katten·Zwerfkatten

Een fijne slaapplek voor Dibbes

Jullie hebben het vast al gemerkt: ik ben een watje. Zeker als het om dieren gaat. Onze zwerver Dibbes wordt door mij gepamperd en vertroeteld als was het een prins, in plaats van een vlooienbaal zonder huis. Eerder schreef ik al dat wij een hok voor hem maakten van een oud tv-kastje, dat we bij de kringloop kochten.

Omdat Dibbes wegens omstandigheden alleen nog maar in de voortuin komt, werd het tijd het hok te verplaatsen van achter naar voor. Gelukkig heeft het wieltjes dus dat ging redelijk soepel. Nu staat het te pronken maar niet heus. We hebben het hok overdwars neergezet zodat we vanuit ons huis kunnen zien of hij erin zit, maar echt mooi staat dat natuurlijk niet. Alsof dat trouwens belangrijk is.

Afijn, het hok stond er maar ik wilde ook nog een mandje voor hem hebben. Binnenkort is het een stuk kouder en ik wil graag dat hij warm en beschut ligt, zolang hij nog niet in huis durft te komen. Ik was op zoek naar een betaalbare kattenmand die makkelijk schoon te maken is, maar schrok van de prijzen. Dat moet toch goedkoper kunnen! Het schoot me te binnen dat ik het oude kleuterdekbed hier goed voor kan gebruiken. Ik verleg dat dekbed al jaren van kast naar kast, onder het motto van ooit en misschien (voor als er een klein kindje een keer blijft logeren of wie weet, een kleinkind over pak em beet 20 jaar). Tja, in opruimen en dingen wegdoen ben ik niet zo goed. En dat komt nu van pas.

Dus dekbed in het hok, deken erover heen en Meneer Dibbes ligt warm en zacht en heel tevreden in zijn hok, ondanks dat ik de eerste nacht per ongeluk in plaats van een bak kattenbrokken een bakje gojibessen voor hem neerzette (ontdekte ik de volgende morgen). Ter verdediging kan ik zeggen dat het donker was, verder ben ik niet verstrooid of zo. Dibbes maakte het niet uit, negeerde de bessen en kwam later op de dag terug voor het echte werk. Het is nu alleen zo’n fijn plekje dat alle katten uit de straat regelmatig komen kijken, dáár moet ik nog even wat op verzinnen. Hoe maak je andere katten duidelijk dat deze plek gereserveerd is?

11 gedachten over “Een fijne slaapplek voor Dibbes

 1. Wat fijn dat jullie zo goed voor Dibbes zorgen. Ik hoop echt voor hem en voor jullie dat hij eraan zal wennen om bij jullie binnen te wonen. Dat zou voor jou ook een hele geruststelling zijn. Herken het, ben net zo als het om dieren gaat. Marja

  Like

 2. Heel herkenbaar :o)
  Wij hebben ook een periode een zwerfkat te eten gegeven, maar deze was echt heel schuw. Van de een op de andere dag kwam hij niet meer. We hadden ook een hok neergezet met daarin eerst stro en daar een laag hooi erop. Een dekbed is heerlijk zacht, maar wordt wel nat denk in de winter. Maar goed, waarschijnlijk slaapt hij tegen die tijd lekker bij de verwarming binnen :o)
  Groet Lisa

  Like

 3. Er zijn speciale winterhokken, misschien kun je die krijgen bij Stichting Zwerfkatten Amsterdam. Of zelf maken. Ze zijn van piepschuim, gevuld met stro. Zie dit plaatje!

  plaatje

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s