leven met ME

Rust

Omdat ik ben veranderd in een wezen dat zomaar kan ontploffen als er iets niet is zoals het hoort te zijn – een tas op de grond in de kamer, een rol wc-papier die moet worden opgehangen, een vaatwasser die de hele dag (echt de hele dag!) loopt te blèren dat hij uitgeruimd moet worden – ga ik er even van tussen. Als in niet online zijn hier.

Die zagen we natuurlijk van een kilometer afstand aankomen ;-). Ik ben zó overprikkeld van de afgelopen tijd dat ik om het minste geringste of ga schreeuwen of ga huilen of allebei. Best lastig als je in een gezin leeft, niet alleen voor mij maar vooral ook voor mijn huisgenoten die inmiddels op hun tenen om mij heen lopen.

De situatie is heel duidelijk en ook wel ontnuchterend. Ik kan best veel als ik dat op mijn eigen tijd en tempo kan doen en niet in live contact met anderen. Negeer ik dat, dan blijft er al snel niets meer over om te lopen, te herstellen, te revalideren. Weet ik dat ook weer (wist ik natuurlijk wel en het was een bewuste keuze om dat even te negeren). Maar goed, wil ik de winter een beetje goed doorkomen, dan moet ik nu maatregelen nemen en even de prioriteiten anders stellen.

Evengoed heb ik genoten van wat ik deed de afgelopen weken en was het onder de mensen zijn leuk, spannend en fijn. Ik besef dat dit twee jaar geleden geen optie was, dus ik zie nog steeds de vooruitgang. Dus uit die kuil kruip ik ook wel weer.

 
Dus, zo dus. Ajuu, tot ziens, tot later…

32 gedachten over “Rust

 1. Wat jammer dat je zo'n terugslag hebt gekregen. Ik wens je veel herstel en rust. Gezin en gezondheid gaan altijd voor.
  Ik zal je schrijfsels missen dus mocht je tussen het rusten door toch ineens de drang voelen tot het schrijven van een blogje, vooral doen 😉

  Like

 2. Rust goed uit en neem de tijd om te herstellen. Jezelf en gezin (inclusief kattenspul) zijn het belangrijkste momenteel. Eet goed EN rust en probeer de komende weken zoveel mogelijk prikkels( buiten je gezin) te vermijden. Eet goed en rust lekker veel, het zal je goed doen. Sterkte. Marja

  Like

 3. Je heb groot gelijk dat je een pauze inlast als het allemaal niet meer gaat.
  heel veel sterkte ,doe rustig aan en luister goed naar je lichaam.
  Iemand die je blog graag leest. Lea.

  Like

 4. Lastige beslissing lijkt mij, goed dat je dit gekozen hebt! Hoe graag ik ook je blogjes lees, het moet niet ten koste gaan van je gezondheid. Hopelijk herstel je snel!
  Niet-bloggende Marion

  Like

 5. Het enige juiste besluit, denk ik. Rust uit, neem de tijd en probeer te genieten van het feit dat je al zo ver bent gekomen. Tot later! een lieve groet van Esther

  Like

 6. De kuil van zelfoverschatting ken ik maar al te goed, maar nu loop ik er meestal omheen. Geniet van je rust en zie ook dat als een positief proces met uiteindelijk een goede uitkomst.

  Like

 7. Hoi lieve Martine, neem alle tijd voor jezelf (en je gezin). Geniet van de poezen, en ik hoop dat koken wel blijft lukken! Liefs, Lilian.

  Like

 8. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar hier in Dordrecht is het HERFST! Enorme hoos- en hagelbuien! En dus… lekker op de bank met een warm dekentje, kacheltje aan, kaarsje aan, koppie thee erbij en koppie denkstand uit… Neem je tijd en rust goed uit!

  Like

 9. Goed van je dat je de keuze maakt om rust voor jezelf in te bouwen. Dat is wat je voor nu nodig hebt. Ik zie vanzelf wel weer wanneer ik weer van je blogs kan genieten. Zorg goed voor jezelf, want daarbij zijn jij en jouw gezin gebaat. Liefs Annette

  Like

 10. Wat een naar bericht. Ik vind het wel een ontzettend moedige en verstandige keuze om even rustig aan te doen. Pas goed op jezelf. Ik wens jou en je gezin het allerbeste. Heel veel sterkte.

  Like

 11. Is inderdaad niet zo gek deze terugslag nu.
  Je hebt ook zoveel gedaan.
  Heel veel sterkte, rust lekker uit zodat je gezin ook niet meer op de tenen hoeft te lopen straks.

  Like

 12. Heel herkenbaar hoor, ik voel me ook vaak zo. Hoop dat je tot rust kan komen. En nog iets wat Dibbes betreft: volgens mijn man (veearts in ruste en kattenliefhebber) hoef je je niet zo druk te maken over zijn inentingen. Als hij maar 1 of 2 keer is geent tegen kattenziekte, dan geeft dat voldoende bescherming en dan is 't niet zo erg als het wat langer duurt voordat alles herhaald wordt. Heb je al muziek geprobeerd? Ik had vroeger zo'n Dibbes type en die werd echt volkomen rustig van kerstliedjes. Sterkte, beterschap, Cora

  Like

 13. Wat ontzettend rot voor je. Zo goed dat je toch nog kunt zeggen dat je genoten hebt van datgene wat je weer gevloerd heeft. Je bent een ongelovelijk dappere vrouw met heel veel mogelijkheden die belemmerd wordt door een onwillig lichaam. Heel veel sterkte gewenst bij het weer opkrabbelen en ik hoop dat je veel energie krijgt van je katten. Alleen dieren kunnen dat zonder er iets voor terug te vragen.
  lieve groet, hanna

  Like

 14. Heel goed dat je zelf op de rem gaat staan. Dan komt het vast op een prettige manier weer goed. Ik wens je een goede rustperiode met alle katten op je buik/bank/bed!
  Groetjes Jacq.

  Like

 15. Wijs dat je van af een afstand zo naar je overprikkeldheid kunt kijken.En erzo afstand van kunt nemen .Je bent een goede Gupta leerlinge 😉
  Dankzij jou ben ik daar mee aan het werk gegaan.En zo waar kon ik dit jaar èèn van mijn doelen halen .In Hoorn komen terwijl ik weer aan het werk was. Ondanks dat de gevoelig heid en daardoor over prikkeldheid voor geluiden van een groep mensen nog wel erg vermoeiend is. Maar het was is geweldig om mee te maken ook al zijn de terug vallen inderdaad soms bar.
  Veel rust gewenst .

  Groet Irma

  Like

 16. Wat vervelend, ik hoop dat je rust vind. Je gezin is op dit moment belangrijker dan super stukjes schrijven op het wereldwijde web.

  Hartelijke groet, Eva

  Like

 17. Hoi Martine,

  Ik had je berichtje gelezen in de trein en wilde nog reageren maar ik was het even vergeten. Maar ik denk dat je een heel goede beslissing maakt door even op de stopknop te drukken. Ik wens je veel succes met het terugvinden van je rust. Je bent een sterke vrouw en je bent al zo ver gekomen de laatste tijd, het komt vast weer helemaal goed nu je deze keuze hebt gemaakt!

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s