katten·Zwerfkatten

Zaterdag

Afgelopen donderdag had ik een afspraak met de dierenarts die aan huis kwam om Dibbes te enten, nadat in de week ervoor Dibbes in de mand krijgen jammerlijk was mislukt. Ook het thuis enten is jammerlijk mislukt. Dibbes lag toevallig in de vensterbank in het zonnetje toen hij haar aan zag lopen en verdomd als het niet waar is, hij herkende haar meteen. Hij vloog in volledige paniek tegen de muren op, krabde mij en passant open op mijn arm en veranderde in een onbenaderbaar blazend monster met klauwen waar je niet bij in de buurt kunt komen.

Dierenarts droop dus weer af, met achterlating van het spuitje en instructies hoe we dit konden toedienen. We hebben eerder wel eens injecties toegediend bij Smoes dus dat zou moeten lukken. De band tussen mens en dier was helaas zo verstoord dat we het er maar bij hebben laten zitten. Dibbes heeft de hele middag onder ons bed gezeten en vloog in de namiddag het huis uit. Hij weigerde naar binnen te komen, wel kon ik contact met hem maken en miauwde hij zijn stress van zich af.

Dit werkte op mij dermate stressverhogend dat ik de inmiddels in alle paniek aangeschafte Bach Bloemsem Rescue druppels zelf ook maar achterover sloeg en – nu ik toch bezig was –  de rest van het kattenhuishouden ook maar iets toediende verstopt in de melk. Want alle harigen op 4 en 2 poten raakten danig van slag door al het gedoe. Dibbes wilde laat op de avond wel naar binnen komen maar vloog er vandoor toen hij M. zag. Best zielig voor M. die juist niet betrokken was bij het dierenartsdrama. Maar ja, angsten kennen geen logica blijkt maar weer. En blijkbaar kwam er bij Dibbes oud zeer naar boven, hem aangedaan door een man.

Na een voor mij vrijwel slapeloze nacht – het zenuwstelsel was dermate geprikkeld dat slapen niet lukte – sloop ik op vrijdagochtend om half 6 naar beneden om Dibbes als een hoop ellende bij de achterdeur aan te treffen. Ik haalde hem naar binnen, gaf hem wat blikvoer met Bach bloesemdruppels en de rest van de katten ook die van alle kanten kwamen aangestormd. We hadden een fijn uurtje tot M. opstond en naar beneden kwam. Dibbes vertrok weer naar buiten, alhoewel minder in paniek dan de dag ervoor.

Afijn, ik keek M. zowat  naar het werk en zodra hij zijn hielen lichtte kwam Dibbes weer naar binnen. Dat S. de trap afkwam was even heel eng, maar niet eng genoeg. Toen ook S. vertrok, zat Dibbes klaar op de trap. ‘Ga maar naar boven’ zei ik tegen hem en daar stoof hij de trap op. We deden een welverdiende tuk en in de loop van de dag gleed langzaam de stress van mens en kat af. Toen M. uit zijn werk kwam was hij niet meer die enge man maar gewoon baasje en mocht er weer worden geknuffeld zonder angsten.

De Bach Bloesemdruppels zijn overigens echt een aanrader. Onze ZwerfGerrit kreeg ze ook van me en die bracht gisteren na toediening de rest van de dag in de zon rollend door, zijn buik aanbiedend en knorrend van genoegen. Ik heb al veel bereikt bij hem maar dit haalt hopelijk net weer wat scherpe randjes weg. Omdat Dibbes deze week nogal jaloers en boos deed naar Gerrit toe, blijf ik beide heren voorlopig deze druppels geven.

Het eerst succes leek te worden geboekt. Het leek er even op dat Dibbes met Gerrit wou spelen gisteren vroeg in de avond, er werd wat geschud met een kont en staart en signalen afgegeven, maar toen kwam er een spin voorbij lopen en was het moment weer voorbij omdat Dibbes werd afgeleid. Maar wat niet is, kan nog komen.

Als ik in aan het koken ben, word ik begluurd door Gerrit, ik ben héél interessant

15 gedachten over “Zaterdag

 1. Jullie ook 'n fijn weekened Martine.

  Wat sneu toch dat Dibbes nog zo in paniek kan raken!
  Bach-druppels werken inderdaad goed,die gebruiken we hier ook soms.
  Zeker tegen het einde van het jaar, als er weer begonnen wordt met geknal.

  Like

 2. Huh ik wist helemaal niet dat huisdieren zulke druppels mochten hebben, maar wel fijn dat het werkte!
  Sneu voor jullie allemaal die stress. Dat stress zo kan doorslaan naar andere `familieleden` dat is eigenlijk wel een mooi iets, dat houdt in dat jullie met elkaar verbonden zijn.

  Like

 3. Neem je (verplichte) rust! Zo kom je weer het snelst uit de cirkel van vermoeidheid, ondanks de extra spanning die Dibbes met zich mee brengt. Jammer toch, dat je niet uit kan leggen dat dit echt het beste is en dat je 'm niet bang wil maken. Maar het zal jullie best lukken, schat ik zo in! Geniet van je serie. gr Esther

  Like

 4. Afgezien van het feit dat de omstandigheden niet zo leuk zijn is het weer wel een prachtig poezenverhaal geworden. Hopelijk gaat het je toch nog ooit lukken om Dibbes te enten. Een van mijn katten is ooit door de lamellen heen geënt dus misschien een tip? Fijne weekend en geniet van het weer.

  Like

 5. Dat was een heftig weekje!

  Ik zou mijn katten af en toe ook de resque druppels willen geven, vooral straks weer met het geknal van vuurwerk.
  Zou jij mij kunnen vertellen hoeveel druppels per kat ik kan geven?
  Alvast bedankt

  Groet, Roelie

  Like

 6. Die rescue-druppels moet ik toch ook maar eens aanschaffen. Hoorde eens een verhaal van een vriendin, die subiet een ferme teug nam, toen er aangekondigd werd dat het vliegtuig waarin ze zat een noodlanding moest maken. 'Was ist das denn?' vroeg haar Duitse buurvrouwpassagier paniekerig. 'Notfallstropfen!' gilde mijn vriendin (want het duurt even voor ze werken). 'Darf ich ach?' smeekte de Duitse en ze kreeg natuurlijk een slok, want als je aan het neerstorten bent ga je niet moeilijk doen.
  Ze hielpen goed, die druppels: het vliegtuig maakte een veilige landing.

  Lekker relaxen met de hele beestenboel dit weekend!

  Like

 7. Wat een leuk katten verhaal is het weer, ik hou ervan! De (zwerf) poezen hebben het maar goed bij jullie, ze hebben een goed huisje uitgezocht! Hier ook regelmatig zwerfdieren zoals een poes, konijntjes die niemand wilde en zelfs een kip! De kip is een tijdje bij ons in de tuin geweest, maar we hebben haar naar een boerderij gebracht waar ze lekker vrij kon rondlopen met andere kippen, ik vond het zielig dat ze alleen was.
  Rustig aan en rust maar lekker uit en hopelijk is je energie snel weer terug, ook dit is heel herkenbaar voor mij!
  Fijne dierendag vandaag!

  Like

 8. 4 druppels per kat per keer. Ik doe het 2 keer per dag, ik meng het door het eten, ze krijgen daarom hun porties blikvoer verdeeld over 2 keer.
  Je kunt maximaal 4 x 4 geven geloof ik.
  Bach Bloesem Rescue is voor acute angst en stress en kan wel lang worden gegeven. Het bestaat uit een combi van bloesems.
  Als je beter weet waar je huisdier last van hebt, kun je ook een gerichte Bach bloesem geven. Dat wil ik nu bij Smoes gaan doen, aangezien die uit zichzelf nogal neurotisch is.
  Je kunt o

  Like

 9. Het zijn toch slimme beesten die katten, wat een leuke foto van Gerrit. Wij hebben hier ook zo'n stress kip van de straat, maar wat genieten ze als ze naast je op de bank of bed kunnen slapen en liggen knorren. Daar ontstress je zelf weer van.

  Like

 10. Dank je wel! ik gebruik Resque ook voor mezelf en wist dat het voor de katten gebruikt kan worden maar niet hoeveel dus ben blij met je antwoord.

  Groetjes, Roelie

  Like

 11. Mijn hond gaf ik altijd Rock Rose van Bach bloesem ivm haar angst voor vuurwerk. Daar begon ik half november al mee en bouwde ik op tot ong 2 keer 10 druppels per keer (grote hond). Het werkte vrij goed; ze herstelde zich sneller na een flinke knal. Voor kortdurende stress gaf ik ook rescue remedie.
  Sinds kort heb ik ook een stresskatje in huis. Hem wil ik ook rescue remedie gaan geven, als er iets spannends te gebeuren staat.
  Ik denk dat hij net zo zal reageren als Dibbes als hij in een reismandje moet. Er hoeft nu maar iets engs (in zijn ogen) te gebeuren, of hij zit onder de bank.
  Ik vind je verhalen over Dibbes en Gerrit geweldig.
  Aafke

  Like

 12. Het (laatste) hondje van mijn ouders, was ook panisch voor de dierenarts. Had nooit nare dingen meegemaakt maar herinnerde zich blijkbaar onaangename inentingen ed en dat wou hij niet. Als hij de praktijk zag, begon het feest al. Ze deden altijd een kalmerend pilletje door zijn voer (van de dierenarts) van te voren, zodat hij half verdoofd was en ze hem konden inenten ed. Anders kregen ze het niet voor elkaar. Misschien is Dibbes bang voor zijn positie nou Gerrit iedere dag langskomt. Je weet niet wat Dibbes allemaal heeft meegemaakt in zijn korte leventje aan (slechte) ervaringen. Wat fijn dat het kleine mannetje na alle angst en paniek zich toch weer kon ontspannen en hij nou zo'n goed verzorgd en veilig leventje heeft bij jullie. Trouwens, een geweldige leuke foto van Gerrit. Rust maar lekker uit en geniet van het kattenspul, hoop dat het jullie gaat lukken om Dibbes toch in te enten. Fijne zondag nog voor jullie allen. Marja

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s