algemeen

Genieten

Sinds ik bij de Buteykotherapeut onder behandeling ben, krijgt het aspect bewegen een heel andere lading. Niet ‘bewegen van A naar B’ of ‘sneller en vaker bewegen’, maar ‘bewegen met de mond dicht en zonder buiten adem te raken’ is de leidraad. Dat is een uitdaging! Ik loop nu zo langzaam (of zo snel, t is maar vanuit welk perspectief je bekijkt) als een 1-jarige aan de hand van zijn moeder. Echt.
Dat maakt niet uit. Evengoed kan ik zo de grenzen verleggen ;-). Want als ik dit regelmatig doe, hoop ik toch minder snel buiten adem te raken.

Cruciaal bij deze manier van bewegen is dat ik zo langzaam beweeg dat ik geen melkzuur aanmaak en dat ik alleen nog maar door de neus ademhaal. Omdat er bij mij niet voldoende zuurstof naar de spieren gaat, loop ik op melkzuur. Maar loop ik zo langzaam dat ik niet buiten adem raak, wel, dan loop ik niet op melkzuur. Maar ik loop wel. Tussentijds sta ik stil om de ademhaling kalm te houden want och, wat is de conditie slecht (lees hier als je meer wilt weten over ME/CVS). En dan maak ik natuurlijk foto’s van wat ik onderweg tegenkom met mijn nieuwe speeltje. Dit is 5 minuten van mijn huis vandaan…

 De getergde blik zegt niets over mijn vermogen tot genieten.
Blijkbaar kijk ik zo als ik geniet 😉

 Het ontvangstcomité

19 gedachten over “Genieten

 1. Wat maakt het tempo nu uit? Je bent jouw eigen tempo aan het vinden. Dat is bij trainen altijd heel belangrijk. Daarna komt de tempoverbetering, of duurverlenging, of krachtsvergroting pas.
  Doen topsporters ook hoor, zelfde methode. Alleen met andere getalletjes, nou duh, ach, dat maakt niet uit. Zoals jij leeft doe je altijd topsport, als ik het melkzuurverhaal lees, je probeert juist normaal te worden.

  Like

 2. mooie omgeving. Neem ook de tijd om er van te genieten.
  en wat betreft je zelfportret. .. ontspannen kijken en ondertussen opletten dat je goed in beeld komt en het knopje indrukken gaat lastig samen 🙂

  Like

 3. Op het hoekje van de eerste foto ,bij het beton, heb ik van het zomer een accelerator stop oefening van de Ashok Gupta Retraining gedaan .Apart om terug te zien .En dat jij daar ook rond loopt oefeningen te doen .

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s