algemeen

Overgestapt!

Een overstap van Blogger naar WordPress! Het kostte wat tijd en moeite, zo heel handig ben ik niet maar het nieuwe blog is in de lucht en het is me zowaar zelfs gelukt een blogroll te maken.

Waarom de overstap? Omdat ik het gezeik van internettrollen en azijnzeikers echt goed zat was. WordPress biedt gericht de mogelijkheid mensen op naam of ip-adres te blokkeren. Maar ben je als lezer van goede wil, dan blokkeer ik je niet hoor! Reacties en feedback op een prettige manier gebracht, zijn altijd welkom. Het enige wat je wel even moet doen als je wilt reageren, is je naam en mailadres of eventueel websiteadres invullen. Deze adressen worden niet gepubliceerd bij je reactie. Zo blijft er de mogelijkheid voor mensen zonder een Google account of wat voor profiel dan ook, om te reageren. Buiten dat biedt WordPress iets meer mogelijkheden dan Blogger en vind ik het leuk om dat uit te proberen.

Wat jullie hier kunnen verwachten? Misschien iets minder nadruk op geld en wat meer nadruk op gedrag.  Na jaren van schrijven over besparen, aflossen, omgaan met geld, woekerpolissen en de hypotheek vind ik het fijn de grenzen wat te verleggen. Dat hebben jullie vast al gemerkt dat afgelopen tijd.

Mogelijke onderwerpen zijn  (naast omgaan met geld, het is niet zo dat het ineens een verboden gebied is):

Katten –We hebben vier katten die allemaal zijn aan komen lopen of geadopteerd via het asiel. Katten met een verleden leveren veel stof tot schrijven op vanwege hun trauma’s en eigenaardigheden. Ben je een kattenhater dan sla je dat gewoon over, ik waarschuw vooraf altijd voor kattenspam.

Lezen – Boekreviews en tips. Niet zo zeer op het gebied van geld maar gewoon dat wat ik las en waar ik van genoot.

Eten –  met af en toe een glutenvrij en lactosevrijrecept 

Mijn zoektocht naar een betere gezondheid – Ik heb ME-CVS sinds 2008 en volgde elke zinnige en onzinnige behandeling op dat gebied. Ik verdom het om bij de pakken neer te gaan zitten. Ik probeer eruit te slepen wat mogelijk is. Dat is mijn grote kracht en tegelijkertijd mijn valkuil. Ik ben op zoek naar de balans tussen accepteren wat er is, genieten van wat kan en door het niet overschrijden van mijn grenzen wellicht toch die grenzen stiekem op te schuiven

Losser leven – De laatste tijd komt daarbij dat ik wat meer probeer los te laten. Losser leven, wat meer Pippi en minder Annika zou zeer welkom zijn. Meer pret op de vierkante millimeter.

Dromen en verlangens – Laat ik me inperken door wat niet (meer) kan of durf ik toch te hopen op verbetering? Welke dromen heb ik en hoe kan ik dat realiseren met de beperkingen die ik toch heb?

Het glorieuze van het dagelijkse leven – Droomde ik vroeger van een groots en meeslepend bestaan en had ik van nature een goed ontwikkeld gevoel voor drama, inmiddels zie ik het fijne van het gewone in het hier & nu. De kleine dingen, het fijn hebben met mijn gezin, een kat die op schoot ligt, de overwinning als het me lukt naar buiten te gaan is iets waar ik steeds meer oog voor krijg.

Hoe dit allemaal uitpakt moet zich gaan uitwijzen. Ik ben tegenwoordig wat minder van de voornemens en zie wel welke deuren er opengaan. Ik hoop in ieder geval dat jullie mij ook hier gaan volgen en lezen! Mocht je me meestal lezen via bloglovin, er is een volgknop hier rechts op de pagina.  Je kunt daar ook aangeven of je nieuwe berichten per mail wenst te ontvangen of het blog wilt volgen. Je kunt me ook vinden op Facebook en Twitter.

nieuwe-deur

(bron afbeelding: Pixabay)

ps: ik waardeer het zeer als je mijn gegevens aanpast in je eventuele linklijst, als je een blog hebt. Ik heb mijn best gedaan alle links die op mijn oude blog stonden over te zetten, maar geef even een gil als ik je vergeten ben.

80 gedachten over “Overgestapt!

 1. Helemaal te begrijpen dat je dit doet. Ziet er weer leuk uit de lay-out. Voor mijn ogen is dit weer rustiger om te bekijken. Succes met alles. Ik neem aan dat ik je nog gewoon in de mailbox ontvang zoals altijd.
  Liefs Carola

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik lees je blog al jaren, maar reageer eigenlijk nooit. Nu wel, om te zeggen dat ik helemaal blij word van de katten op je pagina, kom maar op met die kattenspam:-)
  Ik hoop hier nog lang bij je te kunnen lezen en veel wijze levenslessen op te pikken.
  Liefs Marianne

  Geliked door 1 persoon

 3. Ook ik zal je blijven volgen. Ik vind je een topvrouw 🙂 Ik volg zowat hetzelfde parcours als jij (ook ME/CVS, lactose en glutenvrije en andere diëten volgend, eveneens geïnspireerd door Ashok Gupta, puberkinderen in huis én dol op katten).

  Like

 4. Ik heb op de volg knop gedrukt (ik hoop dat het werkt) Wat ziet het er goed uit! Ik blijf natuurlijk gewoon volgen; veel te leuk/interessant/leerzaam en gezellig om je blogs te lezen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. ik volg je al een aantal jaren met heel veel plezier, zonder ooit te reageren omdat ik nooit weet wat te zeggen, behalve leuk, goed, idd, enz enz…. In het begin las ik je om je consuminder- en budget schrijfsels maar inmiddels al lang om de persoon die je bent en hoe je over jezelf en alle andere dingen (en de katten niet te vergeten) schrijft. Ik ben dus Elisabeth en woon en werk in de Dordogne. Als je meer van me wilt weten (dat ik geen gluurder of internettrol bent): je hebt bij deze dus mijn mailadres.
  Heel veel plezier op je nieuwe blog, ik ben er ooit een begonnen maar snel gestopt want te ingewikkeld voor me: hoe weeg je af wat je schrijft enz. Ik heb wel een FB account.
  Hartelijke groet vanuit regen en wind (ja hoor, het is ook heel gewoon winter hier in de Dordogne) Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 6. Natuurlijk verhuis ik graag mee. Ik lees je al jaren en geniet van je stukjes. Ik reageer niet vaak, maar kijk altijd uit naar je posts.
  Ziet er goed uit, hoor, je nieuwe stekje.

  Like

 7. Hallo, ook ik volg je al een tijd in stilte via Bloglovin. Misschien vind je het ook handig om te weten dat als ik daar nu bij de zoekfunctie: minofmeer intoets, vind ik deze nieuwe versie en op: follow druk, kom je gewoon weer elke x naar voren in mijn volglijst. ik lees je graag. Greoten, Margriet.

  Geliked door 1 persoon

 8. Natuurlijk verhuis ik mee. Ik lees je al jaren met heel veel plezier. Dat is het mooie van bloggen, dat je als onbekend persoon toch een heel volgerspubliek kunt krijgen die je schrijfsels waarderen. Ik heb het ook een heel kort poosje gedaan maar het was toch niks voor mij. Teveel een taak en te weinig een pleziertje. Ik ben altijd blij dat er mensen zoals jij zijn die het wel voor de lol doen zodat ik het kan lezen. 😉
  En ja graag, meer kattenspam…. Ik vind je andere blogjes ook fijn om te lezen maar de kattenblogjes zijn toch mijn favoriet. Ik heb zelf 4 katten uit asielen en ben dol op ze. Altijd leuk om bij een ander over katten te lezen die het eerst niet zo goed hadden en nu met hun neusje in de boter zijn gevallen. 😀 Hoe kwam je eigenlijk aan die eerste twee? Moos en van de vierde weet ik de naam niet. Ook asielkatten of had je die al als kitten?
  Nou ja veel plezier hier en ik hoop dat je inderdaad die internettrollen hier kunt weren. Wat bezield die mensen toch he?

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb wel eens over Moos en Smoes geschreven en hoe ze hier zijn geraakt. Ik ben momenteel bezig de tags aan te passen dan kun je het makkelijk nalezen. Maar kort samengevat, Moos kwam 10 jaar geleden aanlopen de dag na het overlijden van mijn vader, ca. vier maanden oud en met een navelbreuk die enorm was. Meteen laten opereren dus! En Smoes was bedoeld als speelmaatje voor Moos, want onze oude poes Dorrit was niet zo gediend van zo’n jonge speelse kat. Smoes is door iemand gered uit een sloot en toen naar een opvangadres van de dierenbescherming gebracht. Via het plaatselijke asiel werden we met elkaar in contact gebracht.

   Like

 9. Wat fijn dat je de mogelijkheid hebt om die trollen te weren. Ik volg je al een poos met veel genoegen. Dank je wel voor al die inspirerende en humoristische blogs. Charlotte

  Geliked door 1 persoon

 10. Tuurlijk blijf ik je hier ook volgen! Ik ben zelf ook overgestapt naar WordPress en het was voor mij ook zweten in het begin. Maar nu ik het gewoon ben vraag ik me af waarom ik het niet eerder gedaan heb.

  Geliked door 1 persoon

 11. Nou het ziet er mooi uit hoor!
  Ik had laatst mijn eerste internettrol, die het nodig vond te zeggen dat ik een zeikerd ben.
  Ik heb de reactie verwijderd en gelukkig voor de rest nog weinig last gehad van die mensen.
  Ik ga je link aanpassen in mijn blogrol en ik geef hierbij een gil; je bent mij vergeten! 😉

  Enne, kom maar op met de kattenverhalen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 12. Ha, nu lukt het me eindelijk om eens te reageren op jouw blog, dat ik al jaren volg. Om de een of andere mij onduidelijke reden lukte het bij blogger nooit om met mijn wordpress-account bij jou te reageren. Ik snap overigens nog steeds heel weinig van wordpress, en ben daarom vooral stil wat betreft het plaatsen van blogjes. Ach ja, lezen is meer mijn ding dan schrijven. 😉

  Like

 13. Gefeliciteerd met deze frisse, nieuwe blog ; ziet er heerlijk rustig uit en met veel wit !
  Ik blijf ook volgen ( van tijd tot tijd) , je onderwerpen spreken me meestal aan en veel is herkenbaar . Het geld/ aflos- gebeuren is niet iets dat leeft voor me dus die blogjes sla ik meestal over . Ik vind het vooral fijn om te lezen wat jij tegenkomt op je weg in het omgaan met me/cvs , hoe je de kwaliteit van leven behoudt en voedt etc. Succes en plezier gewenst in het vervolgen van je blog !

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s