recensie

Review: Wanderlust

Een tijd geleden keek ik ‘You, me, her’ op Netflix, een serie over een stel van begin 30 dat een derde persoon binnen hun relatie uitnodigt om de boel wat op te leuken. De contrasten tussen het stel – gezapig en wonend in een buitenwijk – en hun minnares – een studente die nog volop feest en blowt – is groot en geeft dus veel hilarische momenten. Een best grappige serie maar wel wat oppervlakkig, wat op zich natuurlijk niet erg hoeft te zijn.

Toen op Netflix de serie ‘Wanderlust‘ werd aangekondigd, dacht ik dat die ongeveer hetzelfde zou zijn. Gezien het onderwerp: stel besluit wegens ingekakt sexleven hun relatie open te breken en met anderen te gaan daten. Een soort ‘You, me, her’ maar dan met middelbare stellen. Die suggestie werd ook zeker gewekt door de voorstukjes die op Netflix te zien waren.

Niets is minder waar, het is zoveel meer dan dat. Het wordt omschreven als een romantische serie maar ik vond het eerlijk gezegd meer drama dan romantiek. Het gaat over therapeute Joy en haar man Alan, docent op een middelbare school, die hun huwelijk nieuw leven proberen in te blazen. Ze spreken volledige openheid af en hebben sexafspraken met anderen.

Hoewel er natuurlijk uitgebreid wordt ingegaan op de complexiteit van een dergelijke situatie – gevoelens zijn nu eenmaal niet te gieten in een vooraf besproken begrenzing – is het eigenlijk een serie over rouw en verdriet. Het gaat in mijn beleving over hoe mensen omgaan met gevoelens van onmacht en eenzaamheid en wat ze doen om de controle niet te verliezen. Ik vond de aflevering van Joy die een sessie met haar eigen therapeut heeft fenomenaal en knap gedaan. Meerdere malen zat ik met tranen in mijn ogen en een dikke strot van emoties te kijken.

Helaas maar 6 afleveringen. Nu maar hopen op een tweede seizoen!

Aanrader, echt!

6 gedachten over “Review: Wanderlust

 1. Ik zat heel erg te twijfelen .of ik wanderlust zou gaan kijken,maar door je enthousiaste reactie.ga ik er binnenkort toch aan beginnen.ik ben heel benieuwd…

  Geliked door 1 persoon

 2. Net de eerste aflevering bekeken. Die vond ik bij vlagen erg komisch. Is een coproductie van BBC en Netflix las ik. Alleen de titel vond ik al veelbelovend.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb you me and her ook gezien, en ben het eens met je review. Deze nieuwe serie klinkt heel interessant zeg. Die ga ik noteren om samen met mijn man te kijken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Echt een mooie serie! Ik haak altijd af als sex de boventoon moet vieren in een film of serie. Na een paar afleveringen Outlander ben ik gestopt: veel te expliciet! Maar na jouw blog deze toch gekeken. Echt knap in elkaar gezet!

  Geliked door 1 persoon

 5. ja heel mooi idd en het contrapunt van de 5e aflevering vond ik ook erg beklijvend; Ik ben blij dat er nog zulke ‘trage’ series mogen gemaakt worden, waarin er gewoon stiltes mogen vallen, waarin mensen ‘sorry, zo bedoelde ik het niet’ mogen zeggen, waarin je de zoektocht zo haarscherp uitgebeeld ziet.. en je vergelijking van beide series klopt als een bus !

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s