algemeen

De week

Eigenlijk is het elke week hetzelfde verhaal: bijkomen van de dingen van de voorgaande week en energie sparen voor wat er de komende week op stapel staat.

Het hakte het er best in dat hier vorige week zaterdag een dakraam werd geplaatst. Omdat het op die maandag ervoor niet lukte wegens te veel regen, werd het verzet. Ik was dus voor niets het huis uit gevlucht die maandag. Zaterdag kwam best rot uit aangezien ik de dag ervoor naar de orthomoleculaire therapeut moest. Maar het was de enige optie, anders zou het ergens in december worden. Met een dakraam dat niet dicht kon was dat niet fijn.

Afijn, het nieuwe dakraam zit en het gesprek met de orthomoleculair therapeut was weer verhelderend. Ik kreeg naar aanleiding van de uitslagen van de bloedonderzoeken weer wat nieuwe supplementen voorgeschreven en wat meer uitleg over een eventueel traject om de amalgaamvullingen te vervangen. Ik zal er een andere keer meer over schrijven.

Daarna lag ik een paar dagen voor dood in bed. Nou ja, zo voelde het dan toch. Woensdag ging ik even naar de fysio, donderdag bleef ik weer liggen want vrijdag hadden wij een diploma-uitreiking op school. Puber heeft vorig jaar zijn Cambridge CAE diploma gehaald en dat werd nu uitgereikt!

Hij is verspreid over twee dagen getoetst – denk aan spreken, schrijven, luistervaardigheid en teksten lezen – en hij had het heel goed gedaan. Na het halen van het CAE heeft hij ervoor gekozen om door te gaan en hij is nu bezig met een International Baccalaureate. Het is best pittig want het CAE examen werd door native speakers afgenomen en de toetsen die hij moet maken voor het International Baccalaureate worden ook extern beoordeeld.

Ik vind het tof dat hij dit kan en doet. Er zijn veel klasgenoten die na het CAE examen hebben aangegeven niet door te willen gaan met het IB, ze vinden het wel best zo. Ik verwacht dat hij – als hij straks naar de universiteit gaat – in ieder geval geen moeite zal hebben met het studiemateriaal dat overwegend in het Engels is. 

Zo, genoeg trotse moederpraat! 😊 Ga ik nu weer bijkomen van de diploma-uitreiking. Voor komende week staan er twee afwijkende activiteiten in de agenda: regulier onderhoud aan de verwarmingsketel en geiser (heb ik al een keer afgezegd dus nu toch maar laten doorgaan) én een bezoek aan de dierenarts met Moos en Gerrie. Altijd een feestje!

Fijn weekend allemaal! 

19 gedachten over “De week

 1. Gefeliciteerd met je zoon! Tuurlijk ben je trots!
  Zo herkenbaar van dat afzeggen. Ik moest deze week naar de tandarts voor een behandeling. Gelukkig had ik een zoon thuis die me met de auto kon brengen, anders had ik af moeten bellen. Ik heb nog meer behandelingen nodig, maar die zijn in overleg uitgesteld tot volgend jaar. Ik wil in december en wanneer mijn man vrij is, niet hoeven bijkomen van een behandeling.
  Fijn dat jij zoveel hebt aan fysiotherapie. Helaas is het voor mij te zwaar en het helpt ook niet. De fysiotherapeut gaf me ook het advies om te stoppen omdat mijn lichaam veel te overprikkeld is. Aangezien jij ook veel schrijft over overprikkeld zijn, vind ik het bijzonder dat jij daar geen last van hebt. Gelukkig maar.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn fysio heeft een super trucje om mijn zenuwstelsel te kalmeren. Echt heel fijn.
   Bovendien merk ik dat als ik niet ga, ik meer klachten krijg met mijn spieren.
   Ze begeleidt me nu niets van 6 of 7 haar en ze kent mijn lijf door en door. We zoeken samen telkens naar wat kan. En hebben ook wel geleerd welke methoden te grof of te heftig zijn.

   Like

   1. Wat goed dat ze precies weet wat werkt. Mijn fysiotherapeut heeft diverse manieren geprobeerd. Helaas krijg ik zoveel napijn dat dat me teveel energie kost. De behandeling zelf kon ik op zich wel aan.
    Ik ben nu twee keer bij een osteopaat geweest en dat werkt blijkbaar beter bij me. Ik krijg er geen terugval van en ben veel soepeler. Ook vind ik zijn manier van behandelen prettiger aan mijn lichaam. Zijn consult is een uur. Best lang, maar ook dat vind ik prettig.

    Geliked door 1 persoon

 2. Martine, gefeliciteerd met je zoon. Mooi zulke studieresultaten. Maar wat ik vooral fijn vind, is te lezen dat jij erbij hebt kunnen zijn! Wat fijn zeg, ook voor hem.
  Lieve groet, Carola

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik heb mezelf flink geforceerd 😊 want eigenlijk kon dit niet. Als t om een gewone afspraak zou zijn gegaan, had ik afgezegd. Maar dit soort dingen probeer ik toch echt. Lang leve de rolstoel.
   Ik kan nu een paar dagen blijven liggen. Ik ga toch de onderhoudsmonteur voor de ketel afzeggen heb ik net besloten.

   Like

   1. Nee niet doen, koolmonoxide is dodelijk en je hebt het niet in de gaten. Goed laten nakijken die appparaten.

    Like

   2. Lieve Martine, ik weet juist dat jij je hebt moeten forceren. Want ik weet dat je dit soort zaken eigenlijk helemaal niet kan! Maar omdat het voor je zoon is ben ik zo blij te horen, dat je bent gegaan. Koste wat kost, dat wel. Het doet mij wat moet ik zeggen, dat je daar bent geweest! Zo fijn…..
    Carola

    Geliked door 1 persoon

 3. Gefeliciteerd wat fijn dat hij zo gemotiveerd is! En het staat ook heel goed op zijn cv later. Ik werk met studenten en zij zijn vaak al heel bewust bezig om een goed cv op te bouwen vanaf het begin van hun studie. Mijn oudste zoon heeft het ook gedaan en werkt voor een internationaal bedrijf, nu als tijdelijk als expat in het buitenland. Hij heeft er heel veel plezier van. Ik kan me voorstellen dat je heel trots bent en ook fijn voor hem dat je er bij was! groetjes, Sacha

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s