recensie

Netflix: tips en flops

Omdat ik momenteel met lezen de aandachtspanne van een eendagsvlieg heb, kijk ik meer TV dan normaal. De tijd dat het plafond bestuderen een plezierige bezigheid blijft, is toch vrij kort vind ik. Dus kijk ik nu best veel Netflix. Geen uren per dag maar wel zo tussen het dingen doen door.

Ik heb een dagindeling die heel voorspelbaar is. Rust en regelmaat, daar gedijen niet alleen baby’s op, maar ook ME-patiënten. De ochtend gaat meestal op aan opstarten/aankleden, ontbijten, ontbijtboel opruimen, krant, stukje schrijven en lunch voorbereiden. Als ik douche, skip ik iets uit de lijst. Tussendoor rust ik.

De middag wordt afgewisseld met TV kijken, lezen (als dat lukt), weer eten bereiden, rusten, met de katten knuffelen en hangen. Soms een activiteit als de vaatwasser leegruimen of de was opvouwen. Op een goede dag loop ik sinds kort ook wel eens even buiten. Bij alles wat ik wil doen moet ik erna een rusttijd inbouwen. Even douchen en aankleden duurt bij mij dus zo een uur. Ja, zo komt de dag wel vol 😉 .

Sick Note

Netflix is voor mij een uitkomst. Kijken wanneer ik wil naar wat ik wil. De keus is enorm. Mijn voorkeur gaat meestal uit naar spannende series maar een komedie tussendoor vind ik ook leuk. Dus besloot ik Sick Note te proberen, een komedie met Rupert Grint in de hoofdrol (die we allemaal kennen als Ron Wemel van de Harry Potter films). Hij speelt een gameverslaafde nietsnut die per abuis de diagnose kanker krijgt en daarmee ziet dat de kwaliteit van zijn leven aanzienlijk toeneemt. Zijn omgeving behandelt hem namelijk ineens een stuk plezanter. Veel foute humor, ik heb één aflevering kunnen aanzien en toen haakte ik af. Te flauw en tenenkrommend.  Maar kijk vooral als je benieuwd bent hoe Don Johnson er nu uit ziet.

Safe

Nadat wij van de zomer alle seizoenen van Dexter hebben doorgewerkt – voor M. was het volgens mij de derde keer dat hij de complete serie zag – hadden wij een ernstige Michael C. Hall verslaving. Daarom kwam het natuurlijk geweldig uit dat net nadat wij klaar waren met Dexter, de serie Safe op Netflix kwam. Hierin speelt hij de arts Tom, een weduwnaar met twee dochters. Zijn oudste dochter raakt vermist en hoewel de politie er bovenop zit, gaat hij zelf ook op onderzoek uit. De serie bestaat uit 8 afleveringen en is gebaseerd op een boek van Harlan Coban.

Hoewel ik de serie zeker een aanrader vind, zou ik hem niet bloedstollend noemen. Die term kwam ik wel tegen op internet. Wat denk ik meespeelt dat ik niet heel erg werd meegezogen in het verhaal, is omdat ik niet Tom zag maar Dexter die ineens twee tienerdochters heeft en geen moordende psychopaat is. Ook stoorde het Engelse accent me mateloos. Ik dacht de hele tijd ‘Wat doet Dexter toch raar!’ Dit ligt geheel aan mij, ik had een gepaste Dexter afkickperiode moeten inlassen voordat ik Safe ging kijken. Dus zeker kijken als je van thrillers houdt!

American Odyssey
In deze serie ontdekken een vrouwelijke soldaat op een speciale missie in Mali, een jurist en een activist bijna tegelijkertijd dat een Amerikaans bedrijf terroristische activiteiten financiert. Deze ontdekking heeft grote gevolgen voor hun levens en veiligheid. Het is een al wat oudere serie – uit 2015 – en de reviews waren niet heel lovend. Maar ik vond het zeker de moeite waard.

Anna Friel speelt de rol van Odelle Ballard, de vrouwelijks soldaat en zij speelt fenomenaal goed vind ik. Ik zag haar eerder in de serie Marcella, waar zij de hoofdrol speelde. Andere mij bekende acteurs spelen er ook in mee, zoals Gregory Fitoussi (Pierre uit Engrenages, een zeer smakelijk hapje die man, die mag wel eens bij mij op de bank komen zitten) en Dar Salam (die ik ken van de series Borgen, Dicte en The Bridge).

Het verhaal speelt zich afwisselend in Mali af – waar Odelle Ballard op de vlucht slaat voor belagers die van alle kanten aan komen stormen en in de V.S. waar de jurist en activist proberen te achterhalen wie en wat de terroristische activiteiten financiert. Eén en ander wordt afgewisseld met scènes van de man en het kind van Odelle Ballard die om proberen te gaan met de vermissing en het mogelijke overlijden van hun moeder en vrouw. Ik vond met name die gezinscènes het zwakke aspect aan de serie. De rest was zeker een aanrader. Als je van Homeland houdt, vind je dit zeker leuk. Al kan ik niet beloven dat je net als bij Homeland op het puntje van je stoel zit 6 seizoenen lang. Kan ook niet, want van American Odyssey is maar één seizoen verschenen.

Bodyguard
Deze BBC-serie is nog niet zo lang geleden beschikbaar gekomen op Netflix. Het schijnt de best bekeken BBC-serie ooit te zijn. Hoofrolspeler Richard Madden (bekend van Game of Thrones, ik kende hem niet omdat ik nog een Game of Thrones-maagd ben) speelt David Budd, een veteraan uit Afghanistan die na het verlaten van het leger en het klappen van zijn huwelijk zijn leven weer op de rails probeert te krijgen. Na een heldhaftig optreden wordt hij voorgedragen als bodyguard van de minister van Binnenlandse Zaken, Julia Montague. 

De serie boeit door de afwisseling van terroristische dreiging, gemene politieke spelletjes en het oologstrauma van David Budd. Je wordt als kijker voortdurend op het verkeerde been gezet. Telkens als ik dacht te weten hoe het zat, gebeurde er toch weer iets onverwachts waardoor ik weer anderen ging verdenken van vuil spel. Op Netflix is het eerste seizoen beschikbaar, bestaand uit 6 afleveringen. Een tweede seizoen is in de maak.

Dat was het weer, kunnen jullie nu allemaal richting afstandsbediening rennen! Heeft iemand trouwens nog aanraders voor mij?

33 gedachten over “Netflix: tips en flops

 1. Ik ben bezig met collateral.en is tot nu toe .goed….ook happy valley is een bbc serie die fijn wegkijkt
  Ook vond ik Arne dahl..Dicte .trapped en mammon.goed.
  Oh ja en modus…allemaal scandinvische thrillers.
  Gr.conny.

  Like

 2. Over Bodyguard heb ik idd ook al goede dingen gehoord, maar heb me er nog niet toe kunnen zetten. Ik heb laatst iets van Good Girls gezien, vond ik wel heel grappig. En we hebben op Videoland laatst ook eentje van Harlan Coben gezien, The Five. Die was wel echt spannend. Ik ben trouwens nu gisteren met net Chronicles of Lizzie Borden begonnen, die lijkt ook wel veelbelovend.

  Like

 3. Wij kijken ook veel Netflix, heerlijk de keuzevrijheid qua wat en wanneer te kijken. Als aanraders heb ik om te beginnen : Retribution, The Fall, Trapped , Acquitted en Mittnattssol. Ben heel benieuwd of je deze al kent en wat je er van vindt. Ook hebben we de afgelopen week met heel veel plezier Consumed gekeken, maar dat is een heel ander genre 🙂

  Geliked door 1 persoon

   1. De eerste aflevering was inderdaad heel heftig, daarna is dat niet meer zo en is het alleen spannend, gecombineerd met een mooie indruk van het leven in 24 uur per dag licht, en de discriminatie van het Saami volk. Retribution vond ik een absoluut geweldige serie, gegoten in een compacte 4 afleveringen.

    Geliked door 1 persoon

 4. Wij zijn nu bezig met Nobel, zeer de moeite waard. Spannend, politiek, en Scandinavische fraai intro. The Killing vonden wij ook erg goed.

  Like

 5. Dank je voor je reviews. Alle scandinavische thrillers vond ik de moeite waard, maar die heb je vast al gezien. Wij zijn nu bezig met Orphan Black, boeit enorm, ik weet nog niet precies wie ik kan vertrouwen en wie niet.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik weet niet hoeveel je hiervan al gezien hebt, meeste zijn best bekend, maar wij keken afgelopen jaar:
  “casa de papel” (spaanse perfect georganiseerde bankroof) vonden wij echt meesterlijk goed, “outlander” (van diana gabaldon’s boeken, ook aanrader als je ze nog niet gelezen hebt, maar dat zal trouwens wel) is ook heel goed maar beetje bruut wel, net als “Frontier” (over de bonthandelaren in 17e eeuws canada, tevens begin van hudson’s bay van vandaag) “gran hotel” (spaanse soap/agatha christie achtige serie, begin 20e eeuw) kijkt lekker, prachtige costuums en heeft héél veel afleveringen, “Rita” (deense middelbare schooljuf met ballen), “orphan black” (over vrouw die ontdekt dat ze onderdeel is van kloonexperiment), en “frikjent” (noorse man keert terug naar thuisdorp om onschuld te bewijzen).
  Hoop dat je nog niet alles al gezien hebt 🙂

  Like

 7. Consumed, over opruimen van je te volle huis; Grace & Frankie, Amerikaanse comedy met Jane Fonda, Bonusfamiljen, Zweedse komische serie over het samenvoegen van nieuw gezin en ‘oud’ gezin; Berlin 56, mooie Duitse serie over een familie in de vijftiger jaren en hun dansschool;Insatiable; hele foute serie over een dikke tiener die ‘opeens’ dun is en dan wel populair is en Beauty Queen kan en wil worden (waarom???); The Affair; beetje langdradige serie over een affaire. Interessante hoofdrolspelers; The Kominsky Method; droogkomische serie met Micheal Douglas als acteur die acteerlessen geeft.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik denk dat ik meer aan jouw tips heb, dan jij aan de mijne 😊 ‘The Sinner’ heb ik recent gekeken en vond ik erg goed, lekker duister. Ik ben nu ‘Kriger’ aan het kijken maar dat vind ik mwah. Maar van jouw tip ‘Dix pour cent’ heb ik echt genoten!

  Geliked door 1 persoon

 9. Mijn favorieten: Homeland, The Bridge, The Killing, The Missing, Wallander, House of Cards, Top of the lake, Suits, Outlander, Broadchurch, Bloodline, Call the Midwife, Midnatssol, The Crown, Orange is the new black. Oef, ik lijk wel verslaafd.

  Geliked door 1 persoon

 10. Mijn favorieten: Happy Valley, La casa de papel en niet te vergeten La Mante, die is zo ontzettend spannend! En verder ben ik een Game of thrones fan, de boeken zijn best taai, maar ik vond het wel fijn dat ik ze gelezen had voordat ik aan de series begon, het zijn zoveel personages en het verhaal is zo ingewikkeld. Jammer dat het niet op netflix is (ik heb ze op dvd bekeken en ze zijn ook op ziggo te zien) groet, Sacha

  Geliked door 1 persoon

 11. Heb je Somebody feed Phil al gezien? Phil maakt de meest jaloersmakende trips naar de meest prachtige locaties en eet zich een slag in de rondte. Niet te veel achter elkaar kijken, want ik werd een beetje moe van Phil na meer dan 2 afleveringen, maar de beelden van de locaties zijn fantastisch. Ik wil nu naar Venetie en Vietnam en en en… Dat dus. 🙂

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s