algemeen

Klussen

Vorige week ontdekte M. een vochtplek op de muur in zijn werkkamer, toen hij een kast opzij schoof. Die muur grenst aan de badkamer. Oei.

De plek bleek wel droog, vreemd genoeg. Meten met een vochthermometer wees bovendien uit dat de kamer zelf absoluut niet vochtig was. Toen we vorig jaar een vochtplek aan de kant van de buitenmuur in onze slaapkamer hadden, was de luchtvochtigheid ook veel te hoog. Dat hebben we toen opgelost door de buitenmuur aan beide kanten te impregneren.

Nadere inspectie van de badkamer leverde op dat het voegsel tussen de vloertegels hier en daar los zat. Dat is wel iets dat moest worden aangepakt natuurlijk.

Onze badkamer is zeker 30 jaar oud, zo niet ouder. Maar buiten dat hij schijtlelijk is en er dus wat voegsel los laat, staat vervanging niet hoog op de prioriteitenlijst. In de toekomst zou ik graag wat nu de logeerkamer is, willen omtoveren tot badkamer, mét ligbad. Maar de donkere smalle ruimte die onze badkamer nu is? Daar geef ik liever geen geld aan uit. Ook omdat het er niet is nu, gezien de totaal andere prioriteiten die we hebben (hoge zorgkosten, aflossen, lege buffer weer op peil brengen).

Maar kansen op lekkages moeten natuurlijk de kop worden ingedrukt en dus ging M. aan de slag. Zondag bikte hij het voegsel tussen de vloertegels weg, impregneerde hij de voegen op de tegelwand en voegde een deel van de vloertegels.

Maandag bleek het op de vloer niet helemaal goed te zijn gegaan en er volgde nog een ronde van voegen. Toen impregneren en drogen. En weer impregneren en drogen.

Nu is het donderdag terwijl ik dit schrijf en verheug ik me op de eerste douchebeurt in dagen. Hopen dat dit voorlopig de laatste klus was. Nu even klusrust.

We wonen in een oud huis dus de klussen vallen vanzelf in je schoot. Ook moet er gewoon weer hier en daar eens geschilderd worden. We wonen hier nu 11 jaar en de huiskamer kan wel weer een lik verf gebruiken.

Maar dat is voor later. Nu even niets.

Een gedachte over “Klussen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s