Op zoek naar Pippi

Kerstlunch

Man en puber zijn nu onderweg naar mijn schoonouders, voor een kerstlunch. Hoewel ik de hele week ernaartoe heb gewerkt – niets gedaan, veel platliggen – ben ik thuis gebleven. Ik heb een virus opgelopen en werd gisterochtend wakker met keelpijn en longen die in de fik stonden. S. liep eerder deze week ook te kwakkelen, ik denk dat hij me heeft aangestoken. Vandaag voelt ’t iets beter, ik heb geen verhoging meer, maar ik ben bij lange na niet goed genoeg om op stap te gaan. Mijn lijf doet flink pijn en ik zit vol met slijm.

Een lange autorit, plus lunch en kletsen is iets waar ik dagen van moet bijkomen. Dus dat kan ik alleen doen als ik me voor mijn doen goed voel. Wat nu absoluut niet het geval is.

Dus blijf ik thuis. Beetje lullig voel ik me wel. De afspraak was zo geregeld dat het voor mij beter te doen zou zijn, er is vooraf contact geweest over welk eten ik wel en niet in mijn mond kan stoppen en dan schitter ik weer eens door afwezigheid. Ik probeer er maar niet te veel over na te denken, dat helpt niet.

Wat wél helpt is het thuis zo fijn mogelijk maken. Dus heb ik kaarsjes aangestoken, ik lig op de bank en de katten zullen zo wel ontdekken dat het bed boven onbemensd is en komen me dan gezelschap houden. Ik heb een prachtig boek naast me liggen waar ik vandaag in ga beginnen (voor wie het wil weten ‘De verloren familie’ van Jenna Blum) en voor vanmiddag ga ik een leuke film uitzoeken op Netflix. Ik heb M. gevraagd of hij wat eten voor mij wil meenemen. Ik zou zalm en geroosterde groenten krijgen bij mijn schoonouders en als ze dat nu evengoed klaarmaken als ze tóch in de keuken staan, dan hoef ik niet te koken vandaag want dat gaat niet lukken zoals ik me nu voel. Ik moet immers toch wat eten.

Ook dat is hoog vliegen in laag tempo, niet te lang stilstaan bij wat niet kan maar overstappen op plan B en er het beste van maken, zodat ik toch een fijne dag heb.

19 gedachten over “Kerstlunch

 1. Goed bezig met plan B, maar rot dat plan A niet lukte. Het schijnt te heersen. Ik ben door het virus ook al dagen geveld. Heel veel en snel Beterschap gewenst. Ondanks de omstandigheden toch een goede middag en plezier met boek, netflix en de katten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat jammer dat het toch niet lukte om mee te gaan en ja er zijn weer veel mensen ziek en aan het kwakkelen .Dan toch maar proberen te genieten van je boek film en het lieve poezen gezelschap .Beterschap gewenst .

  Geliked door 1 persoon

 3. Achja, je schoonouders zouden de situatie intussen al moeten kennen. Een geluk bij een ongeluk dat het juist nu moest gebeuren. En misschien heet je lijf wel zó deugd van het op voorhand rusten, dat je deze keer iets sneller dan anders kan recupereren.

  Geliked door 1 persoon

 4. Oh wat vervelend, zo goed geregeld en dan lukt het toch niet door zo’n akelig virus. Wat mij altijd verbaast, is dat je dan wel de energie hebt voor het lezen van een boek of het kijken naar Netflix, want voor mijzelf is dat juist veel te inspannend als ik niet super in mijn lijf zit. Begrijp me goed hoor, dit is geen kritiek op jou, alleen de constatering dat wat voor de een inspannend is voor de ander ontspannend werkt. Ik hoop dat je heel snel weer opknapt, zodat je de Kerstdagen toch redelijk goed door komt!

  Geliked door 1 persoon

  1. Het boek is inderdaad niet gelukt maar Netflix wel. 😊
   Maar klopt helemaal dat t per persoon verschilt. Mij kost live contact met anderen en fysieke inspanning over het algemeen het meeste energie.
   Maar als ik echt koorts heb lig ik ook gewoon de hele dag plat hoor.

   Like

 5. Balen Martine! Maar misschien kan de gedachte aan alle andere zieken de pil wat minder bitter maken. Zelfs ik ben – voor het eerst in jaren – ontzettend voor de verkoudheidsbijl gegaan. Hoop dat je snel opknapt!

  Geliked door 1 persoon

 6. Moest even nadenken voordat ik je iets van mijn gedachten liet weten. Maar ben je de boosheid al voorbij als je alweer moet afhaken? Boosheid is wat ik voel, hoe oneerlijk het is. Snap heus wel dat jouw ziekte niets met eerlijkheid heeft te maken. Maar gun je zo graag een aaneengesloten rij van prettige ervaringen. Vooral in een tijd waar het lijkt dat het voor ‘iedereen’ moeiteloos is. Naar de ouders, naar de schoonouders, uitgebreid koken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik kan tegenwoordig vrij makkelijk schakelen. Natuurlijk is het niet leuk maar dit gebeurt 9 van de 10 keer en na 11 jaar ben ik dat wel gewend.😊
   Volgens mij ben ik trouwens niet de enige die besprongen is door een virus, ik hoor er veel mensen over.

   Like

 7. Wat sneu,dat je de lunch moest missen.zo jammer het altijd maar weer incasseren van tegenslag.gelukkig wel een tegenwicht in de vorm van je poezen en netflix…ik hoop heel erg voor jou dat je wat opgeknapt bent,en dat je samen met je familie toch hele fijne kerstdagen hebt,

  Geliked door 1 persoon

 8. Jammer, maar het is niet anders. Ik hoop dat het eten je goed gesmaakt heeft en dat je je weer wat beter voelt.
  Ik zou met kerst een dag naar mijn ouders met ons gezin. Dat gaat me niet lukken. Ik ben te moe. Hier ook een virus en waarschijnlijk heb ik het in de vorm van vermoeidheid. Dat gebeurt vaker. Jammer, maar ook goed dat ik het nu al besloten heb. Ik had net gedouched en daarna zat ik van zwakte te trillen op de bank. Eerst dus maar weer bijtanken. Idd live contact, hoeveel ik er ook van geniet, is snel erg vermoeiend.

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s