algemeen

Zondag

Zo, wij gaan een relaxte zondag hebben, hoop ik dan toch. Alhoewel, de eerste zin die de man uitsprak vanmorgen, bevatte het woord klussen.😲

Afgelopen dagen maakte hij voor mij een keukentrolley. ‘Een keukentrolley voor mijn keukentroelie’ zei hij. Ik ga er maar van uit dat het lief bedoeld is. Ik kan daar makkelijker aan zitten en groenten snijden dan aan het aanrecht. Hoewel de kruk die ik heb, in hoogte verstelbaar is, zitten mijn benen in de weg en uiteindelijk zit ik dan in een rare kronkel, niet goed voor mijn rug. Eerder had ik een zadelkruk maar dat werkte ook niet voor mij.

Dus sprak ik de wens uit iets van een tafel in de keuken te hebben waar ik aan kan zitten. Blijer kan ik de Grote Klusser niet maken en binnen een paar dagen had ik mijn trolley. Op wieltjes, dus als hij in de weg staat, schuif ik hem zo opzij.

Sorry voor de overdaad aan foto’s, maar ik ben er dan ook erg blij mee. Gemaakt van hout dat was overgebleven na het bouwen van de keuken. De buizen zijn wel nieuw aangeschaft.

Er is nog een beetje hout over en daar stort hij zich vandaag op, om een plaat van te maken die we op de hocker leggen. Die is hier in gebruik als salontafel.

Ik ga de klusgeluiden negeren – makkelijk, ik doe gewoon mijn gehoorapparaten uit – en stort me op de stapel bibliotheekboeken die ik nog moet lezen, zodat ik daarna zo snel mogelijk door kan met de oogst van de feestdagen.

Fijne oogst hè. Het boek van Witteman kreeg ik van een bloglezeres, lag zomaar ineens in de bus. Zo lief!

Ik ben nog steeds niet echt hersteld van het virus dat ik heb, dus afgelopen week hield ik me nog heel erg rustig, met uitzondering van tweede kerstdag, toen heb ik mijn familie even gezien.

Verder was het vooral lezen en liggen. Er waren veel vrije dagen voor de man, puber heeft vakantie dus we keutelen hier met zijn drieën wat aan.

Nu nog even oudejaarsavond er doorheen jassen en dan gaan we weer over op standje normaal. Zoals bekend ben ik geen fan van deze periode. Moos daarentegen….. Vooral de kerstboom zorgt voor vele fijne momenten. Hij zit er regelmatig helemaal met zijn kop in, dolgelukkig. Misschien moet ik dat ook maar eens proberen.

20 gedachten over “Zondag

 1. Hahaha, malle Moos geeft het goede voorbeeld hoe je gelukkig kunt zijn. Zo simpel kan het leven zijn. Heerlijk toch? Ik hoop ook weer gauw op standje normaal over te kunnen gaan in het nwe jaar. Goede start van 2019.

  Geliked door 1 persoon

 2. Top! Mooie trolley is dat zo. Daar ga je vast heel veel gemak van hebben.
  Ha, die Moos! Wie weet, probeer het eens met je hoofd in de dennenboom 🙂
  Onze Nick vindt de boom ook heel erg interessant, maar dan om het water te drinken uit de bak waar de dennenboom in staat….
  Fijne zondag.
  Groet, Barbara

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja, er staat nu een hoge rieten mand omheen, zodat hij er niet meer bij kan. Maar hij blijft af en toe proberen… 🙂

    Geliked door 1 persoon

 3. Mooi zeg, die trolley! Hier heeft de man net alle zaadjes/nootjes en andere vogel dingetjes weer aangevuld. Kaatje heeft maar weinig in de boom gezeten, maar wel met de Kerstballen gespeeld. De boom heb ik vanmorgen al weer weggedaan. Nieuwjaarsdag naar schoonmoeder, 2 januari naar schoonmoeder helpen (en ook 45 minuten heen en 45 minuten terug rijden) en mijn hulp die voor de derde keer niet komt in verband met de vakantie van haar kinderen. Dus iedere dag iets, om het behapbaar te maken. Ik hoop vanaf 7 januari weer een normale periode te krijgen. Maar ja, het leven hè, je weet nooit. Een hele fijne jaarwisseling gewenst!

  Geliked door 1 persoon

 4. Complimenten voor de Klusser! Wat een leuk ding 🙂 Hier zitten de katers ook graag met hun koppie tussen het groen van de boom. Poes Skye kijkt er niet naar om…zeker een mannending hihi

  Geliked door 1 persoon

 5. Oh wat lief! Die trolley voor zijn troelie, zowel als kat in de boom..

  En please, als je puf hebt, geef boekentips weer ter zijner tijd, ben zo blij met de Tearling tip! Vond het tweede deel waanzinnig! Dat einde 😲😍

  Geliked door 1 persoon

 6. Oh, wat een mooie trolley, daar ga je veel plezier aan beleven. Wat fijn toch zo’n handige klusser in huis. En jullie Moos, een kopie van onze Tommie. Lief he zoals hij in de camera kijkt.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s