algemeen·Op zoek naar Pippi

Meer pret

Gelukkig nieuwjaar allemaal. Leuk gehad? Hier was het prima. Ik heb er weinig mee maar dat komt vooral door het feit dat er slaap door mijn neus wordt geboord. Iets waar ik niet goed tegen kan.

Tegenwoordig is oudejaarsavond vooral het moment dat ik onze katten daar goed doorheen moet loodsen. Twee van de vier (Dibbes en Gerrie) krijgen drugs, eentje hoeft dat niet maar gaat tijdens het geknal wel onder het bed liggen (Smoes) en de vierde (Moos) kijkt altijd zeer geïnteresseerd naar het vuurwerk en spreekt dan de wens uit naar buiten te gaan, iets wat wij vanzelfsprekend niet goed vinden.

We keken een film met zijn drietjes, om half 11 stortte ik in en ben ik op bed gaan liggen met wat katten gezelschap. Om 5 voor 12 kwam puber me halen, om 12 uur riep ik hoezee! en om half 1 lag ik weer in bed. Het ergste geknal was zo rond 1 uur weer voorbij en ik was meteen onder zeil.

Jarenlang was Oud & Nieuw voor mij de leukste avond van het jaar. Ik vond het iets magisch. Het leverde hetzelfde gevoel op dat ik vroeger bij een nieuwe agenda had: al die beloften van wat zou gaan komen! ‘Dit jaar wordt alles beter, leid ik het perfecte leven, zijn al mijn valkuilen op wonderlijke wijze opgelost.’

Want dromen kan ik, ook toen al. Maar na 10 jaar achter elkaar te hebben gedacht dat komend jaar alles anders wordt, het jaar waarin ik mijn gezondheid terugvind, is dat veranderd. 2009 wordt mijn jaar! In 2010 word ik beter! In 2011 ontdekken ze de oorzaak van ME!

Niet dus. Dat krijg je ervan als je verwachtingen hebt waarvan de vervulling ervan op geen enkele manier door jezelf kan worden beïnvloed.

Dus zoek ik het nu dichter bij huis: klein en behapbaar. Als ik al een voornemen heb dan is het: meer pret in het nieuwe jaar. Want hoog vliegen in laag tempo, zoals ik laatst schreef, gaat ook over pret, ontspanning, ruimte voor mezelf.

Ga ik nu ontbijten met de restanten van de fruitcrumble. Mét suiker. Voor iemand die al jaren suikervrij leeft, is dat een knallend begin van een jaar met hopelijk veel pret.

14 gedachten over “Meer pret

 1. Gelukkig nieuwjaar met heel veel pret momenten! Wij zijn thuis gebleven bij onze hond die ook heel bang is, maar het was heel gezellig. Lekker genieten van je fruitcrumble haha.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wij moesten afgelopen nacht om 3.00 uur iemand en het centrum van Rotterdam afzetten. De pretmomenten waren daar ver te zoeken. Hoeveel zwaailichten we wel niet voorbij hebben zien komen: ziekenwagens, brandweerauto, politie….

  Ik wens je veel kleine pretmomenten toe. In bed met een boek en vier katten im je heen lijkt me daar al één van! Een prettig 2019 gewenst!

  Geliked door 1 persoon

 3. Haha, Moos houdt duidelijk van kerst en oud en nieuw. Erg grappig. Die pret heb je al binnen.
  Ik wens jullie een heel gelukkig nieuwjaar met veel kleine en ook grotere pretmomenten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooie momenten wens ik je toe en veel pret dus ook.
  De hond hier vond het wel gezellig dat hij mee mocht naar buiten op een apart tijdstip en stond verbaast maar al die lichtflitsen te kijken en de waterhoentjes die veel herrie maakten toen ze in hun slaap werden gestoord.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik hoop dat je dit komende jaar regelmatig veel kleine pret momentjes mag hebben want die zijn zo belangrijk .Hier was het stress met onze poes Mikki pff en nee ik vond er eerlijk gezegd echt niets aan . Ik heb er normaal gesproken al niets mee maar om je dier zo in paniek te zien urenlang is afschuwelijk en ik kan haar niets geven want ik mag haar niet eens vasthouden dus iets rustgevends voor haar lukt niet ,ook niet in haar eten want ze eet ook niet dan .Nu is het gelukkig rustig heeft goed gegeten en slaapt ze lekker ,ben ik zo ontzettend blij mee .
  Elisabeth

  Like

  1. Dat is afschuwelijk om te zien ja. Pillen toedienen gaat hier bij Gerrie ook nauwelijks, omdat hij zich niet echt laat oppakken. De meeste kans heb ik nog als hij slaapt.. Maar gisteren lukte het met een plakje jonge kaas, pilletje erop leggen en dan beetje kneden tot een balletje. Zowaar hij at het op.

   Geliked door 1 persoon

 6. Ik ben blij dat het er weer op zit. Gelukkig is er hier in de buurt minder geknald dan andere jaren. Snoes is vrij rustig gebleven en liet zich ook door ons kalmeren. Alleen rond 0.00 uur heeft ze diep in de schoenenkast gezeten. Plien laat zich sowieso niet bang maken door het geknal. Dat al je wensen vervuld mogen worden Martine. x

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s