katten

Onrecht

Eten! Nu!

Hoi, Smoes hier. Ik moet even vertellen over het onrecht dat mij wordt aangedaan.

Er was een tijd dat ik 8 keer per dag te eten kreeg. Eten in grote porties. Nu niet meer. Ik begrijp er niets van. Het verhaal dat het komt doordat mijn schildklier weer goed werkt, is onzin, een afleidingsmanouvre. Ze wil me gewoon uithongeren.

Blijkbaar is mijn gewicht bepalend voor wat ik te eten krijg. Erg hè?

Mijn wanhopige blik, mijn rammelende buik, mijn goed doordachte gestaar, het wordt allemaal genegeerd.

Eten van de andere katten wordt zorgvuldig afgedekt zodat ik het niet kan jatten. En dat terwijl iedereen weet dat ik het meer nodig heb dan die goed doorvoede sukkels. Vind ik dan toch.

Als ik dan eindelijk eten krijg, stop ik mijn kop meteen in de bak. Dan moppert het mens dat ze de bak niet normaal kan vullen. Dat het is omdat ik bang ben dat ik helemaal niets krijg, snapt ze niet. Het is een mens hè, die zijn wat beperkt in mogelijkheden. Kan ze ook niets aan doen, maar kwalijk is het wel.

Tegenwoordig tilt ze de bak helemaal op om te vullen met brokken maar dan zet ik snel mijn poot erin. Voor je het weet komt die bak niet meer terug. Gaat ze wéér staan mopperen op me!

En trouwens, die weegschaal, daar wil ik het ook even over hebben, die manipuleert ze. Ze zegt dat ik ben aangekomen. Kan niet! Onmogelijk! Met dat hongerdieet dat ik nu volg?

Dus, wil iemand een schrijfactie voor mij opzetten, zoals ze dat doen bij Amnesty of zo. Dat jullie naar de dierenbescherming allemaal kaarten sturen om aandacht te vragen voor mijn verschrikkelijke situatie. En dat die dan haar op het matje roept en dat ze tot inkeer komt en ik gewoon weer 8 keer per dag krijg waar ik recht op heb. Iemand? Please?


56 gedachten over “Onrecht

 1. Smoes, ik kom je helpen, ik heb namelijk ook zo n mens hier in huis lopen. Die snapt niet dat ik zoveeel honger heb en die weegschaal..echt zo n mensendingen die gaan we boycotten! Hoogste tijd dat kat en hond gaan samenwerken! Was getekend Cloë , een zielige hongerige hond!

  Geliked door 2 people

 2. Smoes, in plaats van klagen zou je natuurlijk ook zélf wat kunnen ondernemen. Wat dacht je van een lekkere muis? Of een vogeltje? Misschien kun je bij de buren naar binnen sluipen en daar het biefstukje dat op het aanrecht ligt stiekem verorberen?
  Je ziet: mogelijkheden te over!

  Groetjes van Zazou 😺

  Geliked door 3 people

 3. Ha Smoes, wat ben je een aandoenlijke beauty, en ik heb echt met je te doen. Jouw leventje is werkelijk onredelijk zwaar. Je wil het ms niet horen, maar ik denk dat “het mens” nog zo slecht niet voor je is. Count your blessings.💖

  Geliked door 2 people

 4. Wat hier goed werkte is een bak vullen met de hoeveelheid voor een hele dag. Het blijkt dan dat de kat ’s morgens veel meer eet, en in de loop van de dag wat minder. Het voordeel voor jezelf is dat je maar 1 x per dag hoeft te wegen. Groetjes Lisa

  Geliked door 2 people

 5. Hai, Smoes, ik ben Herrie uit Friesland. Hier is het net zo erg. Mij vertellen ze ook niet dat de klok weer op wintertijd staat. Zit ik steeds al om 16.00 uur te wachten op mijn eten. Nee, zegt het vrouwtje dan, pas om 17.00 uur. Ik heb al een uur honger 😩! En ze heeft maling aan mijn gejammer en mijn pogingen om het dan maar zelf te pakken ! Het leven is zwaar 😠

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik schijn nogal veel herrie te maken. Mijn vrouwtje zegt weleens, dat het lijkt of er een galoperend paard het huis binnenkomt ! En ze heeft twee kattenluikjes, waardoor ik naar buiten kan, maar ik wil, dat zij het raam opendoet of de deur. Zo niet, dan ga ik jammeren en de keukenkastdeurtjes openmaken en er spullen uitgooien, zodat ik niet door dat nauwe luikje hoef . Het is eigenlijk ook wel een beetje, kijken wie geestelijk de sterkste is en dat ben ik 😹.

    Geliked door 3 people

   2. Dat snap ik helemaal. En zo kattenluik is niet groot genoeg voor een kat en zijn ego zeg ik altijd. Wij verwachten toch ook niet van hun dat ze door een halve deur naar binnen kruipen?
    Gewoon nog meer herrie maken Herrie!

    Geliked door 1 persoon

 6. Kruimel hier…
  Rare beesten, die mensen. Hier ook zo één. Maar ik heb een tactiek bedacht, als ik niet genoeg eten krijg, vang ik wat mezen en muizen en leg ze op plekken waar het mens moeilijk bij kan komen, of voor de deur. Binnen voor de deur he. Vindt het mens niet leuk. Ook al eens gedaan met aardbeien uit de tuin, vond het mens nog minder leuk, want dat wilde ze eigenlijk zelf eten. Nou ja zeg, ik geen eten, dan het mens ook beperkingen in de maaltijd.

  Geliked door 1 persoon

 7. Hoi Smoes
  Ik ben Mikki Ik kom uit het asiel en was daar heel bang en zielig dus namen ze mij mee naar huis Nu ben ik Queen Mikki inmiddels en krijg altijd mijn zin .Soms eet ik heel veel en dan zegt ze nee je wacht maar even .Nou ik hoef maar even bij mijn bakje te gaan zitten en dan kijk ik ook echt heel zielig .Ik heb dan ook nog een speciaal extra zielig miauwtje geoefend .Dan krijg ik gewoon weer zo’n lekker zakje eten en mijn bakje brokjes is altijd gevuld .Ik heb geen goede raad voor je Smoes en eerlijk gezegd denk ik wel dat jouw vrouwtje heel lief is .En anders mag je best hier komen wonen maar dan moet je beloven om van mijn eten af te blijven ,kun je dat denk je ?
  Kopje van Mikki

  Like

 8. Arme Smoes!
  Hier Juniper.
  Ik heb er iets op gevonden! Je moet op tijd beginnen! Ik begin met mijn speciale bedelmiautjes als mijn brokjesbak bijna leeg is. Dan ga ik naast mijn mens zetten en kijk smekend en miauwend en soms heeft ze dan nog steeds niets door! Mijn mens vergeet soms wel eens haar “hoordingen” in haar oren te doen. Volgens mij doet ze dat met opzet, zodat ze mij niet goed kan horen, dan moet ik aan haar mouw of haar broek krabben om aandacht te krijgen: “hallo, weet je nu nóg niet dat mijn brokjes bijna op zijn?

  Wees maar blij dat er bij jou nog geen kleine mensjes zijn. Gisteren ben ik zonder pardon in de tuin gezet toen er een minimens bij mijn mens was! En dat was alléén omdat dit rare minimens bang voor mij was! Kun je je dat voorstellen? Ik die altijd kopjes geef en nooit een mens krab of bijt!

  Smoes, ik wens je sterkte in de komende dagen, ik kreeg in de afgelopen dagen regelmatig een hartverzakking van de knallen hier! Dan ren ik als een dolle de trap op en klim ik op de kast, bijna tegen het plafond, achter een rij boeken. Volgens mij ben ik daar redelijk veilig.

  Geliked door 1 persoon

  1. O, dat is echt erg dat je buiten gezet wordt als er minimensen zijn! Toen ik in dit huis kwam, woonde er een minimens van 4, dus ze weten dat ik niets doe.
   Ik ben heel stoer dus ik ben niet echt bang voor vuurwerk. Behalve om 12 uur, dan ga ik onder het bed liggen maar dat doe ik vooral om de anderen gerust te stellen.

   Like

 9. Hey Smoes,
  Ik voel met je mee! Hier ook zo’n sukkel die het niet snapt. De hoeveelheden zijn nog wel oké maar het gaat vooral om het soort eten. Mijn lievelingshapjes zijn stukjes haring, rosbief, kip etc. Maar wat denk je dat er dagelijks voor mijn edele neusje wordt neergezet?! Doodordinaire brokken en blikvoer! De lekkere dingen krijg ik maar af en toe anders raak ik “verwend”. As if! Zullen we samen in staking gaan? #gelehalsbandjes
  Groetjes Poes

  Geliked door 3 people

 10. Ik heb nog een blikje kattenvoer staan maar als ik dat opstuur zal het pas woensdag aankomen en dan ben je natuurlijk al lang verhongerd!
  Hoop dat anderen dichterbij wonen en je wat komen brengen want die kan echt niet.

  Geliked door 1 persoon

 11. Hé Smoes, zullen we een Facebook actie voor je beginnen? Of een crowdfunding actie? Kaatje heeft haar medewerking al toegezegd. We kunnen ook bij de supermarkt gaan staan voor je en mensen briefjes met een foto van je geven. Dan kunnen ze blikjes en brokjes inleveren op een centrale plek. En snoepjes! O, en we kunnen Unilever aanschrijven. Die multinationals kunnen best wat missen uit hun productielijn. En als ik toch bezig ben, misschien kunnen we het journaal aanschrijven of Hart voor Nederland (heb ik nog nooit gezien maar schijnt goede resultaten te geven). Dit moet toch kunnen lukken? Katten aller landen: verenigt U! #SmoesdePoes ( ohh bedenk nog iets: Ed Sheeran heeft ook twee poezen…misschien kunnen we hem wel strikken)

  Geliked door 1 persoon

 12. Ach Smoes hier gaat het al net zo. ’s Morgens rond half 7 moeten we met ons tweetjes wel 10 minuten staan miauwen voordat een van de twee het bed uitkomt. Ze mogen blij zijn dat we niet al om 5 uur beginnen. En zo gaat het de hele dag door, als we zelf geen actie ondernemen krijgen we de hele dag niks.

  Geliked door 1 persoon

 13. Hoi Smoes daar, Sjors hier.
  Hier hetzelfde. Ik was een mooi gevulde kater van 6,5 kg, totdat ze een jaar geleden begon me uit te honger. Alle hoop was gevestigd op mijn jaarlijkse bezoek aan de dierenarts. Maar nu komt het. Krijgt mijn mens complimenten dat ik bijna een halve kilo ben afgevallen in een jaar. En ik? Ik word verder uitgehongerd. Er hoeft niet veel meer vanaf, maar toch. Ik moet op gewicht blijven. Nou dat gaat echt niet lukken met die muizenhapjes die ik krijg. Volgend jaar is er helemaal niets meer van me over. En ik ben al een rode ex-kater met een complex, als je begrijpt wat ik bedoel.
  Trouwens, die blik heb ik ook geperfectioneerd. Helpt niet. Ze is totaal ongevoelig. Hij trouwens ook.

  Geliked door 1 persoon

 14. Pffffffff, jij hebt nog mazzel mijn baasje zette me niet alleen op dieet. Nee, er kwam ook nog een kitten in huis in augustus. Zogenaamd om mij gezelschap te houden. Jaja, zat ik een week later in de kamer en hoorde mijn baasje tegen haar moeder zeggen, nou het werkt hoor , door Pixel(dat is de kitten) is Nacho(dat ben ik dus) ineens veel meer in beweging. Ja hallo vind je het gek die Pixel wil overal zijn waar ik ook ben of liggen waar ik lig. Dus ik ben de hele dag druk om die stuiterbal te ontlopen, maar ja met al die extras kilos lukt dat niet echt. Vind je het gek dat ik afval. Bovendien moet ik supersnel het beetje eten wat ik krijg opeten, want voor je het weet eet die Pixel dat ook nog op. Laatst was ze ineens een hele week logeren bij de moeder van mijn baasje omdat ze naar de dierenarts moest en die dierenarts woont daar in de buurt. Oh wat was dat heerlijk, ik kon gewoon overal rustig liggen en op mijn gemak eten. Eerst dacht ik nog , gelukkig die is weg, maar nee hoor na een week was ze er weer en was het gedaan met mijn rust. Al moet ik eerlijk gezegd ook wel toegeven dat ik haar gemist heb hoor. Want stiekem ben ik na mijn eerste haatgevoelens ook wel erg gek met haar. Niet tegen mijn baasje zeggen hoor, Groetjes en sterkte van een mede afvaller , Nacho

  Geliked door 2 people

 15. Mijn vriendin, de kat van de buren weet precies hoe en wat ze wil. Ze kijkt en volgt me als ik in de keuken bezig ben. Maar ik sprak af dat ik haar geen eten zou geven. Moeilijk is het wel.
  Ze is jaloers, maar ik eet vegetarisch. Stomverbaasd was ik toen ze de restjes uit de schaal met muesli en karnemelk uitlikte,

  Wanneer het druk is in hun huis, met muziek, dan kan ik haar binnen no-time verwachten. Van jou leerde ik valeriaan te strooien op plekken waar ze het best kan liggen. Dat is gelukt.
  Waar ik onlangs stijl van achterover viel waren deze 65 getrainde katten die glimmende dingen stalen uit de huizen in de buurt,
  Een kat train je met eten. Alleen als ze met iets glimmende thuis kwamen kregen ze eten.

  https://nl.metrotime.be/2018/12/26/must-read/vrouw-trainde-haar-65-katten-om-te-stelen-bij-de-buren/

  Geliked door 1 persoon

 16. Arme Smoes! Dan heb ik het toch misschien wel iets beter…. ik krijg genoeg lekkers te eten. Maar het tempo waarin het geserveerd wordt! Niet te geloven, zo langzaam! Dan staat mijn mens tergend langzaam mijn bakje te vullen, aan het aanrecht. En dat schiet maar niet op! Dan gaat ze eindelijk dat volle bakje naar mijn plekje toe brengen. Dan loop ik maar vlak voor haar, om haar de weg te wijzen. En dan gaat ze nog mopperen ook!
  Nee, dat personeel van tegenwoordig…..
  Na het eten wil ik dan graag even liggen uitbuiken, bijvoorbeeld in de linnenkast… mag ook al niet…..
  Dus Smoes, ik voel met je mee! Ik ben nog maar een jonge dame van 3,5 kilo, maar jouw jasje lijkt sprekend op die van mij, je zou mijn grote broer kunnen zijn.
  Groetjes van Femke

  Like

 17. Hey Smoes, hier Rúnar, ik heb nog een goede tip; ik heb een bakje van roestvrijstaal en als die leeg is en ik heb zo een trek, je weet wel, zo een beetje halverwege de middag, dan gooi ik hem door de hele keuken. Het vrouwtje wordt daar altijd helemaal gek van. Meestal als ik dan heel zielig kijk krijg ik wel wat brokjes erin. Ik zeg: proberen! misschien trapt jouw vrouwtje er ook in.
  Verder heel veel sterkte hoor…ik hoeft niet op dieet maar het klinkt héél eng…

  Geliked door 1 persoon

  1. Jaaaa dit word een Gele hesjes Poezen opstand blog .Ik krijg genoeg te eten maar ik doe mee met de andere poezen ,zo ben ik dan ook weer . Opstand jongens en meisjes poezen !!!
   Mikki

   Geliked door 2 people

 18. Lieve Smoes, het is gewoon verschrikkelijk. Mensen… Je hebt er niks aan. (Alhoewel ik wel denk dat áls je dan een mens in je leven moet hebben, jouw vrouwtje wel de allerbeste en meest toegewijde is 😉).

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s