algemeen

De week

Afgelopen week was heel erg oké. Buiten een stressdag en een bijkomdag door het dierenartsbezoek, hield ik me heel erg rustig en voelde ik me redelijk.

Ik las een prachtig boek (binnenkort review want aanrader) en begon met een volgend boek. Op woensdag ben ik naar buiten geweest en heb ik even gewandeld. Het was toevallig ook net op dat moment stralend zonnig en lekker koud, zalig. Het voordeel van de rollator is dat ik kan gaan zitten wanneer ik voel dat dit nodig is en dat ik dan niet nog even 30 meter moet doorlopen op zoek naar een bank.

Dus zat ik tussendoor drie keer en voelde me intens tevreden. Grappig genoeg voel ik me na zo’n wandeling van hooguit 1000 stappen hetzelfde als ik me vroeger kon voelen na een uur flink doorstappen: je komt van buiten in de kou binnen in een warm huis en je begint helemaal te gloeien. Heerlijk.

Ik ruimde meteen wat glaswerk in het park op. Zo asociaal dat mensen dat laten liggen!

Verder had ik me zondag helemaal opgepept om naar de film te gaan: The Favourite. Een kostuumdrama/ komedie dat zich speelt in de 18e eeuw aan het hof van de Engelse Koningin Anne. Helaas bleek de voorstelling van half vijf te zijn uitverkocht. Ik dacht ruim op tijd te zijn toen ik online om 13 uur kaartjes ging kopen, helaas. De avondvoorstelling is geen optie voor mij dus nu maar hopen dat de film volgende week nog draait.

Deze week heb ik verder geen verplichtingen, buiten een fysio behandeling op vrijdag, dus kan ik me nu weer koest houden en gaan bijtrekken zodat ik bij het eerstvolgende sprankje energie iets leuks kan gaan doen!.

Fijne week allemaal!

10 gedachten over “De week

 1. Fijn zo dat je deze goede momenten gebruikt om wat fijns voor jezelf op te doen.
  Het mooie van een wandeling is vaak ook het thuiskomen.
  Je ziet je huis dan echt heel even in een ander perspectief. En wat ik gelezen heb, is dat het een bepaald geluksstofje aanmaakt in je hersenen.
  Hoogleraar in de Neuropsychologi Erik Scherder heeft daar zelfs een boek over geschreven: “Laat je hersenen niet zitten”.
  Natuurlijk is het niet altijd mogelijk, maar jij doet het toch maar!

  Mar

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat goed dat je met de rollator zo fijn kan wandelen én zitten wanneer nodig is, zo kom je toch zo nu en dan (en onafhankelijk) lekker buiten. Nu is het park ook weer wat opgeruimd haha en inderdaad asociaal wat mensen allemaal in de natuur achterlaten. Fijne week!

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s