algemeen

De week

Afgelopen week was niet de beste week. Ik heb veel last van mijn rechterarm en dat maakt dat soms ook de hele rechterkant van mijn lijf vervelend aanvoelt. Dit is een oude bekende klacht waar ik al jaren last van heb en die af en toe weer de kop opsteekt. Het maakt ook dat ik dus regelmatig naar de fysio ga. Op dit moment weer wekelijks.

Buiten de fysio stond er afgelopen week een afspraak bij de huisarts en een onderhoudsbeurt voor de verwarmingsketel in de agenda. De huisarts afspraak werd afgebeld, ja, de beste man kan zelf natuurlijk ook gewoon eens ziek worden. Ik besloot de energie die het niet doorgaan van de afspraak opleverde, meteen weer uit te geven en ging naar de kapper.

Dat is niet mijn favoriete tijdverdrijf. Ik heb gelukkig makkelijk haar en ga daarom gemiddeld een keer per jaar naar de kapper. De laatste jaren ging ik naar een hele goedkope kapper die wel oké was, maar niet op afspraak werkt. Soms was ik daar dus een hele ochtend aan kwijt en dat hakt er in qua energie. Nu besloot ik er eens wat geld tegenaan te smijten en te gaan naar een heel goed aangeschreven (en dure) kapper waar ik wel een afspraak kon maken .

Tja, wat zal ik zeggen. Het is goed geknipt, dat wel maar het is niet wat ik vroeg. Daarbij komt dat het model dat ze knipte – een bob – niet echt geschikt is voor mijn haar. Ik heb veel en zwaar haar en dat zit beter als het in laagjes wordt geknipt. Nu is het wel een beetje opgeknipt maar hangt het vrij steil naar beneden, terwijl ik normaal vrij veel slag heb. Ik gaf aan wat ik wilde (flink korter, in laagjes) toen zei zij dat ze liever dit wou doen. Het zou niet stijl hangen maar leuk warrig. En ik heb de ruggengraat van een weekdier zei ‘O, oke’. En keek in de spiegel naar een volledig steil kapsel en vroeg me af of zo’n kapster dat dan zelf niet ziet 😲. Maar goed, tegen die tijd stond ik wat energie betreft flink in het rood en wilde ik alleen nog maar zo snel mogelijk weg. Dag dure kapper, tot nooit weer!

Nou ja, volgend jaar weer een kans.

(Deze foto voegt niets toe aan het verhaal maar dit Dibbesbeertje is zo schattig dat ik hem toch wilde delen).

In het weekend werd ik wat grieperig maar dit zet gelukkig – even afkloppen – tot nu toe niet door. Ik ga nu dan vandaag naar de huisarts voor een verwijzing voor bloed prikken en dan meteen door naar de prikdienst.

Verder is mijn agenda, op de fysio en de huishoudhulp na, leeg. Puber is al vrij deze week, dus we doen lekker rustig aan. Hij had deze week stage moeten lopen maar omdat hij zoveel moeite had met een plek vinden, kon dat niet meer voor deze week gerealiseerd worden. Nu offert hij een week van zijn meivakantie op. In ruil heeft hij nu twee weken voorjaarsvakantie. Ook goed.

Fijne week allemaal!

19 gedachten over “De week

 1. Maar hij heeft een stage! Hoera! Die kapster! Is ze wel van deze aarde? Zo jammer, meestal voel je je juist lekker opgeknapt na de kapper.(qua haar dan) Even de review pagina bezoeken …
  Die foto van Dibbes maakt veel goed 😉

  Geliked door 1 persoon

   1. Gewoon een emailklacht sturen waarin je het uitlegt. Mag je waarschijnlijk een keer terug komen om het te laten veranderen…..als het een goeie kapper is tenminste.

    Geliked door 1 persoon

 2. Ga je dan niet terug als je zo ontevreden bent? Als je weer energie terug hebt toch even doen want met een ontevreden klant zijn ze niet zo blij Ik heb dat paar x gedaan als ik echt vond dat ze niet hadden gedaan wat ik vroeg.

  Geliked door 1 persoon

 3. Lag net in een flinke dip mezelf heel zielig te vinden maar dan is er gelukkig jouw blog waar ik dan weer reuze van opknap. Dank je wel. Ach ja, net als dat niet alle verpleegkundigen kunnen prikken kunnen niet alle kappers knippen. Meestal kwestie van mazzel.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een uitermate knuffelige en schattige foto!!
  En wat een ontzettende stomme kapper. Die totaal niet luistert naar haar klant, maar doet wat zij wil. Dus je hebt je tijd uitgegeven en extra geld en dan nog niet eens een blij gevoel. Terwijl ik je dat zo gun.
  Ook heel fijn te lezen dat jullie zoon een stageplek heeft gevonden. Knuffel nog maar lekker met de kat en zoon (als hij dat wil als puber hahah!!).

  Geliked door 1 persoon

 5. Vervelend zeg, dat de kapster niet leverde waar jij om vroeg. En ik ken dat gevoel van ‘alleen nog maar zo snel mogelijk naar huis willen’ na afloop van een kappersbezoek . Ik raakte altijd volledig overprikkeld en leeg bij de kapper : muziek/radio , fohn geluiden, praten , sterke geuren en het ernaar toe gaan …. echt zo’n aanslag op m’n energie.
  Maar nu heb ik sinds 6 jaar een thuiskapster, die een paar keer per jaar komt en gewoon goed knipt zonder poespas . En ook nog eens eens een stuk goedkoper is dan de meeste kappers waar ik voorheen naartoe ging. Inmiddels is zij ook wel enigzins vertrouwd geworden, dus dat scheelt me ook energie. Een aanrader !

  Geliked door 2 people

  1. Huh? Nou mijn thuiskapster knipt en verft het toch echt zoals ik wil.

   Ik hoef geen kapper met ongevraagde / ongewenste eigen ideeën.

   De rest van het gezin knip ik zelf en daarbij wil ik nog wel eens naar eigen idee knippen hahahahahahaha

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik heb een thuiskapster. Geen gedoe met haren wassen / wachten / ergens heen. Gewoon fijn thuis knippen en verven. Ben er erg content mee en is (vind ik) prettiger dan zo’n kapsalon.

    Geliked door 1 persoon

   2. Ja, fijn is dat , he? Gewoon zelf je haren wassen , eventueel de dag vantevoren, en de kapster komt puur voor het knippen . En één of twee keer per jaar laat ik ook nog wat coupe soleil-achtigs doen , maar ook dat is thuis stukken relaxter dan in een kapperszaak, En misschien is het wel zo dat die thuiskappers wat minder ambitieus zijn in het najagen van modieuze kapsels bij hun klanten , en daardoor dus gewoon doen wat je vraagt.

    Geliked door 1 persoon

 6. Oh had ik exact hetzelfde bij de kapper, hahaha, ze wilde perse stijle bob bij me , ik wilde in laagjes ivm volume. Zit je daar n een half uur knippen uitgeput en bezweet in de spiegel te staren naar een hoofd met een kapsel wat totaal niet staat, in de wetenschap dat je pas na een jaar weer kunt gaan. Ik heb haar gevraagd de hoeken af te ronden, en toen heeft ze dat nog gedaan, en nu is het ok voor me, gelukkig.
  Maar jij baalt dus nu als een stekker :-(. Ik meen me te herinneren dat je moeder je altijd knipte, maar niet?

  Geliked door 1 persoon

 7. Kapper drama…ja 18 december 2018…ben er nog niet overheen…..Hopelijk valt het mee als je het gewassen hebt en er iets mee kunt doen wat je zelf leuk vind op het moment dat je daar energie voor hebt…

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s