Op zoek naar Pippi

Ik deed het!

Weten jullie nog dat ik een tijdje geleden schreef over mijn verlangen er eens uit te breken. Een appartement via Airbnb boeken en naar Londen gaan, of Barcelona?

Wat zou het me fijn lijken! Struinen door een buitenlandse stad. Terrasjes. Wijntje drinken. Musea. Mensen kijken. Op zoek gaan naar fijne plekjes om te eten. Zonder me druk te maken over mijn glutenvrije lactosevrije dieet.  

Dit schreef ik nog geen twee weken geleden. En raad eens? Ik boekte! Huh?

Niet naar Barcelona, niet naar Londen maar naar Gent! Dat is immers ook buitenland, aan te rijden, in geval van miserabel voelen zijn we zó weer thuis en belangrijker: in Gent heb ik iets te doen.

In december werd ik door iemand benaderd naar aanleiding van mijn blog Wat jij niet ziet. Of ik interesse heb om mee te doen aan een expositie op 12 mei in Gent rond ME. Meerdere kunstenaars dragen hieraan bij in beeld en woord.

Of ik zin had om ook mee te doen? Nou, eigenlijk wel! Ik sprak af zelf wat teksten uit te zoeken die ik goed genoeg vind en dat was het.

Natuurlijk stak er daarna een storm in mijn kop op. Die teksten moet daar immers gepresenteerd. Ik kan niet een lullig A4tje ophangen met tekst. Het moet wel een beetje de blik vangen natuurlijk, zeker als ik daar met mijn woorden hang tussen echte kunstenaars die schilderijen en foto’s en zo hebben gemaakt.

Bovendien moet ik niet alleen iets maken, maar ook daar zien te krijgen. De expositie wordt 11 mei opgebouwd, dus dan moet het daar zijn. Opsturen kan maar het is natuurlijk ook een idee als M. dat daar de 11e aflevert en erbij kan zijn als het wordt opgebouwd/opgehangen.

Toen telde ik 1 en 1 op, ging op zoek en vond een allerschattigst huisje via Airbnb, niet te ver van de expositieruimte vandaan. We rijden zaterdagochtend naar Gent, M. gooit mij in het huisje en gaat mijn bijdrage brengen. We eten gewoon in het huis zelf, want er is een keuken en de volgende dag hoop ik zelf heel even naar de expositie te gaan en wellicht (met de rolstoel) even door Gent te wandelen.

Nou is dat leuk of is dat leuk! Natuurlijk kan het zijn dat het niet lukt maar voor nu ga ik ervan uit dat het wel lukt. We zijn met eigen vervoer en in het ergste geval rijden we naar Gent, duik ik daar in bed en rijden we de volgende dag terug zonder dat ik er iets van mee heb gekregen. Dat zien we dan wel weer.

Moet ik me voorlopig eerst druk maken om hoe ik mijn teksten ga presenteren. Ik overweeg het te laten afdrukken op textiel of plexiglas maar wil er ook niet al te veel geld aan uitgeven. Leuk vind ik het zeker. Het geeft me een grote mentale boost en het is ook fijn om hieraan bij te dragen. Ik zie mezelf toch een beetje als een ME-activist die strijdt voor meer begrip en een betere zorg.

Buiten de expo verheug ik me er zeer op om voor het eerst in – geloof ik -14 jaar met M. samen een weekend weg te gaan. We zaten terug te denken, ons laatste uitje samen was waarschijnlijk in 2005 naar Barcelona, toen een vriend van mij 40 werd. Daarna had ik het druk met een opleiding waardoor ik twee weekenden per maand weg was, kreeg ik twee keer achter elkaar een nieuwe baan, verhuisden we en werd ik ziek in 2008. Het kwam er dus niet meer van.

Dus. Op naar Gent.

36 gedachten over “Ik deed het!

 1. Wow, wat superleuk voor je. Zowel de uitnodiging om bij te dragen, als het feit dat je daar ook heen gaat. Ik ga superhard voor je duimen dat je het het heel leuk hebt daar. En de voorpret natuurlijk. 😃

  Geliked door 1 persoon

 2. Echt te leuk…wat een heerlijk vooruitzicht voor je.en wat ontzettend leuk.dat jouw woorden daar straks te zien en te lezen zijn in Gent.ik ben heel benieuwd.hoe je ze daar gaat ophangen.plexiglas i wel heel mooi.en dat verdienen jouw woorden ook.nu genieten vd voorpret…ik hoop heel erg voor je,dat je zelf de tentoonstelling en je eigen inbreng kunt gaan bekijken…maar dat gaat gebeuren…ik weet het zeker…..ik kijk nu al uit naar je blogje hierover

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat heerlijk. Sowieso dit gevoel al, gehoord en gewaardeerd te zijn om wat er uit je pen kwam. En nu de voorpret. Drie maanden vooruit kijken naar iets leuks, geeft al meer kleur aan je dagen. In het ergste geval kun je niet zelf aanwezig zijn, maar heb je wel al die voorpret te pakken. En dat is ook wat waard. Samen met je lief op pad en ergens overnachten, ook een cadeautje. Maar het mooiste zou zijn als je zelf ook de expo kunt bezoeken, dat zou echt wat zijn… ik hoop het zo voor je!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat gaaf. Ook de teksten uitzoeken en een manier van presenteren. Het zal wel de nodige energie kosten maar je bent met iets bezig wat je leuk vind. Niet verkeerd bedoeld maar je bent even gewoon mens met een doel. Je heb nog de tijd om alles verder op orde te krijgen en misschien werkt dit wel goed voor jouw brein omdat het in gedeeltes gedaan kan worden omdat je de tijd heb. En kan je in gent de tweede dag misschien wel even erop uit. Ik vind het top.

  Geliked door 1 persoon

 5. Heel fijn! Zie je wel dat je nog steeds belangrijk bent in het leven van velen en dat je ook een hoop te bieden hebt. Duimen dat je ook inderdaad wat leuks meekrijgt van de dagen zelf. Dat zou natuurlijk het ultieme zijn!

  Geliked door 1 persoon

 6. Nou, als dit geen Pippi is dan weet ik het niet! Wat een mooi plan en ik ga hard met iedereen mee duimen dat het lukt om te gaan én dat je ter plaatse ook nog wat kunt genieten . Ben heel benieuwd hoe je teksten er uiteindelijk uit gaan zien en hoop dat je er tzt iets van gaat delen via je blog ( no pressure ! ) . Heel veel succes en plezier in ieder geval.

  Een van mijn beste vriendinnen woont al jaren in Gent trouwens , en ik ben één keer ( in 2003) een weekend bij haar op bezoek geweest . Dat was ook mijn laatste keer in het buitenland trouwens. Dus voor mij is het ook wel een wens om nog eens naar Gent te gaan , maar reizen gaat mij nog slecht af ( zeker als het langer dan anderhalf uur rijden is ) .

  Geniet van de voorpret en het creatieve proces !

  Geliked door 1 persoon

 7. Oh wat een goed en mooi initiatief, je ziet het je bent echt belangrijk voor velen! En ik hoop ook dat de expositie aanslaat bij de mensen, dat zij wat gaan begrijpen wat de ziekte is en hoe erg het is als je dit hebt. Ik hoop ook dat je de tentoonstelling kan bezoeken, zo niet heel akelig voor je maar ik hoop dan dat je toch in Gent kan verblijven in dat leuke huisje. Ik zal aan je denken tegen die tijd!
  En inderdaad, de voorpret is nu al bijzonder.
  Carola

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat een goed voornemen, alleen de voorpret al. Misschien kan ik je helpen bij de presentatie. Ik heb een plotter (snijmachine) en kan bedrukken. Maar ook ingelijst kunnen teksten mooi gepresenteerd worden.

  Geliked door 1 persoon

 9. Wat geweldig om te lezen en ik hoop dat het allemaal gaat lukken .Mooi dat jou om een bijdrage gevraagd word en daar ga je vast en zeker iets moois van maken .Ik duim voor je .

  Geliked door 1 persoon

 10. geweldig!
  Dacht zelf nav het stuk van 7 februari:ik en ik en ik, dat je wel mee kon doen aan de dichterswedstrijd van het radioprogramma “met het oog op morgen” op radio 1.
  Alleen is dat nu afgelopen, misschien volgend jaar, ideetje?

  Geliked door 1 persoon

 11. heerlijk plan! Ik duim dat het je gaat lukken.

  1 rotopmerking ivm de rollator/rolstoel: Gent’se binnenstad ligt vol kinderkopjes. Hobbelt niet fijn (voor de inzittende) en gaat zwaar( voor degene die duwt/aandrijft). Zou zo’n ME organisatie geen manier ehbben dat je kan voorrijden en direct naar binnen kan “lopen”? Vraag hen om advies anders, waarschijnlijk snappen ze je probleem (ME conggres) en kennen ze de directe omgeving daar beter dan ik.

  Geliked door 1 persoon

 12. Ik weet dat je mijn reacties niet publiceert, maar ik wil je toch feliciteren met je prachtige plan en neem zeer zeker de reactie van kruidig meisje ter harte, want Gent is een rolstoel-hel!!

  Like

 13. Allereerst: wat ontzettend leuk dat ze je gevraagd hebben. Je schrijft prachtige teksten, die zullen daar zeker niet misstaan.
  Gent is een prachtige stad, met een klein, knus centrum. Ik kom er altijd graag, het voelt als thuiskomen. Ik hoop dat je een rondje met de rolstoel kunt maken, zo niet, dan hoop ik dat je door het raam van de auto kunt genieten van de stad.
  Jaren geleden zijn wij met een vriendin die in een rolstoel zit op vakantie geweest in Gent. Wat me daarvan is bijgebleven, is de moeite die iedereen nam om ruimte te maken voor de rolstoel. Er was altijd een helpende hand beschikbaar en als iets niet rolstoeltoegankelijk was, verontschuldigde men zich uitgebreid en welgemeend.
  Het jaar daarna waren we met hetzelfde gezelschap in Brugge, waar we door de toeristen omver werden gelopen, niemand opzij ging en waar we de terrassen af werden gekeken. Hierdoor werd Gent opeens nog leuker in onze ogen. Prima keus voor een pipi actie!

  Geliked door 1 persoon

 14. Hallo Martine,
  Nu zie je hoe goed, duidelijk en mooi je alles beschrijft.
  Benaderd worden hiervoor is wel heel leuk en dat je daar op ingaat is helemaal top, wat het ook op mag leveren! Het geeft ook wat afleiding in je dagelijks bestaan, hopelijk doet dat je goed! Het is een kunst expositie, maar eigenlijk veel meer dan dat, want het vraagt aandacht voor de ziekte ME! Wel leuk bedacht om er op deze manier aandacht voor te vragen.

  PS: Pipi was heel stoer maar in het echt was ze een heel verlegen meisje, wist je dat?
  Doe je morgen een mail, tot dan.

  Wietske

  Geliked door 1 persoon

 15. Ohhh zo leuk! Wat een tof vooruitzicht zeg. Gent is super fijn! Wist je dat er een gratis wandelbusje rondrijdt? Als je hem ziet rijden, doe je hem stoppen en je kan er ook af waar je maar wil. Hij doet een vaste ronde door de stad, maar bijna niemand maakt er gebruik van (alleen een paar bejaarden om hun boodschapjes te halen) 😉 Het vakantiehuisje ziet er ook gezellig uit! (Jammer dat je niet bij ons boekte) 😉 en idd, in het slechtste geval blijf je gewoon de hele tijd in het huisje, en das daar ook niet slecht om te zijn denk ik
  Groetjes,

  Geliked door 1 persoon

 16. O, wat een interesante kunst expo! Begrijp ik het goed is het alleen maar op 12 mei tussen 1 en 5, of is dat de openingsdag? Er eens op gaan broeden of ik er ook heen kan gaan!
  Ik ben heel nieuwsgierig welke teksten je uitkiest!

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s