leven met ME

Topdag

Gisteren werd het inderdaad een topdag, want ik kon en douchen en even in de tuin zitten en we zijn er op uit getrokken met de rolstoel. Heerlijk!

We hebben gelopen langs het IJsselmeer en dat was fijn. Knallende zon, beetje wind en heel rustig. We hadden verwacht dat heel Hoorn daar zou flaneren vanwege het mooie weer maar niets daarvan.

Op de terugweg werd we nog bijkans van de stoep gereden door een man die zijn auto pal voor mijn rolstoel op de stoep parkeerde. M. schoot wat uit zijn slof en vroeg of dat nu echt nodig was. Waarop de bestuurder zei dat hij een minder mobiel persoon uit de auto moest helpen en zijn opa of vader demonstratief uit de auto takelde.

Dan nog, wij konden geen kant meer op. De bestuurder zei dat we vast wel even op straat konden lopen. Onze reactie was dat hij wellicht even had kunnen wachten met ons afsnijden, dan hadden wij niet midden op straat hoeven lopen.

Het is een wonderlijke wereld zo bezien vanuit de rolstoel. Soms ben ik geraakt door de aardige opmerkingen van mensen en soms sta ik echt perplex hoe onbeschoft of onnadenkend mensen zijn. Dat ze de auto bijvoorbeeld net parkeren bij de stoepafrit die voor rolstoelgebruikers bedoeld is, je aankijken en dan zonder blikken of blozen weglopen. Of de hele stoep voor een huis vol zetten met fietsen, zodat je er niet langs kunt met de rolstoel.

Nou ja, de dag was verder zo top dat dit wolkje met onbeschoftheid snel overdreef.

Deze week staat in het teken van mijn ‘uitje’ naar Den Haag woensdag. Ik heb al eten klaar voor woensdag en donderdag dus kan ik na dat uitje instorten en hoef ik op zijn vroegst pas vrijdag weer iets in de pannen te smijten. Dan moet ik ook weer naar de fysio maar dan brengt M. mij weer.

Op dit moment staat er al een broodje in wording in de broodbakmachine en straks komt de huisarts even langs. Ik moet met hem bespreken wat er tijdens mijn laatste gesprek met de orthomoleculair therapeut ter sprake is gekomen. Zij stelt een aantal onderzoeken voor, waarover later meer.

Verder ga ik vandaag mijn tijd verdelen tussen lezen (‘Meisje met de parel’) en kijken (‘the Umbrella Academy’). Beiden hebben tot toe gemeen dat ik er nog niet helemaal in kom. Maar wat niet is, kan nog komen. En misschien zelfs nog even van de zon genieten want die schijnt al weer uitbundig!

 

14 gedachten over “Topdag

 1. Wat heerlijk voor jullie dat het zo’n fijne dag was gisteren, ik ben echt blij voor jullie! Ik verbaas me ook nog steeds hoeveel egoïstische en onbeschofte mensen er rondlopen…
  Spannend woensdag naar Den Haag, ik hoop dat er veel mensen komen, succes woensdag!

  Geliked door 1 persoon

 2. zo blij voor je Martine…zo’n topdagje kan toch zo goed doen. Pfft typisch van die vervelende onbeschofterikken… Die heb je dus blijkbaar overal 😦 ook in mijn Belgenlandje kunnen ze er wat van…grrrrr. Liefs Floortje 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik schrik ook vaak door het onbeschofte gedrag van mensen ten opzichte van voorzieningen voor gehandicapten/ invaliden. Ik heb een invalidenparkeerkaart (vanwege mijn ME) en mijn man heeft serieus wel eens staan discusieren met een mevrouw die op de invalidenplek stond te wachten op haar man en die vond dat ik wel op 2 halve vakken mijn auto erin kon zetten met veel steekwerk. Omdat je er niet ziek uitziet, zijn ze ook niet van plan rekening met je te houden. In hun hoofd komt hun eigen belang voorop. Maar inderdaad, als ik in de rolstoel zit, zijn ze juist weer heel vaak erg hulpvaardig en aardig. Het valt me altijd op dat vooral de zogenaamde asociale jeugd me heel vriendelijk groet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Best ook apart om bepaalde jongeren ‘zogenaamd asociaal’ te noemen. Staat dat op hun voorhoofd, hebben ze een bordje om hun nek? Dit zijn nou opmerkingen waar ik me aan erger. Een vriendelijk mens is toch een vriendelijk mens, waarom zou je ze in een hokje duwen??

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik vind ze niet asociaal, dat vinden buurtgenoten (en dat zeggen ze ook). Die vinden de jongeren enge hangjongeren die overlast zouden veroorzaken. Daarom zeg ik zogenaamd, omdat ik het er niet mee eens ben. Ikzelf vind dat de jongeren in mijn buurt keer op keer laten zien dat er sprake is van vooroordelen en dat dat onterecht is …

    Geliked door 1 persoon

 4. Hoi Martine…ja je hebt er hurken van mensen bij …helaas…zo jammer.
  Wel fijn dat je zo een fijne zondag gehad hebt.ik hoop dat je de afgelopen dagen,goed hebt kunnen ontspannen en rusten.en dat je vannacht wat hebt kunnen slapen…want wat een spannende en leuke dag voor je vandaag..,den haag!,,
  Ik wens je een hele goede dag…geniet ervan…ik kijk uit naar je blog erover.
  Gr.conny

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s