Geen categorie

Dure maand

Het geld vliegt er hier uit deze maand. We deden een aanbetaling van €475 voor de vakantie, betaalden de rekening van €1800 voor het verhelpen van de lekkage in de badkamer, moesten €500 aan de belastingdienst betalen en gisteren maakte ik ook €1200 boeterente over aan de hypotheekverstrekker omdat we de hypotheek hebben laten omzetten. Die boeterente krijgen we via de Belastingdienst volgend jaar deels terug. En we hopen ook een deel van de factuur van de badkamer vergoed te krijgen door de verzekeraar. De aanvraag is ingediend maar ze blijven maar aanvullende vragen stellen dus ik zie het een beetje somber in.

Of we nu wel of niet iets terugkrijgen, er moest dus eerst wel €4000 opgehoest worden in minder dan twee weken tijd en daar krijg ik altijd een beetje buikpijn van. Natuurlijk hebben we een buffer maar die daalt wel heel snel op deze manier!

Nou ja, niets aan te doen. Ik heb dit weekend even onze bestanden bijgewerkt naar de nieuwe hypotheeksituatie. De maandlasten wat rente betreft dalen drastisch maar we gaan per maand veel meer extra aflossen. Per saldo maakt het voor nu niets uit maar wel qua gevoel. En dat is ook wat waard.

De komende tijd staan er nog wel wat grote uitgaven op stapel. M. en S. gaan naar North Sea Jazz, een maand later gaan we op vakantie. Ik verwacht nog wat rekeningen voor wat betreft bloedonderzoek dat niet vergoed wordt en de rekening van het laatste bezoek aan de orthomoleculair therapeut, bij elkaar toch ook weer iets van €350. En wellicht geven we later dit jaar nog geld uit aan een nieuwe verwarmingsketel. Al moet ik eerlijk zeggen dat ons hoofd door het gedoe in de badkamer nog niet echt heeft gestaan naar het uitzoeken van wat nu gunstig is voor ons.

Nog veel uitgaven die gaan komen dus. Ik houd daarom voor de rest goed de hand op de knip!

8 gedachten over “Dure maand

 1. Ik word ook altijd nerveus als er van die uitgaves komen. Zo moest ik onverwachts een andere auto en dan baal ik echt al ben ik wel heel blij met mijn “karretje”.
  Waar gaan jullie heen op vakantie?

  Geliked door 1 persoon

  1. We gaan naar de Dordogne. Dit keer op een plek waar we nog niet eerder waren. Ben heel benieuwd. De eigenaresse van het huis dat we huren heeft van de winter 3 wandelingen uitgezocht die ook te doen zijn met rolstoel, zo tof. Ze woont daar nog niet zo lang en was nog iets echt bekend en is er dus speciaal op uitgetrokken en zelf gaan wandelen, heel bijzonder.

   Like

 2. Wat fijn dat je partner zijn baan behoudt! Zo heb je de mogelijkheid om de buffer weer op peil te brengen! Leuk, de Dordogne, alvast een hele prettige vakantie, zo geweldig dat jullie dan samen kunnen wandelen!

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s