algemeen·Geen categorie

Drie maal is scheepsrecht

Soms heb je van die weken dat je door stroop lijkt te lopen en alles lijkt mis te gaan of kapot te gaan. Dat was hier afgelopen week. Blij dat er nu een nieuwe week is begonnen. 😉

Het begon met de föhn. Die ging kapot. Na eerst nog even heftig van zich te laten horen door bij het aandoen een fikse steekvlam te produceren. Dat was best schrikken! Gelukkig mikte ik de te verwachten warme luchtstroom nog niet op mijn haren, anders had het best lullig kunnen aflopen.

Een nieuwe föhn is inmiddels weer in huis en die is veel prettiger dan de oude. Niet dat ik mijn haar ooit in model föhn, maar ik blaas het wel droog. Ik heb veel, dik en lang haar en doe ik dat niet, dan betekent haar wassen in de ochtend tot ergens vér in de namiddag rondlopen met nat haar. Niet echt fijn in dit jaargetijde.

Een paar dagen daarna stond ik te koken en probeerde ik één van de pitten van het fornuis uit te doen. De knop loopt niet lekker. Dat is al tijden zo en nu brak hij af. Shit! Sta je daar met een knop in je handen. Het was al eens eerder gebeurd maar toen was het gas al uit, nu niet.

Na wat gedoe dat even leek uit te monden op een fikse relatiecrisis, kwamen wij op tijd bij zinnen, herinnerden ons dat we nog reserveknoppen in huis hadden en dat we eerder zelf een knop hadden vervangen. Ik schrijf hier heel subtiel dat ‘wij’ het ons herinnerden, maar dat was ik met mijn fenomenale geheugen. Het blijft toch fascineren dat ik mijn eigen BH-maat en spijkerbroekmaat niet kan onthouden maar wel wanneer en hoe we een knop van het fornuis vervingen en dat we dat samen deden. M. had dat volledig uit zijn geheugen gewist terwijl het nog niet eens zó lang geleden was. Misschien was het een traumatische gebeurtenis? Ik zweer met mijn hand op het hart dat ik me heb gedragen en dat ik hoogstens soms dingen zeg als ‘als je nu je toon niet aanpast, donder je maar op.’ Wij zijn op veel gebieden best harmonieus maar klussen valt daar niet onder.

Afijn, hoofdkraan van het gas dicht gedraaid, fornuis laten afkoelen en uiteindelijk was het een fluitje van een cent. Eigenlijk verbeterde de situatie 100% want de oude knop bleef voortdurend hangen en de nieuwe staat veel beter afgesteld.

Diezelfde avond laat lag ik in bed en ik hoorde een klap die echt niet normaal was. Denk geluidsniveau vuurwerkbom, maar dan in je slaapkamer. De bliksem was ingeslagen in het park tegenover ons huis. Drie van de vier katten doken onder het bed en eigenlijk wilde ik me daar ook verstoppen. Maar als moeder doe je dat natuurlijk niet en vraag je aan je kind of alles in orde is. Die meldde dat alle lichten in zijn kamer waren uitgevallen. Stoppen doorgeslagen. Op dat moment lukte het niet om alle stoppen weer aan te krijgen maar de volgende dag was het zo gedaan.

Alleen de verwarming deed het niet. De waakvlam van de ketel was uitgegaan en krijg dát maar weer eens aan. Eind september was dit ook al het geval en hebben we de ketelonderhoudsmonteur moeten bellen. Helaas waren we toen niet snugger genoeg om over zijn schouder mee te kijken, dus nu wisten we wéér niet hoe het moest. Ja zeg, hoe moeilijk kan dat zijn! Knop indrukken en ontsteking indrukken en dan heb je gas. Alleen lukte dat niet, echt te zot voor woorden. De knop blokkeerde. Er stond bovenop de knop een pijltje naar rechts dus blijkbaar moet je indrukken en naar rechts draaien maar dat lukte niet.

Een bijna relatiecrisis later en een knop wiens levensweg aanzienlijk bekort ging worden door het toepassen van grof geweld, besloot ik maar weer de onderhoudsdienst te bellen. Omdat het weekend was werd ik doorgeschakeld naar de calamiteitendienst. Zij vonden daar trouwens dat het zeker een calamiteit was om in de kou te zitten en beloofden zo snel mogelijk iemand te sturen.

Afijn, de weekend-storings-calamiteitenmonteur stond gezellig mopperend op de stoep – mijn weekend is verprutst door al die meldingen, hier verderop in de straat ook al (wat bij ons wat verbazing wekte want als je storingsdienst in het weekend draait dan weet je toch dat je moet werken) – en de ketel ging weer aan. Nu terwijl we heel erg opletten.

De oplossing was echt te lullig voor woorden. Indrukken en ontsteking aan doen. Dat er een pijltje op de knop zit dat aangeeft dat je de knop naar rechts moet draaien, moeten we negeren. Blijkbaar is er ooit een verkeerde knop opgezet.

Nou ja, het goede nieuws is dat de nieuwe föhn sneller droogt dan de oude, dat de nieuwe knop van het fornuis véél soepeler loopt en dat we nu weten hoe de ketel aan moet als hij uitvalt ;-). Nu nog werken aan onze relatieskills in tijden van crisis.

11 gedachten over “Drie maal is scheepsrecht

 1. Wat een pech zo allemaal tegelijk. Ik heb ook eens een föhn gehad die met een knal en een steekvlam ermee stopte sindsdien ben ik altijd blij als ik klaar ben met föhnen zonder ontploffing.
  De bliksem die inslaat lijkt mij echt doodeng. Wij hebben hem eens op de camping zien en horen! inslaan tegenover onze tent (waar wij gewoon lekker onder de luifel het onweer bekeken met een kopje koffie in de hand) en vanaf dat moment heb ben ik toch iets voorzichtiger met onweer. Ik zou nu waarschijnlijk niet meer in mijn tent blijven zitten maar even de auto opzoeken haha..
  Gelukkig hebben jullie geen schade aan apparatuur door die inslag.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo zie je maar: je hoeft de deur niet uit om allerlei avonturen te beleven!
  Zo’n blikseminslag kan heel raar gaan. Twee jaar geleden was er in onze straat een inslag. Bij een huis was echt alles kapot, tenminste alles wat in het stopcontact zat. Het huis er naast had niks. Wij hadden ook niets. Maar begin dit jaar hadden we problemen met de kabel voor vast internet (vraag me niet de details, mijn man heeft niet eens de moeite genomen om het uit te leggen). Toen kwamen er een paar monteurs de stoep opengraven. Toen bleek er zwakstroom op een kabel te zitten. Heel goed mogelijk dat dat door de bliksem is gekomen. De monteurs hadden hetzelfde probleem een paar deuren verderop, maar daar gingen ze een andere dag wel naartoe, hadden ze nu geen zin in zeiden ze. Hahaha, het is ook overal hetzelfde.

  Ik hoop dat de katten ook weer van de schrik zijn bekomen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh ja. Mijn man en ik zijn ook slecht in klussen samen. Maar wij hebben ons laatst overtroffen met een trapkast! En ja, we vervielen in oude patronen, maar we stonden er vaker bij stil wat er nu precies met ons gebeurde als het escaleerde en we zijn er sterker uitgekomen 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Hier loopt het ook spaak als we samen klussen , of als ik erbij moet staan als aangeefpop of meehelpen tillen. Iedere keer het zelfde liedje. Onafhankelijk van elkaar werken lukt veel beter.

  Geliked door 1 persoon

 5. Misschien ben je wel te veel vrienden van elkaar, als je wel samen kunt klussen. Maar hoe hou je dan je relatie spetterend en spannend? Dan is een beetje mot hebben tijdens het klussen toch een betere optie?
  😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Manlief en ik kunnen heel goed samen klussen, zelfs behangen 🙂 Wat ons weer niet lukt is elkaar iets uitleggen waar wat ligt. Wat ik vooraan noem vindt hij bv achteraan. Dat schiet ook niet op, maar we krijgen er geen ruzie van.
  Je bent er gelukkig dus wel op vooruit gegaan met je spullen. Wat een gedoe met zo’n verkeerde knop.
  Wij hebben ook eens gehad dat de bliksem schade had gemaakt in ons huis. Wij waren op dat moment onderweg naar huis en zagen in de verte een loodrechte bliksem. Het was er maar een en ik zei nog dat ie zo mooi was. O, oh. Toen we thuis kwamen was het modem, de muis (van de pc), de video kapot. Gelukkig allemaal nieuw spul, dus geen financiele schade. Na een paar weken ging de tv raar doen. Die bleek waarschijnlijk toch schade te hebben gehad, maar bewijzen wordt dan moeilijk. Met de tv die we nu hebben is ook iets mis gegaan tijdens onweer. Hij start anders op, maar doet het gelukkig nog wel. Waar wij eerst woonden was een gevoelige plek voor inslagen. Regelmatig vloog de hoofdschakelaar eruit. Gelukkig een kwestie van een knopje weer omzetten. Maar bij een beetje onweer haalden we voor de zekerheid maar veel stekkers uit het contact.

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s