behandeling·gezondheid

Het plan: uithongeren, doodmaken en wegspoelen

alsemkruid

Nou nog één keer over die kloteparasiet en dan houd ik er over op, voorlopig dan. Ik wil er zo snel mogelijk van af. Medicatie is wel beschikbaar maar erg heftig met veel bijwerkingen en wordt daarom niet snel voorgeschreven. Het plan is daarom het eerst via kruiden en voeding aan te pakken. Daarbij is de insteek: uithongeren, doodmaken en wegspoelen. Ik pak het via de voeding aan, met een parasietenkruidenkuur, slik supplementen, drink speciale thee en probiotische dranken en spoel het ongedierte hopelijk weg

Voeding en kuur: Wat ik nu eet, vertelde ik gisteren al. Ik volg tijdelijk een dieet dat suikervrij is en zonder zetmeelrijke koolhydraten, met zoveel mogelijk vezelrijke producten. Parasieten en schimmels gedijen op suikers en dit dieet stimuleert bovendien de darmflora. Buiten dit dieet, volg ik dus een parasietenkruidenkuur op basis van zwarte walnoottinctuur, kruidnagelcapsules en alsemkruidcapsules . Ik ben inmiddels op de 5e dag aanbeland, nog 12 dagen te gaan.

Supplementen (buiten die van de kuur):
zink – verbetert het immuunsysteem
knoflookcapsules – goed tegen schimmels, bacteriën en parasieten
d-mannose – Mannose verhoogt de weerstand tegen ongunstige bacteriën, virussen en schimmels en remt de vorming van de schimmelcelwand. Het stimuleert de werking van het immuunsysteem door middel van stimuleren van de fagocytose (celvraat), waardoor bijvoorbeeld schimmels uit de weg worden geruimd. Tevens heeft het een gunstige invloed op de samenstelling en werking van de darmflora, een ontstekingverminderende werking (bij o.a. reumatoïde artritis) en een anti histamine werking. Mannose heeft een gunstige invloed op de werking van de spijsverteringsorganen” (bron: natuurdietisten.nl). D-Mannose werkt overigens ook goed tegen blaasontstekingen, weet ik dank zij een tip van een bloglezeres.

En ook:
pompoenpitten 
-die verlammen de parasieten, kijk dat zien we graag! Ik heb ook gezocht naar papayapitten naar aanleiding van jullie tips maar kon dat niet vinden.
graviolathee  – ook wel bekend als  ‘zuurzak’.  Afkomstig uit Peru en dodelijk voor parasieten, normaliseert ook het zenuwstelsel (dát is nou nog eens een geweldig bijkomend voordeel aangezien mijn brein continu geagiteerd is).
wilde oregano-olie -tip van mijn fysiotherapeute die tevens orthomoleculair therapeut is. Oregano-olie werkt ontstekingsremmend en is goed tegen bacteriën, schimmels en parasieten. (bron: Natura Foundation)
waterkefir – zelfgemaakt, werkt probiotisch, is herstellend voor de darm
psylliumvezels – werkt zowel bij verstopping als bij diarree, helpt bij geïrriteerde darmen (ontstekingsremmend) en bevordert de uitscheiding van gifstoffen.
Kurkuma melk – een soort latte maar dan met kurkuma, kaneel en gember. Werkt tegen ontstekingen, kalmeert de darmen (werkt echt!) en is antiviraal, antibacterieel, werkt tegen parasieten, is ontgiftend en ook nog eens echt lekker! Ik maak het met sojamelk. Daar doe ik de kurkuma-gemberpasta die ik heb gemaakt door heen, warm het op, voeg er een beetje stevia en kaneel aan toe, giet het in een kop. En dan, om het af te maken, klop ik wat sojamelk helemaal schuimig en dat doe ik over de kurkumelk. Een kurkumalatte! Ik drink dit nu elke avond voor het slapen gaan. Eerdere ervaringen met kurkuma waren niet heel positief. Ik dronk het toen met gekookt water maar ik kreeg er enorme jeuk van, overal. Maar zo in de melk is het een – letterlijk – gouden combinatie.

En tot slot niet iets wat ik naar binnen werk maar juist andersom, wat ik naar buiten werk: darmspoelingen. Ik heb een aantal afspraken gemaakt bij een centrum voor colonhydrotherapie. Het voordeel van darmspoelingen boven klysma’s is dat ze ook de dikke darm reinigen, en daar zit ‘mijn’ parasiet. De vrouw van dit instituut heeft  opleidingen op het gebied van parasitologie gedaan, homeopathie en orthomoleculaire therapie. Ik heb een uitgebreid gesprek met haar gehad en verwacht dat zij me verder kan helpen en adviseren.

Geslikt, eten aangepast en ongewenste indringers hopelijk weg gespoeld en dan? Via de huisarts wil ik na de kuur nog een keer de ontlasting laten onderzoeken. Is het kreng dan niet vertrokken, dan wil ik een kuur clioquinol, dat heb ik vrijdagochtend met de assistente besproken. Liever niet want het is troep met bijwerkingen.

Is het kreng wel weg, dan wil ik de darmflora gaan herstellen. Ik heb wat boeken bij de bieb geleend (oa van de Groene Vrouw) en ik overweeg een analyse te laten doen van de darmflora. Het voordeel daarvan is dat ik gericht kan gaan bouwen. Nou, als het nu nog niet lukt dan weet ik het niet. Ik kan dan alsnog andere opties overwegen zoals bioresonantie en electroacupunctuur maar dat is voor later. Eerst maar eens dit doen, dat geeft al drukte zat.

De reden dat ik zo panisch die parasiet uit mijn lijf wil hebben is dat ik las dat sommige mensen al jaren met deze specifieke parasiet in hun lijf rondlopen. Langzaam komt er dan een stapeling van klachten. Het moment dat je buikpijn en diarree krijgt kan dus jaren na besmetting zijn. Maar de parasiet schijnt wel al die jaren zijn werk te kunnen doen en beschadigingen aan te richten, waarbij mensen bijvoorbeeld chronische vermoeidheid ervaren en last hebben van steeds meer voedselintoleranties onder meer voor gluten. Toen ik dát las, heb ik wel even een potje gejankt, dat mogen jullie gerust weten.

We zien hier overigens wel weer even goed mijn manische brein aan het werk. Ik kan dit niet normaal aanpakken blijkt maar weer. Ik moet er alles over weten en alles uitproberen. Dat is mijn kracht én mijn valkuil, dat besef ik heel goed. Dat ik nu niet doodmoe ben – nou vooruit misschien wel een beetje maar ik ben zo manisch nu dat ik het niet voel – is wellicht ook te danken aan één kruid van de parasietenkuur: alsemkruid. Het werkt sterk opwekkend. Dus dat verklaart wellicht waarom ik gisteren (donderdag, toen ik dit stuk schreef) al naar de huisarts en de bibliotheek ging, kookte, stofzoog, de vloer dweilde én dit stukje schreef. 😉

33 gedachten over “Het plan: uithongeren, doodmaken en wegspoelen

 1. Je bent inderdaad supergrondig. Voor opbouw darmflora gebruik ik ( melk) kefir en dat werkt voor mij uit de kunst, de lactose is vrijwel weg en de goede orgenismen zitten er volop in. Je bent goed bezig!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik hoop dat ik een puntje van kritiek mag plaatsen: Overweeg svp het darmspoelen nog een keer. Mijn kind is motorisch zwaar gehandicapt en kan daardoor niet zelf de ontlasting kwijtraken. In het ziekenhuis wilden ze dat we zouden gaan darmspoelen. Tot op de dag van vandaag weiger ik dit categorisch omdat je met darmspoelen ook je goede darmflora om zeep helpt en je het grote risico loopt om voor de rest van je leven te moeten darmspoelen. Lieve Martine, laat je alsjeblieft heel goed voorlichten voordat je zoiets drastisch als darmspoelen doet. Ik ken zoveel mensen die nu MOETEN darmspoelen omdat ze geen darmflora meer hebben. Succes met het bestrijden van de ongewenste bewoners in je spijsverteringskanaal!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel voor t mee denken. Ik denk er anders over. Veel darmflora hecht zich aan de darmwand, dat spoel je niet zomaar weg. Je spoelt plak, afval en dode parasieten weg. Vaak is de darmflora al verstoord, dat is ook de reden van klachten natuurlijk. Maar is ook een kwestie van goed opbouwen dmv probiotoca.
   Op internet vind je felle voor en tegenstanders, dat weet ik. Ik ken zelf mensen die er juist enorm van zijn opgeknapt.

   Like

   1. Ik heb een 9 jaar geleden 5 darmspoelingen ondergaan, na een forse besmetting in Egypte. Nadien heb ik een paar maanden goede probiotica geslikt op de lege maag voor het slapen gaan en 1 in de ochtend ruim voor het ontbijt en overdag prebiotica nemen in de vorm van inulinevezels. Deze lossen op en plakken aan de darmwand. Elke dag een banaan en uien en prei eten helpt ook. Mijn darmen werken nu al jaren weer goed en ik heb 2 jaar geleden mijn ontlasting nog een keer laten testen. Alles helemaal op orde.
    Enige kanttekening bij de spoelingen was dat er werd geadviseerd om dat 8 keer te doen, dat vond ik een teveel. Goed luisteren naar je lichaam en ontlasting laten testen dan weet je waar je staat. Darmen worden niet lui van spoelingen, het beïnvloedt de peristaltische werking niet.
    Als je geen darmflora hebt maak je geen vitaminen meer en neem je geen vitaminen meer op via de darmen… dus die hebben hele andere problemen dan niet meer zelf kunnen poepen.

    Geliked door 1 persoon

   2. Ook even mijn duit in het zakje: Vorig jaar overwoog ik ook om darmspoelingen te gaan doen, vanwege een langere periode van (op en af) verstopping en een niet soepele buik . M’n huisarts adviseerde het en gaf het adres van een goede , en volgens haar zorgvuldig en voorzichtig werkende, darmtherapeut. Maar die therapeute gaf aan dat darmspoelingen voor mensen met me/cvs nogal pittig kunnen zijn en ried me aan om eerst de route van orthomoleculaire middelen te volgen , om de darmwand wat te verbeteren , en dan te zien of het nog een toevoeging zou kunnen zijn om alsnog een aantal spoelingen te doen. En ik ken inderdaad iemand met ME die een flinke terugval kreeg na een paar darmspoelingen. Het ligt er maar net aan of je lichaam al zo sterk is dat het deze ‘ingreep’ aan kan.
    Goede probiotica zijn sowieso nodig naderhand . Er schijnt wel veel verbeterd te zijn de laatste jaren op dit gebied; effectiever en milder. De therapeute zei dat ze voornamelijk mensen met Crohn en dergelijke behandelde.

    Geliked door 1 persoon

   3. Ik heb een jaar of 9 geleden ook darmspoelingen gedaan, drie in totaal. Ik was toen fysiek een stuk slechter dan nu. Ik trok het goed. Wel moe erna en wat rillerig maar dat trok snel bij.ikdeed t toen in de hoop op meer energie. Dat resultaat bereikte ik helaas toen niet.

    Like

 3. Tijdens het lezen van dit stuk kwam elke keer de naam Norrit (actieve koolstof) in me op.
  Wij gebruiken het als maag en darmen beetje van slag zijn en ook bij de hond.
  Het absorbeert van alles in maag en darmen.
  Geen idee of het iets bij jou kan toevoegen, daar zal je je wel in verdiepen als je er wat mee wil.
  Kan alleen maar doorgeven wat in me op kwam.

  Geliked door 1 persoon

 4. hoi ,mevrouw, ik hoop je te kunnen helpen met het volgende mijn dochter van 20j
  is HSP en ADD net als ik door de HSP neemt ze al enkele jaren KWALITIS dit is een kurkuma-capsule-preparaat (maar de dosis is zo geconcentreerd dat jij dit nooit gewoon kunt eten ! wij kiezen ervoor om haar voor “depressie/donkere periodes” dit te geven ipv echte anti-depri-medicatie , hier in B.is het wel zo
  dat we voor die kwalitis bij de apotheek moeten zijn en dat dit duur is ! mochten we haar anti-depressiva
  echte !, dan kost dat veel minder maar dit willen we zo lang mogelijk uitstellen …
  die kwalitis maakt dat ze het leven wat zonniger ziet ook ik neem er af en toe eentje mijn zoontje die ASS en ADD heeft die neemt mentalis en daar zit ook een zeer goed kruid in ( ashwanhada )ik weet de schrijfwijze niet maar is zeer goed tegen stress , kwalitis bevat dus kurkuma veel !!!! en water met bio-appelazijn erin drinken , azijn werkt enorm goed antbacterieel (ook als deo) en is goedkoop 😉
  lieve groet Jezebelle

  Geliked door 1 persoon

 5. Succes min of meer, hoop dat alles aan mag slaan en dat je uiteindelijk misschien meer opknapt dan je ooit had durven hopen, ik wilde nog oreganothee sturen maar zag dat al in je rijtje staan! Sterkte de komende tijd!

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat goed dat je het allemaal opschrijft, hopelijk hebben meer mensen hier iets aan. En het zou wel heel fijn (en heel vervelend tegelijkertijd) zijn als het de reden van je klachten zou zijn en dat het straks verdwijnt. Ik hoop op het beste voor je! Gastheer zijn van zulke etters, ik snap dat je er vaart achter zet. Kill ‘em with fire! (bij wijze van spreken)!!

  Geliked door 1 persoon

 7. Hoi Martine,

  Je zal wel dol worden van alle goedbedoelde adviezen.
  Eentje wil ik nog toevoegen. Je zoon en man kunnen ook gastheer zijn zonder dat je het weet. Eigenlijk moet je dat laten uitsluiten. Want straks ben jij weer verlost maar ga je naar hetzelfde toilet, draai je aan dezelfde kraan en open je deuren met dezelfde klink als hun. Dan heb je ‘m straks zo weer te pakken. Je zoon zit ook op school, sport met vele andere kids, enzovoorts. Zij hoeven geen klachten te hebben om de parasiet te dragen.

  Geliked door 2 people

 8. Ik begrijp het goed hoor, dat je dit grondig aan wil pakken maar tegelijkertijd dacht ik ook: “ooooh, draai er alsjeblieft niet van door”. Ik word namelijk al moe als ik lees wat je er allemaal voor doet en laat. En begrijp me goed hoor: geen aanval op jou en je aanpak. Ik begrijp je angst ook voor als je niets zou doen. Maar als het nu allemaal echt helemaal niks doet, dan begin je zo meteen met misschien een nog extra belast lichaam en brein aan die zware medicatie……
  Nou ja, ik kan alleen maar heel erg hard voor je gaan duimen dat die rottige parasieten zo meteen uitgemoord zijn. Zo snel mogelijk. Succes! En pas op jezelf.

  Geliked door 1 persoon

 9. Rustig aan 🙂 T zal allemaal rechtkommen.. Het duizelde mij wel na deze blog, dus hoop dat je zelf ook weer de rust kunt vinden. Wat niet wegneemt dat ik je methodische aanpak enorm bewonder! En ik begrijp heel goed dat je die parasiet eruit wilt hebben, maar draaf niet teveel door. Morgen is er weer een dag, en de dag erna weer een.. Die parasiet zat er waarschijnlijk al een tijdje, dus een dag meer of minder maakt nu vast ook niet meer uit.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja ik ben ervan op de hoogte. Ik heb wat voorstukjes gezien. Ik kan er voorlopig niet naar kijken, te pijnlijk. Dit doet me denken aan mijn slechtste periodes. Ik zette het letterlijk op een brullen toen ik die stukjes zag.
   Ik vind het wel geweldig dat zij dit doet en hoop echt dat deze documentaire impact heeft en helpt om geld in te zamelen voor onderzoek.

   Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s