behandeling·gezondheid·hoop

En toen

 

Wát een heerlijk weekend hebben we achter de rug. Zaterdag en zondag was ik zo’n beetje continu buiten te vinden, op onze nieuwe tuinset. Die we dus op precies het goede moment hebben gekocht. Ik was gisteravond helemaal total loss, van de buitenlucht. Maar in tegenstelling tot de ME-uitputting was dat een heerlijk soort moeheid.

Sowieso was de afgelopen week redelijk. Ik voelde me weliswaar niet goed maar ook niet heel slecht, met uitzondering van donderdag, toen alles pijn deed en de fysio me hielp door me een heerlijke zachte massage te geven.

Er gebeurt niet zo veel hier en er is weinig schrijfinspiratie. Ik lees veel en lig veel. Dat is niet zo heel boeiend om over te schrijven. Maar ik zal kijken hoever ik kom.

Vorige week werd het glas in loodraam in onze voordeur gerepareerd. Daar was een klerenhanger doorheen gegaan en twee ruitjes waren gebroken. Gelukkig vonden we een plaatselijk glas-in-lood-kunstenaar die het kon maken. Er zijn ook wel glaszetters die dat doen maar die hebben minder vaak de juiste kleuren op voorraad. Het werd gerepareerd en terwijl ik dit schrijf besef ik dat ik nog even moet nakijken of we dit kunnen verhalen op de verzekering.

M. heeft dit weekend de tuin verder opgeruimd en de terrastegels schoongemaakt met een hogedrukspuit. De tegels zien er nu weer uit als nieuw en de tuin lijkt ook twee keer zo groot nu de tegels weer heel licht van kleur zijn, heel fijn.

Na een paar maanden wachttijd mocht ik vrijdag dan op gesprek voor een intake bij de natuurdiëtiste. Ik zal er later uitgebreider over schrijven maar mijn eerste indruk is heel positief. Zij heeft 25 jaar praktijkervaring, weet veel van ME en heeft ook veel ME patiënten met darmklachten behandeld en is zeer realistisch. Ze zei heel eerlijk dat ME-patiënten nu eenmaal vaak heel anders reageren op een behandeling dan verwacht. Dat vind ik fijner dan dat iemand meteen zegt dat hij me beter gaat maken. Zoals de acupuncturist deed 3 jaar geleden. Ik hoor het hem nog zeggen: over 4 maanden ben jij beter. En dat zonder enige kennis van ME. Tegenwoordig trap ik daar dus niet meer in.

Voorafgaand aan het bezoek liet ik een darmflora-analyse maken bij een particulier laboratorium en die uitslag had ik al een tijd binnen. Ik zal eerlijk zeggen dat de moed compleet in mijn schoenen zakte toen ik die uitslag zag. Nog meer intoleranties dan ik al wist en nog een heleboel andere totaal niet opwekkende zaken. Het lijkt wel alsof niets het doet in mij. Maar toen zij het met mij besprak werd het voor mij toch een iets beter hanteerbaar geheel. Ik zal later deze week er meer over vertellen.

Ik ben nog in afwachting van het behandelplan dat ze me deze week opstuurt maar ze heeft wel al één en ander met mij besproken. Als gevolg daarvan merk ik dat er ineens een enorme ontspanning over mij komt. Na maanden alles maar zelf uitzoeken om van die klote parasiet af te komen, zoekt zij het nu voor mij uit. En veel grondiger dan ik zelf kan.

Ga ik nu maar eens uit bed en de dag beginnen. Buiten is het helaas grijs en grauw en inmiddels regent het ook. Dus de jolijt en warmte wordt binnenshuis gezocht. Geen probleem, Dibbes is er klaar voor.

14 gedachten over “En toen

 1. Fijn dat je hebt kunnen genieten van de mooie dagen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zat te snakken naar een berichtje van je. Dat maakt het voor mij altijd makkelijker om ook te accepteren. Ik was heel even bang dat de PEM zich had verlengt na de inspannen rondom de tuinset. Fijn om te horen dat het ok is en dat er een betere behandeling voor je aan zit te komen. Succes.

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee Eddie zien we helemaal niet meer. Ik sprak toevallig zaterdag zijn baasje en die vertelde dat hij bij hun de tuin niet echt meer uitgaat. Iets te vaak een aanvaring gehad met andere katten vrees ik. Maar het gaat wel goed met hem, hij is tevreden en naar zijn baasjes toe een stuk socialer geworden.

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat heerlijk dat jullie die tuinset net op het juiste moment gekocht hebben! Daar kun je dan nu inderdaad mooi van genieten. Ik hoop van harte dat de natuurdiëtiste wat extra licht op alles kan schijnen. Ze zegt in ieder geval niet direct dingen toe die ze niet kan waarmaken, dat lijkt me al heel fijn. En als zij inderdaad ook nog alles rondom die parasiet uitzoekt.. Als je maar weer gewoon weet wat je ergens tegen kan doen (en of dat kan), dan geeft dat denk ik ook wel weer wat meer rust.

  Geliked door 1 persoon

 3. Kan me zo voorstellen dat het prettig is dat iemand je steunt in je zoektocht. Constant alles alleen moeten uitzoeken is sowieso voor iemand met 100% energie al vermoeiend. Hoop dat ze je verder kan helpen.
  En wat zit je heerlijk in je nieuwe tuinset; strategisch ingekocht.

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s