algemeen

De week

Tja, de week liep totaal anders dan gewenst en gepland. Ik zou donderdag naar een begrafenis gaan maar een kapotte WC op woensdag stak daar een stokje voor.  Dat leert me weer dat ik wel van alles kan bedenken over rust en regelmaat maar dat het uiteindelijk om mee zwemmen met de stroom gaat.

Toch was zeker niet alles kommer en kwel. Ik werd behoorlijk verwend met cadeaus en lieve acties deze week. Ik kreeg sokken van een vriendin die ze zelf omschreef als vertederend fout. Dat vindt Gerrie ook, die schrikt zich telkens een ongeluk als ik ze aan heb maar lekker warm zijn ze wel! Helaas is hij zó van de rel als ik ze draag dat ze weer retour naar de gulle gever gaan.

Van bloglezeres N. kreeg ik zomaar twee boeken opgestuurd omdat ze daar zin in had. Zo leuk. Ik ga ze snel lezen!

We zijn de trotse eigenaars van een nieuw toilet. Een onverwachte aderlating van €600 (toilet plus installatiekosten) maar het uiteindelijke resultaat is wel fijn. Vooral fijn dat we weer een WC hebben die het doet.

M. was vrij vrijdag en was zo lief me naar de fysio te brengen. Ik was te moe om me te bewegen – tegen die moeheid kon de magische scooter niet op – dus hobbelde ik naar de auto en vanuit de auto hobbelde ik naar de behandelbank van de fysio. Daar deed ze haar magische ding wat ze altijd doet als mijn zenuwstelsel volledig van slag is en ik voelde toen ik weg ging dat mijn lijf en brein weer tot rust kwamen.

M. en S. gingen vrijdagavond met mijn moeder, zus en nichtje uit eten. Toen ze terugkwamen brachten ze een cadeautje van mijn moeder voor mij mee. Een super zachte warme wintersjaal waar ik heel blij mee ben.

Komende week is de agenda leeg op een eventueel uitje woensdagavond na. Wij hebben kaarten voor Ellen ten Damme. Ik weet eerlijk gezegd nog niet of ik meega. Zoals ik me nu voel zeg ik nee maar wie weet verandert dat op de dag zelf. Ik hoorde wat fragmenten van deze show (‘Paris Berlin’ ) en eerlijk gezegd sprak het me niet zo heel erg aan. Tijdens het kaartjes kopen voor dit theaterseizoen kochten we sommige dingen op de gok. Dat pakt meestal wel goed uit, Sara Kroos kenden we ook niet echt maar vonden we heel erg de moeite waard.

De mannen gaan regelmatig naar de Schouwburg en concerten – ze hebben bijna elke maand wel een uitje – en ik probeer twee keer per jaar ook met ze mee te gaan. Maar nu twijfel ik of ik daar mijn energie aan wil gaan uitgeven. Ik snak eerlijk gezegd naar even gewoon de dingen van alledag kunnen doen zonder dat ik moet bijkomen van weer een groot ding.

Nou, ik zie wel. Voor nu een fijne week allemaal!

12 gedachten over “De week

 1. OOhhhhhhhh die sokken wil ik voor mijn dochter gaan kopen. Ze gaat verhuizen naar een huis met tegelvloer en heeft nieuwe sokken/pantoffels nodig.
  Hoop wel dat haar katten er tegen kunnen.
  Ellen ten Damme vind ik een heel aparte vrouw maar ze is wel druk meestal

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat lief dat je zomaar wat leuke cadeautjes kreeg van verschillende mensen, echt zo lief en leuk voor je!
  Haha dat is inderdaad fijn een wc te hebben die het (weer) doet, maar gelukkig is dat weer klaar.k
  Voor jou ook een rustige en fijne week.

  Geliked door 1 persoon

 3. Die sokken zijn leuk! Maar ja ik zou ze ook teruggeven als mijn beestje er niet tegen zou kunnen. Begrijpelijk. Wat Ellen ten Damme betreft, ik ken haar shows niet. Maar ik weet wel als jij aangeeft dat je het niet zeker weet en dat het je niet aanspreekt…..luister naar je onderbuikgevoel denk ik zo.
  Als iemand erg druk is en het theater zit vol met mensen kan het teveel voor je zijn. Ik heb niet wat jij hebt maar ik ben dus overspannen, ik ga zulke dingen zeker niet doen. Ook al zou ik af en toe best willen.
  Maar je hebt nog even om eraan te denken wat je gaat doen. Sterkte met de beslissing. Het is ook niet zo eenvoudig, want het is ook weleens fijn om met je gezin weg te kunnen.
  Liefs

  Carola

  Geliked door 1 persoon

 4. Die sokjes zijn gewoon té leuk! Jammer dat Gerrie er anders over denkt. Onze hond heeft dat ook met een bepaalde knuffel van mijn zoon.

  Like

 5. Is het voor jou ook mogelijk dat de fysio aan huis komt? Als ik te weinig energie heb, komt mijn fysio aan huis. Misschien is dat voor jou ook een manier om energie te sparen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat zou kunnen. Maar over t algemeen lukt t me met de scooter wel. Dat is onder meer de reden dat ik hem kocht.
   Op sommige dagen lukt dat dus ook niet maar dat is altijd onverwacht en daar kan de fysio natuurlijk niet ineens op anticiperen, thuis bezoek neemt meer tijd in beslag.
   Ik had nu mazzel dat mijn vriend vrij was.

   Like

 6. Wat een schattige sokjes! Ziet Gerrie ze echt als 2 poezen en is hij daar zo van over de leg? Ook te schattig. Zouden andere dieren hem niet afschrikken (mijn zoon had ooit sloffen in de vorm van een kikker – ja echt!! Stoere zoon, sullige sloffen).
  Lastig lijkt me dat telkens te moeten inschatten of je iets wel of niet kan doen, vanwege je energiepeil. Niet een paar weken, maar jarenlang.

  Like

 7. Oh hahaha dat die poes die sokken niet trekt! Ik ken poezen helemaal niet, wist niet dat dat echt zo kan werken 🤣.

  Ik heb verder de kracht niet om afgestemd en invoelend enzo te reageren, dus meestal blijft het bij een korte krabbel, weet je wel he?

  Lieve groet!

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s