Zwerfkatten

ZwerfGerrit

Deze week was heel bijzonder omdat de zwerfkat steeds meer ontspant en dat is zo leuk om te zien! Het lijkt soms of ik naar herhalingen van Dibbes van vorig jaar zit te kijken: rekken en strekken na het eten. In de zon liggen rollen, heel voorzichtig daarna om zich heen kijken. ‘Kan het wel, dat ik me zo laat gaan?’ En zo ontdekte hij dat alle katten het normaal vinden dat een kat zinloos heen en weer rolt, niemand vond het vreemd. En dan de grande finale van deze week: we zagen hem met zijn staart spelen. Hij is ook een paar keer het huis in gelopen voor een paar verkennende rondes. Dat was wel erg verontrustend voor Dibbes, dus dat moet langzaam worden opgepakt, zo leerde ZwerfGerrit die al buikschuivend weer naar buiten vertrok.

Inmiddels voeden we 4 katten in plaats van de 2 die we al jaren eten gaven, en dat is natuurlijk te merken in de boodschappenuitgaven. Ik heb het budget dus iets moeten aanpassen. Dat deed ik niet na de komst van Dibbes maar is nu met de komst van een vierde kattenmond wel noodzakelijk. Maar goed, we komen nog steeds redelijk uit en dat is het belangrijkste.

 

13 gedachten over “ZwerfGerrit

 1. Je hebt groot gelijk. Het blog moet toch vooral voor JOU leuk blijven. Als het teveel energie kost, gewoon minderen.
  Ik blijf uitkijken naar je stukjes.

  Groet Wilma

  Like

 2. Het viel mij gisteren ook al op, dat verl mensen vaak goed weten hoe het hoort en zou moeten gaan. Maar de praktijk kan een stuk weerbarstiger zijn. Dat merk ik nu bij mijn zus, die samen met haar ex hun huis moet zien te verkopen, terwijl hij absoluut geen haast lijkt te maken daarmee. Ze krijgt van iedereen (ongevraagd) advies, maar hoe je in praktijk iemand meekrijgt die daar eigenlijk geen zin in heeft, dat is heel andere koek. De beste stuurlui staan vaak aan wal, en weten vaak dondersgoed waar ze recht op hebben. Maar het dan nog krijgen……..tja.

  Like

 3. Fijn om te merkendat dit sort oefeningen in het verleden niet eens konden! Nu heb je er pijn van, maar je deed het wel! Heel herkenbaar! Als ik baal van de pijnlijke spieren, ga ik na wat ik deed; dat is vaak veel meer dan ik ooit dacht te kunnen. Je babbels op Zaterdag en dan veel over de katten zijn een heerlijke ontspanning voor mij! groet Esther

  Like

 4. Jeeej leuk dat we dan de portemonnee van Luccy mogen inkijken, ik heb haar aflosverhaal gelezen, man-o-man.. wat erg was dat schuldenverhaal van haar. En zo knap hoe ze ermee om is gegaan! Ik ben heel benieuwd.

  Like

 5. Wat fijn dat je weer meer betere dagen hebt!! Mooi positief stukje over luccy.
  Het is super leuk om je blog te lezen, maar idd doe het zoals het voor jou hetbeste is en leuk blijft dat is het belangrijkste!
  Groetjes susan

  Like

 6. Ik vind het een goed teken dat je langzaam aan steeds meer energie krijgt, dat vertaalt zich ook in jouw blog. Het is goed dat je nu steeds meer dingen kunt ondernemen en dat je wereldje, dat plotseling heel klein werd, weer groter wordt dan je blog. Ik vind het zelf fijn dat je blijft schrijven en dat je blog op zaterdag veelal over de katertjes zal gaan, als zij het onderwerp zijn op zaterdag laat je mijn dag altijd met een glimlach beginnen. Fijn weekend voor jullie allen, geniet als het kan van het heerlijke weer! Marja

  Like

 7. Ik had precies zo'n week: maandag tot en met woensdag vol energie (ondanks chemo 4(!) op maandagochtend allemaal leuke dingen gedaan), maar sinds donderdag is daar niet veel meer van over. Voel me gelukkig nog steeds niet echt ziek, maar heb wel last van vermoeidheid em pijnlijke spieren. Het blijft lastig dat je een heleboel dingen niet meer kan, die je eerst wel kon. Maar die goeie dagen hebben we toch maar mooi in de pocket.

  En dan dat weigeren van die alimentatie, dat snap ik ook helemaal. Mensen kunnen zich vaak zo vastbijten in waar ze recht op hebben, en daar zoveel energie aan verspillen dat ze doodongelukkig worden. Niemand begreep waarom ik niet achter (een klein beetje) WW aan ging, toen ik door ontslag van 26 naar 18 uur ging, want daar had ik recht op. Maar ik had geen zin in de sollicitatieplicht die bij dat recht hoorde. IK ben nu een klein beetje armer, maar wel vrij om het werk te doen wat ik zelf wil.

  Like

 8. Het moet wel te doen blijven natuurlijk. Op termijn wil ik wel mee doen aan de portemonnee van. We gaan erop achteruit, vrijwillig. Ik deel mijn ervaringen graag een keer.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s