Zwerfkatten

Kattenpraat

Het gaat prima met de ex-zwervers. Dibbes reageert goed op de vuurwerk-cd en krijgt ook elke dag een antistress pilletje (zylkène) waar hij erg blij van wordt. En Gerrie maakt nog steeds grote stappen. Zijn favoriete tijdverdrijf nu is dat ik aan tafel zit en hij op tafel. Dan drukt hij zijn lijf tegen me aan, duwt zijn neus tegen mijn neus en dan is het de bedoeling dat we zo blijven zitten. Daar krijgt hij maar niet genoeg van. Een kwartier zo zitten maakt hem héél gelukkig. Hij blijft dan telkens duwtjes geven met zijn neus. Volgens mij denkt hij dat we zoenen. Hij wordt er in ieder geval erg blij van. En ik ook, het ontroert me dat hij zich er zo aan over kan geven. Wie had gedacht dat ik zover zou komen met een kat die ik in eerste instantie met een afwasborstel zachtjes over zijn rug aaide omdat hij zo agressief en bang was en zich niet liet aanhalen?

 

11 gedachten over “Kattenpraat

 1. Hoewel onze hond alleen wat schichtig is bij knallen geef ik toch Bach-rescue. Want ik ben bang,dat nu vanaf 18.00 oudejaarsavond hier de hel losbarst. Alles wat anders overdag afgeschoten werd,concentreert zich in die paar uur.Trouwens nu is ook te horen,dat de het vuurwerk opgehaald is.

  Like

 2. Wat heerlijk dat het zo goed is met de katten, en wat heerlijk ook dat jullie zo verwend zijn met de kerst.
  Onze katten krijgen geen vuurwerktherapie, we houden ze de hele dag binnen met oudjaar. Mijn man maakt zich er ook zorgen over dat de dieren een normale waakzaamheid verliezen als ze aan de knallen wennen. Maar die van ons hebben niet zwerversbestaan achter de rug en zijn gelukkig niet getraumatiseerd. Ik krijg trouwens de indruk dat het maatschappelijk draagvlak voor vuurwerk afneemt. Het zal nog wel een jaar of tien duren vrees ik, maar op den duur verwacht ik echt dat er gemeentelijke vuurwerkshows komen en geen prive hoek-van-de-straat voorstellingen meer.

  Like

 3. Beterschap met dat virus en ik hoop dat je daarna snel weer wat meer energie krijgt. Ziek zijn vraagt zoveel als je al niet veel energie hebt.
  Hier gaat het qua gezondheid wel goed, maar tis in december soms wel even heel erg moeilijk om op zo'n streng dieet te zitten. Soms kan ik het bakken van vroeger zo missen, he.

  Like

 4. Ik kan je de hand geven, ik hoes ook nog steeds heel zwaar en voel mij nog steeds heel moe. Het duurt toch echt even voordat je van zo,n zware griep weer helemaal opgeknapt bent. Wat fijn dat het zo goed gaat met Dibbes en Gerrie, ze voelen zich echt thuis en op hun gemak bij jou/jullie. Ik hoop dat op oudejaarsavond alles goed gaat en dat niemand van de katertjes erg bang is van het vuurwerk. Fijne avond nog. Marja

  Like

 5. Wat akelig voor je dat je je nog steeds zo beroerd voelt. Misschien iets tegen het hoesten halen bij de huisarts (ondanks dat ik daar zelf nogal slechte ervaringen mee heb). Hoop dat je het een beetje redt tijdens de jaarwisseling en dat 2015 beter begint dan dat 2014 eindigt.

  Like

 6. Hahaha, zoenen met Gerrie. Ik kom echt niet meer bij, moet er hardop om lachen. Dat die kat zo graag met jou neust of wat het ook precies moet voorstellen. Heb je er weleens over nagedacht om een katten-blog te beginnen?. Ik zou het zeker lezen, want je schrijft zo leuk. Een heel goed en gezond 2015 gewenst!. Lieve groet, Maaike

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s