Geen categorie

Help jij mee om Hugo noodzakelijke zorgmiddelen te laten aanschaffen?Wie hier vaker leest, weet van mijn betrokkenheid bij Hugo en zijn verzorgster Lisa.

WIE IS HUGO?
Hugo is een jonge dertiger met zeer ernstige ME, bedlegerig en in alles afhankelijk van zijn, gelukkig steeds groter wordende, team van verzorgsters.

Al een paar jaar heb ik een paar keer per week contact met Hugo en Lisa. Ik denk met ze mee over zorgvraagstukken, praktische oplossingen en steun ze ook mentaal. Er is een hechte vriendschap en betrokkenheid ontstaan. Het zijn mooie en bijzondere mensen.

DE KOSTEN VAN ZIEKZIJN
Uit eigen ervaring weet ik dat ziekzijn duur is. Ik geef zelf honderden euro’s per maand uit aan niet vergoede medicijnen en supplementen. Voor Hugo zijn die kosten nog hoger, gezien hij zorgmiddelen nodig heeft die passen bij de ernst van zijn ziekzijn.

Het doet en deed me veel verdriet om te merken hoe geldzorgen een dagelijks terugkerend stressmoment zijn voor hem. Elke uitgave wordt zorgvuldig afgewogen, maar eigenlijk komt het erop neer dat Hugo zijn ziekzijn niet kan bekostigen. Er is maandelijks een gat van 500/600 euro.

Niet vreemd als je bedenkt dat Hugo leeft van een Wajong uitkering van €1119. Na aftrek van de vaste lasten en de boodschappen blijft er gewoon niets over.


Geld dat wordt toegekend voor zorg gaat naar zorg, en niet naar zorgmiddelen. Die zorgmiddelen werden de afgelopen jaren betaald uit de opbrengsten van diverse crowdfundingsacties. Maar het is natuurlijk niet een duurzame oplossing om altijd maar angst te hebben dat de pot met geld leeg raakt.


DE OPLOSSING: EEN BUDDY- SYSTEEM
Om stress en zorgen te verlichten heb ik Hugo en Lisa voorgesteld een buddy-systeem op te zetten.

Wat zou er gebeuren als 12 mensen €50 per maand doneren? Als 24 mensen €25 maandelijks doneren? Of veel meer mensen €2,50 of €1,00 per maand?

Er zou een enorm grote stressor verdwijnen! Meer rust en financiële stabiliteit geven hem hopelijk een grotere kans op eventuele verbetering.

BEN JIJ BEREID HEM MAANDELIJKS TE STEUNEN?


Ik vraag best veel van jullie. Want maandelijks iemand steunen is een commitment die je aangaat. Maar elke euro maakt het verschil en elke euro wordt goed besteed kan ik jullie vertellen. Hoe mooi zou het zijn als hij jullie steun maandelijks gaat voelen.

Hugo heeft geen familie waar hij op terug kan vallen, geen ouders meer. Hij heeft geen vangnet. Dat raakt me. Als mijn kind ziek zou zijn, zou ik hem kunnen steunen, praktisch en financieel. Ik word zelf ook aan alle kanten gesteund door mijn gezin, familie en vrienden.

Hugo kent die geborgenheid niet maar ik zou hem dat graag willen bieden. En daar kom jij om de hoek kijken.

Wil jij verschil uitmaken met jouw maandelijkse bijdrage? Wordt een buddy van Huug en stel een maandelijkse overschrijving in naar:

👉STICHTING SAVE HUGO
NL82 INGB 0008 4317 24 👈

Om te inventariseren op hoeveel steun Hugo mag rekenen, vraag ik je als toekomstige buddy een mail te sturen naar: buddiesvoorhuug@gmail.com waarin je aangeeft welk bedrag jij maandelijks gaat overmaken.

Meer details over deze actie vinden jullie hier:

https://tinyurl.com/buddies-voor-huug


Delen van dit bericht wordt enorm gewaardeerd. ❤️

5 gedachten over “Help jij mee om Hugo noodzakelijke zorgmiddelen te laten aanschaffen?

  1. Hier word je toch intens verdrietig van, inderdaad ziek zijn is heel duur. Heb het 33 jaar meegemaakt met een doodzieke dochter, het vergoedingssysteem voor noodzakelijke zorgmiddelen werd mettertijd steeds minder en dat blijft maar doorgaan . Duimen voor vele buddy’s voor Hugo. En wat zal Hugo trots zijn op de dappere pionier, die Martine heet !

    Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s