katten·Zwerfkatten

Gerrie

Hoe staat het met Gerrie en zijn socialisatieproces? Nou, hij is nog wel verliefd op mij  maar ik viel deze week wel een beetje van mijn voetstuk af. Ik vond het tijd voor vlooienbestrijding. Dus diende ik hem een pipetje met antivlooienmeuk toe. Op zich ging dat goed maar daarna kwam de klap. Zijn geur klopte niet meer. Hij rook en snuffelde en was danig ontstemd. Zo erg dat hij wegdook als we hem wilden aaien en even (zeker een hele nacht) niet benaderbaar was.

Maar dat was de volgende dag weer over en alle gemiste knuffels werden ingehaald. Hij zat vanmorgen naast me op de stoelleuning kopjes te geven terwijl ik hem aaide en begon zo erg tegen me aan te leunen dat hij op schoot viel. En dat lag eigenlijk ook wel lekker, na de eerste schrik. Zo zetten we nog steeds elke dag grote stappen.

We zijn nog ver verwijderd van hem op kunnen tillen, in een reismand stoppen voor een dierenartsbezoek, maar het zit er aan te komen!

7 gedachten over “Gerrie

 1. Dat had ik ook al geschreven onder je stukje van 28 augustus dat er op aromatherapie-info.com zulke leuke recepten staan voor huishoudelijke middelen en ook huidverzorging recepten het is inderdaad zo'n leuke site.
  Misschien heb je er toen overheen gelezen, maar ben blij dat je er nu op terecht gekomen bent. Ook voor andere lezers die goed voor het milieu willen zijn en willen consuminderen een hele leuke site!
  Ik heb gisteren nog de mango custard gemaakt en kaneel muffins, ze zijn heerlijk!
  Fijn weekend!

  Like

 2. ik ben wel blij om te lezen dat je niet het advies van (veel) reagerende lezers ter harte hebt genomen om alles wat groen is (en kan) maar helemaal overboord te gooien. Ik werd er zelf een beetje onpasselijk van dat de bio en eco-producten ineens door velen als nep en alleen maar ge-greenwashed werden gelabeld. Ik vind het een eigen keuze van mensen om hier wel of niet hun geld aan uit te geven, zelf koop ik ook het ene bio/eco en het andere niet, maar kreeg nu wel even het gevoel dat het allemaal in het verdomhoekje werd gezet. Gelukkig maak je je eigen keuzes hierin, zoals we die allemaal mogen maken.

  Volgens mij heb je trouwens de lol van het schrijven op je blog ook weer hervonden, nu alles weer mag, en niets meer moet. Fijn, voor ons, en voor jou!! Ook voor jullie een goed weekend gewenst!

  Like

 3. Klopt Jolanda, ik heb de lol weer gevonden….

  Ik zou nooit zomaar ineens al mijn principes overboord gooien. Wel is het een frustratie dat veel groene alternatieven in de winkel zo duur zijn. Want het kan dus ook veel goedkoper met azijn, soda, zuiveringszout en wat etherische olie. Iedereen moet zelf weten wat hij doet, voor mij maak ik een afweging tussen beschikbare energie, kosten en resultaten.
  Het frustreert me ook dat je bij veel groene zaken in de winkel eigenlijk alles zou moeten bekijken in de hele keten en dat is me gewoon echt te veel moeite. Dus laten we dat over aan de winkels waar we kopen of hebben we houvast aann normeringen en logo's en keurmerken waarvan ik zelf niet voldoende weet wat het inhoudt. Ik ben er een paar jaar geleden eens ingedoken en werd er tureluurs van. Want een keurmerk zegt ook niet alles. Zo zagen wij eens een documentaire van de herkomst van biologische pindakaas. Die was biologisch omdat de boer geen geld had voor bestrijdingsmiddelen, daar kwam het zo'n beetje op neer. Maar zijn grond lag wel tussen anderen in die wel spoten. En zo zijn er ook niet biologische boeren die omdat ze net niet aan een of andere norm voldoen hun product niet biologisch mogen noemen maar eigenlijk wel groen zijn. Want deelname aan een predikaat of keurmerk kost soms ook veel geld, dat niet elke kleine producent/boer kan ophoesten.

  Like

 4. Mooi dat je weer beter in je vel zit de laatste dagen. De afkeer van Gerrie herken ik, hetzelfde bij ons katertje, Fijn weekend voor jullie allen. Marja

  Like

 5. Ja, dat gevoel herken ik ook wel hoor. Ik kukelde zowat achterover toen ik de aflevering van de KvW zag over honing. Ik geloof dus ook niet meer in bio honing uit verweggistan, want als het keurmerk in NL al niet kan, dan toch in het buitenland ook niet. En ja, het keurmerk voor bio rozen wordt ook duur gekocht. Maar niet alles is fout, tenminste, daar probeer ik in te blijven geloven. Want de andere kant, dat we alles maar laten bepalen door de reguliere industrie, dat geeft me ook absoluut geen goed gevoel.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s