algemeen

Zaterdag

De week stond in het teken van opruimen en gisteren brachten M. en ik 5 grote tassen, 2 vuilniszakken, 1 doos en 1 krat weg. Bijna vergaten we dat we het krat en de tassen wél weer leeg terug wilden nemen (best handig omdat we daarna meteen boodschappen gingen doen). Dus renden we weer naar de afleverhal om de tassen en het krat leeg te gooien en mee te nemen. Dát viel niet in goede aarde bij het ‘opperhoofd chef verdeler binnengekomen goederen’ en we kregen een standje. Tja, ze hoeven natuurlijk niet diep buigend in nederige dankbaarheid alles in ontvangst te nemen. Aan de andere kant, vergissen is menselijk dus je omdraaien zeggen: ‘o ja al die tassen en het krat krijgen jullie niet gratis en voor niets van ons en moeten wel weer mee terug’ moet toch kunnen zonder dat we dan weg gaan met het gevoel dat we iets stouts deden.

Om even bij het onderwerp te blijven, via de Verdubbeldame die nu ook door het leven gaat als de Biobloghurt, kwam ik op het blog van de zinkende surfer terecht, die een stukje schreef over het boek ‘Weg met de warboel’. Over dat boek had ik die week al een paar keer gelezen. Dus toen bleek dat het boek als give-away werd verloot kon ik dat toeval niet negeren en besloot ik dat het boek nodig had om daarna te kunnen besluiten wat ik niet meer nodig heb in het leven. Ik stuurde een mail en krijg nou wat! Vanmorgen kreeg ik een mail terug dat deze gulle dame had besloten iedereen die zich had opgegeven, blij te maken met het boek. Is dat lief of is dat lief? Ze heeft buiten dat ze gul is trouwens ook een echt leuk blog, dus bezoek het eens.

Over naar de katten: ondanks de drugs waar onze heren ex-zwervers nu op zitten bleef de sfeer zeer grimmig. Gelukkig zag ik ineens dat de feliway – die hier standaard in het stopcontact zit – op was en bestelde het meteen. En nog geen half uur na de nieuwe voorraad te hebben ingeplugd zag je de agressie weer verdwijnen. Na vier knokpartijen in één week waren we daar allemaal flink aan toe. Inmiddels is de sfeer weer zo opgeklaard dat er twee keer samen op bed werd gelegen en dat de moeilijke plekken in huis minder stress opleveren. Wat is een moeilijke plek? Alles waar de ene kat kan gaan liggen om de andere kat de vrije doorgang te belemmeren.

Verder weinig te melden mensen, fijn weekend allemaal!

15 gedachten over “Zaterdag

 1. Goh zeg, dat is wel raar daar bij die kringloop, dat jullie een standje kregen!
  Maar leuk dat je dat boek krijgt van Weg met de warboel.
  Ik heb hem ooit in huis gehad via de bieb.
  Beide blogs ken ik inmiddels, ze ijn leuk!

  Like

 2. hier bij de kringloop zijn ze ook nooit blij met spullen… alles word met diepe zuchten in ontvangst genomen en als je de tassen weer mee wilt nemen krijg je inderdaad een vrekkencomplexje aangepraat, want hebben we ze wel écht nodig? die losse spullen zijn wel héél onhandig te verwerken…
  ik stuur man altijd, die is blind voor dat soort aanpraterij. hij kiepert gewoon de tas om op de balie en roept vrolijk 'nou, veel plezier ermee!'.

  Like

 3. Ahhhhh, das balen joh, dat de kringloop zo vervelend doet over je tassen en kratten, wij krijgen als we het in bananendozen brengen meteen weer lege terug 🙂 Maar het is overal anders, breng je hier 9 dozen zooi, loop je even door de 'winkel' en zie je iets van 0,25 cent moet je het kopen, ja tuurlijk moet je het betalen maar het voelt raar 🙂
  Laatst hielp ik een vriendin met declareren, laadde we alles maar meteen in om weg te brengen, kreeg ze een tegoedbon, hahahahahaha, zo verschillend is dat dus 🙂
  JAAAAAA, IK OOK IK OOK IK OOK!!!! Blij met het boek, kan niet wachten!!!!! Supersuperlief idd ja!!!!!

  Like

 4. Hoi, wauw dat zal lekker opruimen en je maakt een hoop mensen blij, lijkt me een win win situatie:) Wel een vreselijk onaardige reactie bij de kringloop. In deze tijden mag men wel wat meer waarderen dat mensen hun spullen brengen. Ik heb het een jaar of tien geleden gehad dat ik mijn slaapkamer ging verbouwen en ik mijn drie jaar oude slaapkamer weg wilde geven bij de kringloop. Compleet met 3 jaar oude matrassen. Alles was in nieuw staat en zag er erg mooi uit. Doordat ik de kast zelf wilde houden vonden ze het de moeite niet waard om het op de komen halen. Uiteindelijk heb ik de set via MP verkocht en er een leuk bedrag voor gekregen. Wat leuk dat je het boek gekregen hebt. Ik ken het boek niet zal eens kijken in de bieb of op MP. Veel leesplezier. Ik ben door jouw blog en de fijne reacties van de week zo gemotiveerd geraakt dat wij net een paar uur lang op zolder aan het uitzoeken zijn gegaan. Ik heb twee grote vuilniszakken met zo goed als nieuwe kleding voor de kledingcontainer uitgezocht. Verder alle tassen uitgezocht. Ik houd er vijf over. 2 gaan op MP en de rest is door het lange liggen niet mooi meer, die heb ik weggedaan. We hebben iets van 5 of 6 vuilniszakken gevuld met afval wat netjes gescheiden weggedaan wordt. Ik heb een grote vuilniszak voor nieuwe en zo goed als nieuwe knuffels, die gaan naar de kinderopvang waar mijn dochter op zat. Het is nu een chaos op zolder, maar ik zie het licht:) Nu zit ik helemaal uitgeput op de bank, maar ik voel me dolgelukkig. Wat een stap hebben we gemaakt. Fijn weekend allemaal.

  Like

 5. Lekker dat je zo opgeruimd hebt en wat fijn van dat boek! Ik heb naar aanleiding van een tip op mijn blog ooit ook eens Feliway gebruikt: wonderspul! Normaal ben ik daar niet zo van, maar hier was toen het verschil echt duidelijk te merken! Nu is het niet meer nodig (want nog 1 kat), maar destijds was ik er erg blij mee.

  Like

 6. Een kennis van vroeger is kattengedragsdeskundige. Ja heus. En ze is erg goed in wat ze doet. Ze had destijds voor mij ook wat tips waarbij ik dacht hmmm nee, dat is het niet…. maar later bleek dat ze echt gelijk had. (had ze gelijk al maar ik deed eigenwijs).
  Je kan haar vinden op http://felinity.nl/ Ze heeft er flink voor geleerd en was er toen al een paar jaar mee bezig, denk dat ze gauw al 15 jaar 'in het vak' zit.

  Like

 7. Gisteren net een paar oude ski's naar de kringloop gebracht. Alleen maar vriendelijke mensen gezien. Zij konden er wat mee en ik was blij dat ik ze kwijt was. Als ik ze naar het stort had moeten brengen had het me weer een tientje gekost.

  Like

 8. Je zult genieten van dat boek. Door haar blog heb ik het van de bieb. En bracht vanochtend weer een paar tassen naar de kringloop. Hoewel ik niet veel verzamel,kreeg ik toch de kriebels bij het lezen van dat boek.

  Like

 9. Oh…. waar heb ik dat boek? Haha dat zegt waarschijnlijk al genoeg. Ik zou ook zo blij zijn dat ik weer kan ontwarren met de boel hier. Eerst maar eens kasten, na een jaar zonder. (Ja, wel keukenkastjes, maar geen kledingkast met name).

  Like

 10. Hier bij de kringloop mag je niet met volle tassen de winkel in. Laatst ging ik na het boodschappen doen nog even langs bij de kringloop. Mijn boodschappen tas leverde ik keurig in bij de kassa. Voor de grap zei ik nog: ' niet verkopen he'
  Toen ik weg wilde gaan stond mijn boodschappentas niet meer achter de kassa maar in het magazijn. Zucht.
  Ach ja, gelukkig had ik geen haast 😦

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s