katten

Dement en opdringerig

Kruimel is 19 jaar, vaalrood, broodmager en heel erg dement. Én opdringerig. Ons huis heeft sinds een paar weken een onweerstaanbare aantrekkingskracht op deze kat die al heel lang in geleende tijd leeft. Het is de kat van buren van een paar huizen verderop, daar waar Gerrie onder de veranda woonde en die heel lang voor hem hebben gezorgd.

Mijn vermoeden dat het niet echt boterde tussen Gerrie en Kruimel zie ik nu dagelijks bevestigd. Als je hard tegen Kruimel aan blaast valt hij om, maar een mep uitdelen naar Gerrie toe kan hij nog héél goed. Aan de reactie van Gerrie te zien is dat maar al te vaak gebeurt.

Minstens 50 keer per dag (en nu overdrijf ik niet) kruipt het rode gevaar naar binnen. We werken hem naar buiten, tillen hem op en zetten hem buiten de tuin, spreken hem toe maar dat hoort hij niet, hij is heel erg doof. Hij merkt ons pas op als we ineens boven hem hangen of hem optillen. Ondanks zijn frêle uiterlijk kan hij heel goed grommen en blazen als hij het huis uit wordt gewerkt.

Meerdere malen hebben we zijn baasjes aangesproken op het obstinate gedrag van deze demente bejaarde. Maar ja die kunnen er natuurlijk ook niets aan doen. Misschien hem binnen houden, maar daar is hij nog te levendig voor. Ze hebben een tijdje de poort van de tuin gebarricadeerd aan de onderkant maar daar sprong hij toen gewoon overheen. Er zit nog leven genoeg in al zou je dat niet zeggen als je hem zo ziet.

50 keer per dag dus op zijn minst, worden we vereerd met zijn bezoek. Als hij aan komt lopen zie je al: dit is een kat met een missie. Hij weet niet goed wát hij komt doen maar het moet wel in dit huis. Ineens begon deze week de terreur ook ’s nachts. Klepperend kattenluikje, bakjes die omvallen. Toen heb ik hem wel even vervloekt, stomme bejaarde kat. Want ik werd wakker en kon daarna niet meer slapen. Zat ik uiteindelijk om half 5 in de tuin naar de vogeltjes te luisteren. Maar ik weet ook dat dit een kwestie van weken is. Dan is hij óf gaan hemelen óf hij heeft in zijn demente nevel een nieuw doel in het leven ontdekt. Daar hopen we dan maar op.

13 gedachten over “Dement en opdringerig

 1. Hahaha, ja, je hebt er soms exemplaren bij. Ik heb nu al weken (en afgelopen zomer zelfs maanden, dezelfde) een voor mij (en ogenschijnlijk voor iedereen hier) onbekende kat die zodra ik wakker word voor de deur staat voor eten. Toegegeven, ik geef het hem netjes en dat is waarschijnlijk ook waarom hij steeds terugkomt, maar het is wel typisch. Hij komt overigens alleen met mooi weer :')

  Like

 2. Heerlijk geschreven Martine, dank je ik word wakker met een dikke glimlach. Voor jullie wel erg vervelend zeker de nachtelijke bezoekjes. Je hebt wel engelen geduld:)

  Like

 3. Ik weet van mensen die het zelfde hadden met een oude kat en die aan een riempje met een lijn hebben gezet in de tuin. Die kat liep steeds naar de weg waar auto's rijden.Kat veilig en hun rust omdat ze steeds bang waren dat er wat zou gebeuren.

  Like

 4. Hahaha .Sorry hoor maar hier moet ik zo om lachen .Ik vroeg me af wat je nu na een training dieren fluisteren met een demente kat zou bereiken .Wat voor antwoord zou je krijgen wat hem bezielt ? En zou hij zich de afspraken dan nog herinneren ? Groet Irma

  Like

 5. Ahhhhhhh, een ouwe rooie dit keer!!! Ze moeten je wel hebben he???
  Weet je hoe het komt? Die 50x en het dan nog niet door hebben?
  Omdat ie rood is, rooie katten zijn niet de slimste heb ik me laten vertellen 🙂
  Ik heb zelf ook een rooie, die is ook niet al te snugger maar ik vind hem stiekem wel de allerliefste, dat dan weer wel 🙂

  Like

 6. Ik vind het wel heel knap dat je er zoveel geduld mee hebt. Iemand die mijn nachtrust verstoord ..daar zou ik wel moeite mee hebben hoor. Mijn moeder heeft ook zo”n kat, we hebben alles al geprobeerd , fermonen in een apparaatje, ander eten, bij haar slapen niets helpt. Ze mauwt de hele dag door als ze mijn moeder niet ziet.

  Like

 7. Is er geen kattenluiksysteem die met magneetjes werkt? Jouw katten een bandje met een magneetje, geloof ik. En op het luikje ook. Zoiets. De kat die geen magneetje heeft kan niet naar binnen. Groetjes, Turfie

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s