katten

Update Dibbes

Wel een ingreep maar geen zware oogoperatie! Het was geen entropion. Hij had wel last van haargroei op het littekenweefsel van de operatie vier jaar geleden en dat heeft tot kleine beschadigingen geleid. Die haartjes zijn nu weg gelaserd en we hopen dat ze wegblijven. Ook zijn er drie kiezen getrokken 😅.

Al met al valt dit natuurlijk enorm mee, zijn herstel zal beduidend sneller gaan nu het geen zware oogoperatie is geworden en gelukkig zijn er geen hechtingen. Hij is wel erg beroerd van de narcose. Net flink overgegeven. Overmorgen moeten we bellen om door te geven hoe het met hem gaat. Het kan zijn dat zijn ogen gaan zwellen. En we hebben een batterij aan pillen en pijnstilling mee gekregen. Over twee weken terugkomen voor controle.

Nu gaan mens en dier lekker bijkomen. Bedankt voor alle berichtjes en het meeleven!

30 gedachten over “Update Dibbes

 1. Nu hopen dat het niet meer terug komt ,maar gelukkig geen heel zware operatie al is kiezen trekken ook niet echt leuk .Sterkte en hopelijk wat rust voor Dibbes en zeker ook voor jullie .Geef die lieverd maar een voorzichtige aai van mij
  Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 2. He gelukkig. Nog wel een ingreep, maar niet zo heftig. Heb geregeld aan jullie gedacht vandaag, misschien ook wel omdat ikzelf ook onder het mes ging. En nu beiden snel weer opknappen voor zover als mogelijk is. Hartelijk groet, Wilma

  Geliked door 1 persoon

 3. Nou, ik zal Dibbes maar geen knuffel geven, dat stelt hij vast niet op prijs.
  Wil hij wel een knuffel van jou? Is jullie relatiebreuk al hersteld?
  Mijn katertje had helemaal geen gebit meer, op de hoektanden na. Volgens de dierenarts kon hij brokjes met zijn kaak eten. Ik vond dat dat niet goed ging, hij slikte de brokjes heel door. Ik heb hem geweekte brokjes gegeven. Ben benieuwd hoe dat bij Dibbes zal gaan.
  Beterschap en een goede nachtrust gewenst.

  Geliked door 1 persoon

 4. Gelukkig dat het meeviel. Mijn kat mocht na het trekken van kiezen alleen gekookte vis en vlees eten om te voorkomen dat er van alles in de wond komt. Dibbes mag alles begrijp ik, of gaat dit over als hij geheeld is?
  Ik had ook een kat met nog alleen hoektandjes en die kon nog goed brokken eten maar dat zal voor iedere kat anders zijn inderdaad.
  Ik hoop dat hij snel weer opknapt en je hem weer mag aaien. 😉😃

  Geliked door 1 persoon

 5. Katten herstellen snel, dus de taaie en door liefde omringde Dibbes heeft alles mee. Het geknakte ego en jullie relatie kunnen wel een stootje hebben. Maar dat vuurwerk kan nog wel een dingetje worden. Marihuana produkten kunnen ook bij dieren helpen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik houd hem voor nu op de alprazolam. Net als Gerrie. Het werkt super bij ze.
   Ik durf niet zomaar te experimenteren met wietolie met katten. Omdat ik de hoeveelheden niet ken. Er wordt trouwens wel een wetenschappelijk onderzoek gedaan nu naar cbd en huisdieren. Ik ben heel benieuwd.

   Like

 6. Ik heb deze week aan je gedacht.
  Ik ben heel blij voor jou en Dibbes dat de operatie minder ingrijpend kon zijn. Wat goed van de arts, dat het gebit meteen onder handen is genomen. Dat scheelt weer een narcose.
  Hopelijk geneest hij voorspoedig, dan krijg jij ook weer wat rust.
  Wij tobben nog erg met de oogjes en de conditie van onze poes, in de naweeën van zijn niesziekte in september ( ondanks inenting!). 4 maal per dag oogdruppelen: jij weet als geen ander dat dit niet niks is.
  Een goede jaarwisseling en een zo gezond mogelijk Pippi-jaar voor jou ( en je familie incl. poezen)
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 7. Wat fijn dat het meeviel! Nu nog even oudejaarsnacht overleven met zijn allen.
  Hoop dat het knallen en de angst bij de katten meevalt. Wij zitten hier relatief rustig. Denk dat we aan het eind van de middag het kattenluik dichtdoen en dat is dan voldoende.
  Hoop dat jullie nog een beetje kunnen genieten!

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s