katten

Partytime

Hebben jullie wel eens meegemaakt dat je met een groep vrienden gaat stappen en dat er wat gedronken wordt en dat die hele rustige vriend of vriendin die echt nooit raar doet of grapjes maakt, na twee wijntjes ineens op de bar klimt en de polonaise gaat staan dansen, onder het slaken van keiharde gilletjes? En dat het feest al uren is afgelopen maar de persoon in kwestie nog volop aan het hossen is, niet van plan om naar huis te gaan?

Herkenbaar? Nou, dan heb je gelijk een beeld hoe onze kat Gerrie zich gedroeg nadat hij Alprazolam kreeg om zijn vuurwerkangst wat te beteugelen.

Op aanraden van de dierenarts zijn we twee dagen voor Oud & Nieuw begonnen met de Alprazolam. Twee keer per dag een halve pil. Waar Dibbes vooral relaxt en rustig wordt van de Alprazolam, kruipt Gerrie volledig uit zijn schulp. We hebben met verbazing gekeken hoe alle remmen verdwenen. Door bijvoorbeeld heel wild te spelen met de veertjeshengel. Waar hij het normaal op een rennen zet als we alleen maar proberen hem over halen ermee te spelen, werd het ding nu belaagd en bijkans uit elkaar gerukt. Bang? Gerrie? Ech nie! Hij liep met de veertjes in zijn bek alsof het een prooi was. Sprong op de andere katten en rende hard achter ze aan. Gilde uren achter elkaar om te vertellen hoeveel hij van me hield. Knuffelde zo hard en zo veel en met zoveel overgave dat ik werkelijk de haren uit mijn mond kon plukken. Lag volledig in katzwijm in mijn armen en op schoot.

Dát was even een totaal nieuwe kant die we zagen van onze normaal zo ingetogen kat. Ik vond het iets te veel van het goede, ook al was het best vermakelijk. Maar er bekroop me hetzelfde gevoel als wat je kunt hebben als je een goede vriend of vriendin heel dronken ziet en zich volslagen belachelijk ziet maken. De dagen erop gaf ik hem daarom per keer een 1/4 pilletje. Dat was beter. Al moet ik eerlijk zeggen dat hij tijdens het vuurwerk zelf toch wel wegkroop onder ons bed, terwijl Dibbes gewoon lekker in de kerstboom klom om te spelen, zich niets aantrekkend van het geknal of het feit dat hij twee dagen ervoor geopereerd was. Wellicht moet ik een volgende keer over mijn gêne heen stappen en Gerrie toch gewoon uit zijn dak laten gaan op een halve pil 😉 .

 

19 gedachten over “Partytime

 1. Nee zo een vriendin heb ik niet maar mij lijkt het heerlijk om eens alle remmen los te gooien maar ben absoluut anti alcohol maar wil wel zo een pilletje als Gerrie gebruiken. Zijn die er ook voor mensen?
  fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk verhaal, inderdaad een onverwachte bijwerking!

  Ik had iets vergelijkbaars met onze Femke. Altijd zeeeer gereserveerd, zeg maar gerust achterdochtig. Niet te verleiden met snoepjes, speeltjes, zelfs niet met kattenkruid.
  Maar laatst probeerde ik weer iets nieuws, matatabi stokjes. Van een fruitboom die familie is van de kiwi. En jawel, daar reageert ze op! Helemaal uit haar dakje! Het takje wordt de hele kamer door gemept, verstopt en daarna met veel lawaai weer teruggevonden. En soms ligt ze er gewoon mee tussen haar pootjes, licht kwijlend, helemaal cat heaven.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat grappig 🙂
  Ik heb zelf eens oxazepam gehad omdat ik zo tegen een operatie op zag. Leek mij een goed plan om eerst eens uit te proberen hoe het spul werkte. Het waren tabletjes van 10mg, dus heel licht. Nadat ik er eentje nam werd ik helemaal hyper. Echt zo’n adhd typje. Was op zich wel leuk, maar niet de bedoeling om rustig van te worden. Daarna diazepam geprobeerd en dat ging gelukkig beter. Ik heb weleens gelezen dat kinderen ook omgekeerd op dit soort medicatie kunnen reageren, dus als dat bij dieren gebeurt dan verbaast me dat eigenlijk niet echt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik zie het helemaal voor me LOL!

  Ach je kunt ‘m volgend jaar misschien alleen met oud en nieuw lekker uit zijn dak laten gaan.Dat past wel een beetje bij oudjaar.

  Die Gerrie…. Ben benieuwd wat de andere katten ervan vonden 😁

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s