Geen categorie

Over ezeltjes en stenen

Wát hoort Ome Dibbes? Ben je nu al weer over je grenzen gegaan. Dom mens! Toch wel om iets leuks te doen hoop ik? Nee, niet eens! Tsssss.

Deze week maakte ik een vliegende start nadat ik voor mijn doen volledig opgeladen terugkwam van vakantie. Omdat het moeilijk is het gevoel van energie te negeren (energie! ENERGIE!!!!!) maakte ik de fout die ik al jaar in jaar uit maak (en niet alleen ik denk ik). Ik gaf de energie uit alsof ik rijk was. En kwam weer in het rood te staan.

Dom. Heel dom. Ik hielp kind met zijn kamer. Daar moest flink worden opgeruimd en gereorganiseerd. En omdat het me allemaal te traag ging, bemoeide ik me er mee, kwam in een adrenalinekick terecht en tegen de tijd dát ik de grens voelde was ik hem al kilometers gepasseerd.

Gelukkig kreeg ik gisteren een heerlijke massage van de fysio, waardoor de spieren wat kalmeerden. En voor nu moet ik even de pijn uitliggen.

Het goede nieuws is dat ik wel weer goed slaap. En dat ik het gevoel heb dat ik er met een paar dagen wel weer ben. Hopelijk kan ik daarna wat rustiger de draad oppakken.

Een van de redenen dat ik me op vakantie zoveel beter voelde is denk ik dat ik naast het goede slapen ook veel minder stappen op een dag zette (gemiddeld 1500 minder op een dag zie ik op mijn fitbit). En dus nooit mijn fysieke grenzen over ging. Dat is echt wel iets om in het achterhoofd te houden (zei de vrouw die zich als een ezel gedroeg deze week).

Voor nu heb ik in ieder geval een nieuwe kruk op wielen voor in de keuken besteld. De oude zadelkruk bleek niet meer te reanimeren en viel ook niet meer onder de garantie. Dan maar een ander gekocht, ik hoop dat deze morgen wordt geleverd. Die kruk gaat in ieder geval al weer wat stappen uitsparen.

Nou ja. Dat was het vallen. Nu weer overeind komen. Vooruitgang is niet dat je nooit valt. Het is telkens weer opstaan en niet het koppie laten hangen. Dus: voorwaarts kruip!

 

16 gedachten over “Over ezeltjes en stenen

   1. Nee joh, te groot, te duur en niet nodig. Als ik dat in mijn keuken zet kan niemand daar meer kopen 😊.
    Zo’n kruk op wieltjes is veel kleiner en dan ben ik voor 75 euro klaar zonder dat ik door een ballotage moet.

    Like

 1. Heel herkenbaar inderdaad. En ja, na de val volgt altijd weer het opstaan, vroeger of later. Ik ben trouwens zelf ook groot fan van m’n kruk op wielen in de keuken ( voel me soms zelf ook een kruk op wielen 😉 ) Spoedig herstel gewenst , en beter luisteren naar ome Dibbes !

  Geliked door 1 persoon

 2. Ha! He vroeg me iets af, je doet geen stretch of yoga thuis he? Niets in die richting?
  Gewoon een oordeelloze vraag hoor, ik worstel er zelf mee, ben dat nl mijn hele leven gewend, dus zodra ik maar een spet energie heb, doe ik iets van een oefening, soms 5 min soms 20 of 25. Maar ik begin me steeds meer af te vragen of dat niet ook alleen maar energie kost ipv ook geeft ( bij “gewone” mensen schijnt het energie te geven),
  Ik heb ook nog steeds zoiets in me van “hup, in beweging, even 30 min wandelen”, die ouderwetse stem dat dat altijd gezond zou zijn ofzo, terwijl het ws alleen maar energie kost. Ik ben benieuwd hoe jij dat ziet, nu je het zo hebt over het feit dat je je veel beter voelt bij minder stappen. ( ik beweeg trouwens wel alleen tussen 16 en 20.30, ivm adrenalinespiegel, die wil ik s ochtends niet al op hol jagen).

  Kijk maar of je zin hebt om te reageren, voel je vrij om niet te reageren, ok?
  Alle goeds!

  Like

 3. Sterkte! Hopelijk knap je snel weer op! ik wil graag met je delen hoeveel plezier wij hebben van onze robotstofzuiger met 2 katten. Hij komt niet in de hoekjes. Maar verder is de vloer heerlijk schoon elke dag (want we zetten hem elke dag aan). En… hij komst zelfs onder het bed en onder de bank, waardoor het daar veel schoner is dan vroeger toen we hem nog niet hadden. Ook kun je instellen wanneer hij aan gaat zoals bijvoorbeeld ’s nachts. Echt een uitkomst! Zie deze link voor meer info: https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1785897 Dit zou aanvullend kunnen zijn op de/een hulp in de huishouding (die wij overigens niet hebben). Zelfs mijn man, die het in het begin absoluut geen goed idee vond is 180 graden gedraaid. Als we in de toekomst nog eens nieuwe meubels nodig hebben, zou hij expliciet rekening willen houden met de mogelijkheden van de robotstofzuiger door bijvoorbeeld te zorgen dat hij onder alle meubels door kan.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je. Ik had er een. Ik vind het waardeloos. Misschien omdat het hier te vol staat of dat er teveel katten zijn maar hij liep voortdurend vast waardoor ik vaak op moest staan om hem een duwtje te geven.

   Like

 4. Sommige stenen glimmen ook zo mooi en verleidelijk 😉 en je wijsheid moet je altijd inzetten op die momenten dat je daar totaal geen zin in hebt!
  Succes met je herstel dan maar. ..
  Rina (mede-ezel)

  Geliked door 1 persoon

 5. Net zoals een batterij in een (oudere) smartphone moet je die niet constant aan de oplader laten liggen, maar telkens kleine beetjes opladen las ik onlangs. En idem met gebruik. Daar denk ik altijd aan als ik jouw blog lees. En snap heel goed dat als jouw innerlijke batterij op 100% staat, je graag eens lekker wil knallen, want nu kan het. En dan staat dat ding opeens weer op 20% en in het rood.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat fijn dat de vakantie je zo goed heeft gedaan! Vraagje ik lees de laatste dagen veel over de Wim hof ademhaling, er staat Beïnvloeding van het het immuunsysteem
  Verzuring van de spieren tegengaan. Met mijn cvs verzuren mijn spieren ook erg snel. Ik heb gemerkt dat ik wel kan lopen maar fietsen en traplopen erg intensief is. Heb jij ervaring met die methode in combi met cvs of verhalen ervan gehoord dat het een positief effect heeft?
  X

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s