geluk·gezondheid·Op zoek naar Pippi

Dromen

Soms doe ik alsof ik niets mankeer. Ik fantaseer over een trip naar Barcelona of Londen. Ik struin uren op de site van Airbnb op zoek naar een geschikt appartement. Mét lift, zo realistisch ben ik wel. Ik kijk naar beschikbare vluchten en hoe lang ik weg zou willen. Reken zelfs uit wat het kostenplaatje zou zijn.

En dan, dan klik ik de site weg en donder weer in mijn eigen realiteit. Wat dacht ik? Een stedentrip! Ik kan niet eens naar een museum omdat daar te veel mensen zijn.

Maar wat zou het me fijn lijken! Struinen door een buitenlandse stad. Terrasjes. Wijntje drinken. Musea. Mensen kijken. Op zoek gaan naar fijne plekjes om te eten. Zonder me druk te maken over mijn glutenvrije lactosevrije dieet.

Na al die jaren verlang ik nog steeds naar röring. Boswandelingen. Spontaniteit. Nieuwe indrukken opdoen. Hard lachen zonder bang te zijn dat het teveel uitput. Een eetfeest geven voor een heleboel mensen. Dansen tot ik erbij neerval. Laat op de avond licht aangeschoten op straat terug naar huis lopen nadat je een heerlijke avond hebt gehad. Stomende sex met de leukste man ter wereld. Aanwezig zijn bij de belangrijkste momenten in het leven van mensen die voor mij belangrijk zijn.

Verlangens gaan nooit weg. Ik ben tegenwoordig vooral geoefend in het ‘kleine en fijne’ maar van nature leef ik nu eenmaal groots en meeslepend. Al is het alleen maar in mijn hoofd. Maar dat telt ook. Vind ik dan toch.

Als ik toch eens. Dan zou ik. En ging ik. Dat dus. Dromen over wat niet kan. Omdat er dan nog iets gebeurt, al is het alleen maar in mijn hoofd.

 

14 gedachten over “Dromen

 1. Hahaha, blij dat ik niet de enigste ben! Ik maak fantastische reizen met behulp van het internet. Natuurlijk niet zo leuk als in het echt, maar ik raak ook nooit mijn koffer kwijt of dat het luxe 5 sterren hotel vol zit! Dromen helpen mij in ieder geval toch een leuk leven te leiden, al is het alleen maar in mijn hoofd, terwijl mijn lichaam thuis blijft. xxx

  Geliked door 1 persoon

 2. Je zou inderdaad een Spaanse dag kunnen ‘beleven’. Via google earth loop je door de straten; je bekijkt La Casa de Papel op Netflix, je heb lekkere Spaanse gluten- en lactosevrije tapas gemaakt. Weet niet of je wijn mag of lust, maar gooi er een cavaatje tegenaan. Ole!!
  In dromen kan veel, in dagdromen idem. En ooit misschien struin je echt over de Ramblas. Of gewoon het plaatselijke museum.
  Je blog ontroert me.

  Geliked door 1 persoon

 3. Blijf dromen Martine want als de dromen stoppen ben je nergens meer en ik weet dat je niet opgeeft .Misschien komt er een tijd ,ooit ? Ik gun het je zo .

  Geliked door 1 persoon

 4. Goh ,Dat jij er van kunt genieten. Bijzonder .Zat net flauw op marktplaats te surfen. En bedacht door dat ik eerst jouw verhaal gelezen had dat ik het ook doe. Maar dan als zo,n lipjes-om-vouw-kartonnen-poppetje van vroeger mezelf aankleed in snelle kleertjes . Sneakers ,hoge hakken en een strak broekje en zo voort. En een grote rugzak willen .En van dat soort dingen 😉
  Inderdaad .Avonden staan swingen en zo .
  En net als of de tijd twintig jaar stil gestaan heeft.
  Kun je er soms ook zo benieuwd naar zijn wat als . . . . Hoe het leven er dan uit gezien had.
  Dan bedenkt ik maar dat dat voor heel veel mensen geld .Dat het er anders uit ziet als dat we gepland hadden . Denk dat een hele hoop van die : Als je nu eens, opmerkingen voort komen uit die waan dat we in reallife niet van poppetjes zijn .
  Zouden er trekpoppetjessleutel hangers zijn ? 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Oh, zo herkenbaar ! Ik kan ook nog steeds zo ver gaan in het dagdromen over wat ik leuk zou vinden om te gaan doen als…. En ik zou ook nog steeds héél graag weer eens wat mooie plekken ( steden en natuurgebieden) over de grens willen bezoeken . Al zou ik tegenwoordig ook al héél gelukkig worden als ik weer enigzins onbekommerd een week naar m’n favoriete Terschelling zou kunnen .
  Soms ben ik vooral dankbaar voor al het moois dat ik toch in ieder geval wél heb gezien/ervaren in m’n gezonde jaren ( tot pakweg m’n 28e) en soms doet het gewoon pijn dat reizen en tripjes nu niet meer lukken .

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s