katten·Zwerfkatten

Happy Dibbes Day

Gisteren ontdekte ik halverwege de dag dat het op een dag na 6 jaar geleden was dat Dibbes officieel door ons werd geadopteerd. De overgang van zieke zwerfkat naar gelukkige huiskat ging niet zonder slag of stoot en kende veel diepte- en hoogtepunten die ik hier op het blog beschreef. Je kunt een getraumatiseerde kat wel van de straat halen, de stress en de trauma’s van het straatleven blijven tot op zekere hoogte altijd aanwezig in de kat.

Hier is een repost, van wat ik vorig jaar schreef naar aanleiding van zijn 5-jarig jubileum:

Ik ben Dibbes
Mijn hoofd is leeg
Ik heb geen zorgen
Mijn buik is vol
Het bed is zacht
Mijn bak is gevuld

Ik heb een huis
Gevuld met mensen
Die mij knuffelen
En aaien
Die mij zien
Die mij zagen
Toen niemand mij zag

Ik heb nu een naam
Ik ben Dibbes
Ik ben thuis

10 gedachten over “Happy Dibbes Day

 1. Ik blijf het ontroerend vinden wat je schrijft over Dibbes…. Vooral de woorden die mij zien, die mij zagen toen niemand mij zag. Dat raakt in mijn hart.
  Knuffel aan Dibbes en de andere lieverds.

  Carola

  Geliked door 2 people

 2. Ik heb Herrie bijna 4 jaar geleden uit het asiel gehaald. Hij was ook een zwerver een sterk vermagerd. Ik merk ook, dat er altijd een soort angst in dat lijfje blijft zitten.Soms is het erger en ik denk, dat er buiten dan wat gebeurt is, wat die oude angst aanwakkert. Hij is zelden zo ontspannen dan als hij ‘s-avonds naast mij op zijn schapenvachtje ligt of naast mij op bed. Dan is het goed !!!!!
  Dat schapenvachtje vind hij heerlijk, maar pas nadat hij het meerdere malen aangevallen heeft en hij geprobeert heeft het uit elkaar te scheuren, haha.

  Geliked door 1 persoon

 3. Dibbes heeft het zo getroffen met jullie net als de andere 3 .Zo zouden er veel meer mensen moeten zijn .Zelf ben ik nog altijd blij dat we ons meisje Mikki weggehaald hebben uit het asiel .Je bericht van vorig jaar is nog steeds zo ontroerend .

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s