geluk·liefde

Liefde

Het zijn vreemde tijden. Voor veel mensen die onderdeel zijn van een gezin of een relatie, zal het enorm wennen zijn om ineens 24 uur per dag op elkaars lip te zitten. Ik kan me zomaar voorstellen dat dit sommige relaties onder druk zet. Zeker als er ineens geen afleiding is in de vorm van uit eten, bioscoop, sociale contacten. Maar tegelijkertijd denk ik dat er ook veel druk wegvalt. Veel mensen hoeven niet te reizen en hebben nu een lege agenda, op het thuiswerken na.

Wat ons betreft is er weinig veranderd. Wij zijn er aan gewend om het te stellen zonder een sociaal leven. Wij leven al geruime tijd zeer geïsoleerd en zijn erg op elkaar aangewezen. M. is bovendien al zes weken thuis nu, uitgevallen op zijn werk. De combinatie van 12 jaar stress rond mij, het moeten zorgen voor mij, het huishouden draaiende houden, fulltime werken, de diagnoses van afgelopen december en mijn enorme achteruitgang van het afgelopen half jaar zodat ik nu echt bij alles hulp nodig heb, hebben bij hem de emmer doen overlopen.Inmiddels gaat het gelukkig weer iets beter. Maar wij zitten dus al weken op elkaars lip. En dat gaat goed.

Ook met de puber gaat het prima zo thuis. Al is deze periode ook voor hem niet makkelijk. Mijn huidige situatie heeft ook op hem een behoorlijke impact. Daar komt de coronacrisis nog bij. Geen leuke tijd voor een jongen die net 18 is geworden, zijn rijbewijs heeft gehaald en graag op stap wil maar in plaats daarvan braaf voor zijn tentamens zit te blokken, die vanaf vandaag in een verder lege school plaats gaan vinden. Helaas hebben we hem ziek moeten melden. Hij kwam gisteren uit zijn werk (vakkenvuller) thuis met keelpijn en is wat snotterig. Dan mag hij nu natuurlijk niet naar school. Hij ondergaat het redelijk stoïcijns allemaal terwijl ik ook wel lees dat sommige ouders enorme discussies moeten voeren met hun pubers over de noodzaak van binnen blijven en social distancing.

De katten vinden het geweldig, iedereen continu thuis! Vooral Gerrie geniet volop. Hij is sinds ik altijd op dezelfde plek te vinden ben, namelijk in bed, dol gelukkig en krijgt met de dag meer zelfvertrouwen. Maar er is nu buiten mij altijd wel iemand beschikbaar voor knuffels of lieve woordjes. Wat nou barre tijden, voor hem niet. Ook de rest van de kattentroep vindt het heerlijk zo.

Ondanks alles hebben we het goed. Ik kan me geen beter gezelschap indenken, ik ben een enorme bofkont. Alleen nu duimen dat de keelpijn die ik nu ook begin te voelen, niet doorzet.

11 gedachten over “Liefde

  1. Wat fijn om te lezen dat je je in een liefdevolle roedel bevindt 😊 Goud waard. Heel veel sterkte voor jullie allemaal! 😘

   Like

 1. Wat fijn dat jullie het zo goed hebben met elkaar. Ik hoop dat je zoon snel opknapt, niemand verder ziek wordt!!! En ik wens je man heel veel sterkte.
  Hier een heel rustig leventje, de man werkt thuis, zoonlief is leraar en is thuis. We vermaken ons prima in huis en tuin.
  Heel veel liefs ⚘

  Like

 2. Hai Martine,
  Fijn om weer blogjes van je te lezen!
  Hier is het eigenlijk een drukte van belang, met al mijn mannen om me heen. Vind ik best fijn.
  Omdat mijn zoon ook in een supermarkt werkt, heb ik ook wel last van Coronabesmettingsangst, maar gelukkig hoeft hij geen eindexamen te doen dit jaar.
  Ik hoop dat je man een beetje bij komt van alle angst en ellende de afgelopen tijd en dat jullie het samen goed zullen houden en dat de kuchjes van voorbij gaande aard zijn.

  Like

 3. Groetjes aan je man die zoveel voor je (moet en kan) doen. Hoop dat het een fijne rustperiode voor jullie is waaruit je beiden beter uitkomt

  Like

 4. Je kat straalt inderdaad uit dat ie het heerlijk vind LOL!!!

  Onze katten vinden het wat te druk dat de kinderen allebei heel de dag thuis zijn (wij zijn allemaal verkouden inmiddels, dus huis en tuin zijn ons hele terrein…)

  Beterschap voor jullie. Fijn dat iedereen nu thuis is en dat het goed gaat.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s