leven met ME

Een nieuw medicijn, PEM en foto’s

Hoewel het toch zeker iets beter gaat, lig ik nog steeds in bed. Op een paar uitjes naar de WC en wastafel na. Donderdag zat ik even in de tuin maar daar betaal ik helaas ook weer een prijs voor. Te snel, te veel en nu heb ik en PEM. Geen ‘reuzen-ik-zit-weer-maanden-vast’-PEM maar een ‘kabouter-ik-stuur-je-een-waarschuwing-dat-je-niet-te-overmoedig-wordt’-PEM.

Donderdag had ik ook telefonisch contact met mijn arts. Ik ga starten met een medicijn dat bij een aantal ME-patiënten voor verlichting zorgt. Het kan de bloedstroom verbeteren, inspanningsintolerantie verkleinen en uitputting verminderen. Als deze PEM voorbij is, begin ik met slikken.

Het is met dit soort medicatie belangrijk te starten in een stabiele situatie. Door een PEM reageert het lijf heftig op alles, ook op medicijnen of supplementen. En dit medicijn kent nogal wat bijwerkingen. Werkt het niet, dan heeft mijn arts nog wat alternatieven om te gaan proberen.

Ik wacht het af. Voor nu lig ik de PEM uit, samen met de hulptroepen.

Gerrie ligt meestal overdag bij mij. Hij en Dibbes verdelen netjes de beste plek, Dibbes doet altijd de avond- en nachtdienst.
Het leven van Smoes bestaat uit eten en wachten op eten.
We eten altijd in de slaapkamer. Onder toeziend oog van Smoes. Hij kijkt het eten zowat uit mijn mond. Mijn eigen schuld want ik geef hem te vaak iets tussendoor (hij is behoorlijk mager).
Ontbijten terwijl Smoes zich ernstig zorgen maakt of hij ooit nog eten krijgt, ook al kreeg hij net eten…
Nou als je hier niet vrolijk van wordt dan klopt er iets niet aan jou.
Ik heb al een paar weken een (het?) virus onder de leden. Hier was ik ineens snotverkouden.
De avonddienst van Dibbes is begonnen met een strijd tussen hem en mij om het kussen.

7 gedachten over “Een nieuw medicijn, PEM en foto’s

 1. Fijn dat het iets beter met je gaat en hopelijk gaan het medicijn helpen, ik duim voor je! Wat een schitterende foto’s zijn het toch met al die lieve schatten. xxx

  Like

 2. Ha lieve Martine, ai, het is telkens toch zoeken naar balans he. Hoewel hier in mindere mate dan jij te zoeken hebt, toch heel herkenbaar. En laten we wel wezen: wie wil er nu niet in de tuin zitten als het mooi blauw en zonnig is? En toch: zorg goed voor jezelf, als nodig ook even gas terug met bloggen, we lopen niet weg hier :). Ik hoop heel erg dat je snel uit de PEM en ‘griep’ krabbelt (lekkere combi ook weer….). En fingers crossed dat het medicijn je verder gaat helpen. Ik ben blij te lezen dat er weer wat mogelijk vooruitzicht voor je is. Kanjer die je bent!

  Like

 3. Dag Martine, heel veel dank voor al je blogs! Je schrijft zo mooi, herkenbaar en openhartig. Ik wens je veel sterkte, kracht en rust, rust en rust. Het enige waar we baat bij hebben zo ongeveer. Pas goed op jezelf! Hopelijk werkt ook het nieuwe medicijn voor je. Houd moed. Ik probeer je te volgen zolang ik kan. Maar denk vooral aan jezelf. Jouw gezondheid gaat boven alles!

  Like

 4. Ach die katten, smelt je toch van, gelukkig zijn zij er nog om je ook een beetje gezelschap te houden, sterkte Martine!

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s