leven met ME

Opbrengst inzamelingsactie OMF

Een maand geleden plaatste ik een oproep. Ik wilde graag een bedrag schenken aan de Open Medicine Foundation, een belangrijke organisatie op het gebied van biomedisch onderzoek naar ME.

Er is nog veel onduidelijk over ME maar dat het een multisysteem aandoening is, dat is duidelijk. ME is een puzzel die alleen gelegd kan worden door onderzoek te doen vanuit verschillende invalshoeken en daar is heel veel geld voor nodig.

Jullie weten hoe ik mijn best doe om duidelijk te maken wat het betekent om te leven met ME. Ik probeer alle facetten ervan te belichten. Dat probeer ik zo te doen dat jullie doorlezen in plaats van wegkijken. Een beetje humor in de teksten te voegen. Zo houd ik zelf ook het leven met ME vol. Maar ME op zich is natuurlijk geen leuk onderwerp en ermee leven is loodzwaar.

Ik probeer ook te laten zien dat ik een gewoon mens ben in een absurde situatie en dat ik mijn best doe mij staande te houden. Dat laatste lukt niet helemaal, want tegenwoordig lig ik altijd plat.

Afijn, heel veel mensen hebben mijn boodschap over ME blijkbaar ontvangen en begrepen. Echt geweldig. Met 143 mensen, waaronder heel veel bloglezers en een hond, hebben we €4000 opgehaald! Zelf heb ik natuurlijk ook gedoneerd.

 

Dát is echt heel veel geld mensen. 💕

Alle donateurs hebben mij én mijn lotgenoten & hun verzorgers hiermee een flink hart onder de riem gestoken. Dit was het mooiste verjaardagscadeau ooit. En het OMF zal er blij mee zijn.

Dank jullie wel en mercikes 💋.

Ik ga nu bijkomen. Ook van fijne en leuke momenten kan een ME-patiënt een terugslag krijgen en alle emoties en prikkels rondom deze actie waren iets meer dan ik aan kan.

Tijd dus om te ontprikkelen en vanaf morgen een blog- en social mediapauze te houden.

Voor wie het leuk vindt, een persoonlijke boodschap:

https://minofmeer.files.wordpress.com/2020/08/wp-1597472561955.mp4

12 gedachten over “Opbrengst inzamelingsactie OMF

 1. Wat een mooi resultaat Martine. En jij ook heel erg bedankt voor je ontroerende boodschap op de video. Ik kreeg tranen in mijn ogen. Ik lees al zo heel veel jaren mee toen je nog geldzaken besprak, en waar ik zoveel van heb geleerd. Wat was je toen toch zoveel beter en wat kon je toen nog veel, in verhouding met nu kun je bijna niets. Ik hoop, en dat ik dat nog mag meemaken, dat er iets gevonden wordt waardoor jij weer de oude Martine kan worden. Of althans dat je je een stuk beter gaat voelen…. Ik gun je alles wat wenselijk is.
  Liefs, Carola 😘

  Geliked door 1 persoon

 2. Lieve Martine,
  Wat naar dat je weer even teveel lijkt te hebben gedaan. Stefan liet mij jouw reactie in de mail zien en ik schrok wel een beetje, dat wil zeggen, jouw teksten zijn altijd heel precies en gestructureerd, en nu zag ik hoe moeilijk het voor je is om te praten en hoeveel energie dat kost.
  Wilde je een klein hart onder de riem steken met je nogmaals te zeggen hoe knap ik het vindt hoe je alles opschrijft en hoe je naar jouw vermogen bijdraagt aan begrip voor die pokkeziekte.
  We zouden je graag eens opzoeken als dat kan. Dat lijkt nu niet erg waarschijnlijk, maar laten we hopen dat het er eens van kan komen. Liefs voor jou, M en S en de poezen, knuffel, Paulien

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s