leven met ME

Survivalkit

Nu beschikbaar: survival kit ‘hoe overleef je als ME-patiënt goedbedoelde reacties?’

Inhoud: alles wat ik had willen zeggen de afgelopen jaren, maar nooit zei omdat ik te beleefd was.

Doelgroep:
✔️mensen die zonder enige kennis van je aandoening de oplossing menen te weten

✔️mensen die denken dat je ‘gewoon je focus moet verleggen’

✔️ mensen die denken dat als je het maar echt wilt en probeert, het wel goed moet komen

Disclaimer: niet geschikt voor overgevoelige zieltjes die zelf graag met tips strooien, kan kwetsen. Net als dat die eindeloze stroom aan tips kwetsend kan zijn.

Auteursrecht afbeelding ©MinofMeer 🍀: vrij te gebruiken wanneer je maar wilt.

13 gedachten over “Survivalkit

 1. Ik wil toch graag even tippen dat kleurentherapie voor mij DE oplossing bleek. Wist je dat er inmiddels – wegens doorslaand succes – wetenschappelijk onderzoek naar wordt gedaan? Snel, laat die kans niet liggen, op is op!!!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Hersentransplantatie, lijkt je dat niks?

  Ik moest heel hard lachen om het plaatje wat je hebt gemaakt. Misschien harder dan ik normaal zou hebben gedaan, want ik ben heel verdietig omdat we pas geleden onze hond hebben moeten laten inslapen.

  Na wekenlang verschillende onderzoeken, waarbij de hond ging van erg lusteloos via flink ziek naar hele dag pijn (en daarom was dat haar laatste dag) is het nu nog onduidelijk wat de oorzaak is, was. Toch vraagt iedereen aan wie ik verslag deed van onze zoektocht of het diabetes was, of nierfalen, ziekte van Cushing, een tumor.

  Nee, nee, nee en nee, zou er allemaal door onderzoek uitgekomen zijn. Maar mensen willen je zo graag een “oplossing” bieden. Zelf beschouw ik alle reiki, bioresonantie en heel veel andere alternatieve “behandelingen” als kwakzalverij en iedereen die mij een beetje kent weet dat. Toch werd mij / de hond steeds zoiets als “therapie” aangeboden. Goedbedoeld, maar ik wil zulke mensen wel keihard op hun goedgelovige neus meppen.

  In plaats daarvan verzin ik sarcastische zinnetjes die ik niet uitspreek.
  Ik heb besloten dat het niet langer nodig is om te douchen, want ik word elke nacht door kabouters afgelikt.
  Ik draag op dinsdag alleen blauwe kleren, omdat dat zo goed combineert met mijn aura.
  De aarde is plat, kijk maar op je waterpas.

  Je maakte wat los met je plaatje. Mijn reactie is zo onbehoorlijk lang geworden dat ik hem eigenlijk zou moeten plaatsen op mijn eigen blog. Dus haal ‘m gerust weg als je wilt.

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s