leven met ME

Ontspanning

Het heeft een paar dagen geduurd maar ik ben uit mijn adrenalinerush.

Zit je er eenmaal in, dan is het heel moeilijk tot rust te komen.

Want één aspect van de adrenalinerush is dat het borrelt en bruist. Er is een gevoel van urgentie dat er van alles MOET gebeuren.

Ik leid dan aan acute zelfoverschatting en richt voor je het weet het WestFriese Centrum voor ‘wat dan ook waar ik me op dat moment mee bezighoud’ op.

Kortom: adrenaline leidt tot zelfoverschatting en grenzeloos gedrag. Behoorlijk tricky voor een ME-patiënt.

Een signaal van adrenaline bij mij is dat ik druk praat en allerlei plannen heb. Het leven is tekort om al die plannen uit te voeren.

Adrenaline is dus ook fijn. Want ik kan dan meer dan ik eigenlijk aan kan. Nou ja, ik denk dat ik iets meer aan kan. Even voelt het alsof ik normaal ben. HEERLIJK.

Adrenaline is ook verschrikkelijk. Omdat het voorkomt dat ik tot rust kom. Omdat ik continu een gierend gevoel in mijn lijf heb, overal schokjes krijg, flitsen in mijn brein voel. Omdat het leidt tot enorme onrust.

Inmiddels herken ik de signalen. Al trap ik er wel nog steeds in.

Gisteren trok de adrenaline waar ik sinds maandag inzat eindelijk weg. Het lijf en brein kunnen eindelijk tot rust komen. Ik heb gisteren de hele middag geslapen. En ik voel me nu alsof ik een marathon heb gelopen.

Wat eigenlijk ook wel zo is.

4 gedachten over “Ontspanning

  1. Jee zeg, het lijkt wel of je een beschrijving van mij geeft. Griezelig herkenbaar. Door jouw beschrijving mag ik het mezelf toestaan dat het zo is en niet iets is tussen de oren. Als ik de adrenalinerush wel eens probeer uit te leggen aan anderen snappen ze echt niet waar ik het over heb en ik zie ze denken: ach, het zal allemaal wel meevallen, want je komt altijd zo “energiek” over. Zo dus. Maar in realiteit staat het zweet me op de kuiten van vermoeidheid.
    💖🍀👍

    Geliked door 1 persoon

  2. Miss kun je dingen opschrijven helpt dat om je rust te bieden dingen goed te plannen en de kunst er dan aan te houden maak een to do lijstje miss zeg ik nu wel iets geks bij mij helpt het altijd wel.

    Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s