leven met ME·PEM

Hoe het gaatEven een update. Veel minder online zijn doet goed. Er gaat erg veel energie naar de dagelijkse routinehandelingen. Omdat vooral de POTS klachten weer zijn verergerd, kosten deze weer meer tijd.

Heel concreet betekent het dat ik na een paar minuten overeind zitten knallende koppijn krijg en misselijk en kortademig word.

Veel handelingen die ik inmiddels weer zittend kon doen, gebeuren nu weer liggend. Iets simpels als koffie drinken moet goed gepland worden tussen bijvoorbeeld een wc bezoek en tanden poetsen in.

Buiten de escalatie van POTS, is er escalatie van pijn. Het is nog steeds zoeken naar een goede combinatie en dosering van pijnstillers die werken zonder teveel bijwerkingen.

In tegenstelling tot vorig jaar (toen gebeurde dit ook) heb ik geen enkele gêne meer om pijnstillers of pammetjes te gebruiken. Hoe minder verkrampt die spieren, hoe beter dat is.

Ik mediteer veel om mezelf mentaal rustig te houden en luister naar mantra’s, iets anders verdraag ik momenteel niet qua geluid. Heel soms kan ik een bladzijde lezen. Meer lukt er eigenlijk niet.

Er is dus veel lege tijd. Dat is mentaal zwaar, ook door de pijn en de situatie. Toch weet ik er beter mee om te gaan dan vorig jaar. Ik herken meer en ben meer in balans. Ik dobber nu mee met hoe het is. En dát beschouw ik als winst.

12 gedachten over “Hoe het gaat

  1. Ach lieverd toch, een lam lijf maar een onverwoestbare geest!!
    Die geest van mij ligt even in een dubbele deuk, na 4 maanden verkoop van huis en verhuisperikelen. Seniorenwoning. Ik vind het moeilijk, ben er nog lang niet aan toe.
    Maarrrr….. ik houd jouw moed in gedachten en krik mezelf weer op.

    Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s