katten

Zomaar een verhaaltje

Gedeelde eerste plek

Jaren was ik het licht in het leven van Dibbes. Hij hield onvoorwaardelijk van mij en vrat me op van liefde. Geheel wederzijds natuurlijk want niemand kan een Dibbesbeer weerstaan.

Aan deze idylle is een eind gekomen. Ik ben tussen 7 en 9 niet meer zijn favoriete persoon. Ik word in die uren hoogstens gebruikt om zijn favoriete persoon wakker te maken.

Sinds ruim een jaar geeft Mischa de katten eten. Hoewel er elke ochtend gewoon weer een volle bak wordt gegeven, dringt dat tot geen enkele kat door.

Dus zitten ze ’s ochtend uitgehongerd en gefocust te wachten. Ik ben meestal het eerste wakker dus ik word dan besprongen. Dibbes geeft me kopjes en kijkt na elk kopje op. Is HIJ al wakker?

Zodra Mischa wakker is, besta ik niet meer. Dibbes maakt het zelfs zo bont dat hij áls ik hem aai, buiten aaibereik gaat staan.

Mischa krijgt elke ochtend de volledige behandeling. Dibbes is een kat van rituelen en die moeten allemaal worden uitgevoerd. Omrollen, miauwen, kopjes, likken.

Nadat Dibbbes zijn buik gevuld heeft, rent hij naar boven. Gaat weer buiten aaibereik zitten, gespannen wachtend op de yoghurtman. Die deelt elke ochtend nadat hij heeft ontbeten, aan elke kat een minuscuul beetje yoghurt uit.

Daarna doet Dibbes zijn ochtendronde. En dáárna dringt het ineens weer tot hem door dat ik het licht van zijn leven ben en word ik de rest van de dag als onderlegger en kussen gebruikt.

Ontrouw kreng.

9 gedachten over “Zomaar een verhaaltje

 1. Wat een lieve kat is die Dibbes. Geniet er van.
  Mijn vriendin, de kat van de buren, wordt niet meer bestraffend toegesproken en behandeld na weer een muis, of vogel via het kattenluik binnengebracht. De honden reageerden op mijn vriendin, als, ja, als de baasjes je zo toespreken en boos op je zijn, gaan wij je ook zo behandelen.
  Tja, af en toe komt ze nog wel eens kijken en doet ze een rondje aanrecht of zo, waar die neus maar denkt iets te kunnen vinden.
  Spelen met een suikerzakje vindt ze af en toe nog wel leuk. Ach, ik begrijp het allemaal wel….

  Like

 2. O, o, gaat de liefde van Dibbes ook al door de maag? Wat een monster😉😁. Veel plezier met en om de poezen. Hartelijke groet, marijke

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s