leven met ME

Traplift

De traplift werd donderdag geïnstalleerd. Joepie! €6500 betaald omdat ik een WMO-traject niet aan kan. Evengoed ben ik er oprecht blij mee. Hoop ik, denk ik.

De vele prikkels terwijl aan de andere kant van de deur de traplift geïnstalleerd werd, veroorzaakten natuurlijk een PEM.

En ik had zoveel emoties. Dit wil ik niet, geef me NU een ander leven en lijf, GVD.

Maar er was ook blijdschap om het vooruitzicht naar beneden te kunnen, op het bed in de huiskamer te kunnen liggen

En ik heb nu meer een gevoel van veiligheid. In geval van nood kan ik nu naar beneden.

Zaterdag was ik voor het eerst sinds maart 2020 even beneden.

Te bizar gewoon.

In een grote ruimte zijn was nog wel het meest overweldigend geloof ik. En het licht. 🙈 Ik ga op zoek naar een betere zonnebril. Maar daar wordt aan gewerkt.

Ook hebben we gekeken wat ik nodig heb. Wandelstok beneden en boven, vastmaken aan de trappaal. Want zonder kom ik dat stoeltje van de traplift niet af.

Ik was iets te gespannen om te kunnen genieten maar dat gaat de volgende keren helemaal goed komen.

Mijn wereld is ineens een stuk groter geworden.

19 gedachten over “Traplift

 1. Wat ben ik blij voor jou!! Hoop dat je vele dagen beneden kan en mag verblijven. Ook fijn voor M. en S. én de poezen. Ook fijn dat je het geld had voor de traplift, anders was die er dus niet gekomen.
  Dat WMO traject dat is voor patiënten met ME inderdaad niet te doen! Eigenlijk erg hè. Anderen kunnen het wel aanvragen en jij had er ook gewoon recht op. Maar dat ging dus niet.
  Gelukkig is de lift er en ik denk dat ik mij kan voorstellen dat het voor jou overweldigend is. Hoewel iets voorstellen wat jij meemaakt kan ik eigenlijk niet, maar je begrijpt vast wel wat ik bedoel.
  Ik denk veel aan je en hoop nog steeds dat er iets gevonden wordt, dat je leven iets makkelijker zou worden. Heel veel liefs, Carola 😘😘

  Geliked door 1 persoon

  1. Je zegt terecht ‘anderen kunnen het wel aanvragen’, ja precies ‘aanvragen’. Krijgen daarentegen… Mijn moeder had COPD en was 100% zuurstof afhankelijk, of ze toch even een looptest kon doen om te bewijzen dat ze niet meer dan 100 meter kon lopen (alsof dat iets met traplopen te maken heeft??). En daarna nog jaren geëmmer over ‘we hebben wachtlijst en nu nog geen beschikbaar’, ‘u heeft een lastige trap, zo’n model hebben we niet standaard voor handen’ en ‘het gecertificeerde bedrijf dat het moet installeren heeft geen tijd’. Heel vermoeiend allemaal. Pas toen ik begon te dreigen met een particulier bedrijf en de rekening naar de gemeente sturen (inclusief offerte) desnoods met tussenkomst van de rechter, kon het allemaal ineens wel.
   Dus ik betwijfel ernstig of er ooit iemand (met welke problematiek dan ook) laaiend enthousiast is geworden van een WMO traject. Het klopt ook dat het allemaal geld kost maar moet het nou echt zoo ontzettend moeilijk allemaal? Dus er is geen scootmobiel meer aangevraagd (zelf gekocht) net als een hoop andere handige dingen. Die als je het zelf koopt ook kunt gebruiken als het nodig hebt ipv. als mosterd na de maaltijd. Wat een zegen dus als je daar de financiën voor hebt, anders ben je zwaar de …. in dit eerste wereld land.

   Like

 2. Ik heb een Polaroid overzetbril…grote bril met ook aan de zijkanten glas zodat ik niet via de zijkant veel licht op het netvlies krijg. Het Polaroidglas zorgt dat er geen schitteringen zijn.
  Te koop voor 30 euro (ook online) bij Hans Anders.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik wens je veel plezier toe van de traplift maar hoop zo dat er een tijd komt dat je kunt zeggen: .de traplift is nu overbodig geworden ❤️❤️

  Geliked door 1 persoon

 4. wat een goed nieuws . overweldigend , nou dat is zacht uitgedrukt denk ik …..
  ben zo blij voor je …. klinkt altijd zo simpel he ; voor een gezond mens is het niet voor te stellen welke impact dit heeft .
  hoop dat je veel uren fijn beneden kunt zijn xxxxx

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik kan me voorstellen dat het dubbel voelt om een traplift te hebben.
  Wel fijn dat je leefruimte nu wat groter is geworden. Ik gun je nog veel meer uitbreiding.

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s