Geen categorie

Urgent: teken deze petitie!!!

Tekst overgenomen van ME Centraal


Gisteren ontvingen wij het bericht dat het Stichting Cardiozorg niet is gelukt om een contract voor 2022 af te sluiten met ziektekostenverzekeraar DSW. Met ASR wordt nog onderhandeld.


🎯 Naast andere dingen die je kunt doen en verderop te lezen zijn, vragen we je deze petitie te tekenen: https://bit.ly/2Yz20rs Liefst vandaag nog. De petitietekst, gericht aan alle zorgverzekeraars, vind je in de link. De gegevens invullen volstaat: je krijgt geen bevestigingsmail met link.


Veel ME-patiënten, al dan niet met OI/POTS en/of Fibromyalgie, zijn bij Cardiozorg onder behandeling. Een behandelaar als Cardiozorg heeft contracten met verzekeraars nodig om überhaupt te kunnen voortbestaan. Voor patiënten heeft het als gevolg dat zorg die Cardiozorg verleent, minder of niet meer vergoed wordt. Of in het ergste geval, dat Cardiozorg stopt.
Achter de schermen wordt er hard gewerkt om de beslissing van DSW terug te draaien. Ook hebben verschillende patiëntengroepen zich verenigd om actie te ondernemen.


• Millions Missing Holland is samen met ME Centraal een petitie begonnen om te pleiten om particuliere, in ME/cvs gespecialiseerde klinieken, te blijven ondersteunen zolang er geen plaats is voor mensen met ME/cvs in de reguliere zorg.
• Tevens is er een voorbeeldbrief gemaakt die patiënten kunnen gebruiken om aan de bel te trekken bij DSW.
• Tot slot worden er politici aangeschreven.

🔹Wat kun jij doen?🔹

👉 Onderteken de petitie: https://bit.ly/2Yz20rs
👉 Deel de petitie op je tijdlijn, stuur hem naar familie/vrienden en vraag ze dringend te ondertekenen. Leg uit dat Cardiozorg voor ME-patiënten onmisbare zorg verleent en dat stopzetten van deze zorg voor sommigen fataal kan zijn of op zijn minst enorme gevolgen zal hebben.
👉 Neem contact op met DSW via app/mail/fb/twitter/telefoon en uit je ongenoegen en zorg. Je kunt als inspiratie de voorbeeldbrief gebruiken (https://bit.ly/3mXHD0v ) en deze aanpassen naar je eigen situatie.
👉 Ook als je niet patiënt bent bij Cardiozorg kun je in actie komen. Uit solidariteit met je lotgenoten of omdat je je zorgen maakt over het ontzeggen van adequate zorg aan ME-patiënten.
👉 Via Twitter en Facebook kun je berichten achterlaten op het account van DSW
👉 Op je eigen tijdlijn kun je je zorgen uiten met gebruik van diverse hashtags:#zorgbetervoorME #verzekerME #careforpwME


We hebben al decennialang last van een stigma rondom ME met als gevolg verkeerde behandelingen en het ontzeggen van zorg. Cardiozorg is onmisbaar in Nederland. De artsen aldaar doen wetenschappelijk biomedisch onderzoek, behandelen talloze patiënten en hebben een expertise op het gebied van diagnostisering en behandeling van ME/OI en POTS die uniek is voor Nederland.

Deze actie heeft onvoorstelbare urgentie, aangezien contracten met verzekeraars voor 2022 voor 12 november geregeld moeten zijn. Het beste is dus om te bellen, te appen of via FB contact met DSW op te nemen aangezien een contactformulier invullen en wachten op een reactie te traag is.

Handige gegevens:

DSW:
– Mail: Directiesecretariaat@dsw.nl t.a.v Aad de Groot
– Whatsapp: 06-22383906
– Tel: 010-2466466FB DSW: https://www.facebook.com/DSWzorgverzekeraar/
– FB Messenger: @DSWzorgverzekeraar
– Twitter: https://bit.ly/3mWdIWk
– Linked In Aad de Groot (voorzitter bestuur DSW): https://bit.ly/3EYPNvH

Nogmaals de link om de petitie te ondertekenen: https://bit.ly/2Yz20rs


Samen staan we sterk.

ME Centraal & Millions Missing Holland

2 gedachten over “Urgent: teken deze petitie!!!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s