Geen categorie

Pijnlijke keuzeEen paar dagen geleden kwam er op mijn tijdlijn een video van mezelf voorbij van twee jaar geleden, waarin ik liet zien hoe ik leef. Opgenomen in mijn slaapkamer.

Nu twee jaar later, is er niets veranderd. Dat was en is een grote schok. Ik wist het wel maar besefte het niet.

Net zoals dat ik weet dat ik voortdurend mijn grenzen oprek om wat er op mijn bord ligt vol te kunnen houden. Dagelijkse handelingen en creativiteit, schrijven en meewerken aan ME-awareness.

Toen er 1,5 jaar geleden een oproep werd geplaatst door ME Centraal omdat ze een moderator zochten, reageerde ik bewust niet. Dát naast mijn blog gaan doen zou onbegonnen werk zijn, ook al wist ik dat het bij me zou passen.

Een jaar geleden sprong ik vanwege een noodsituatie alsnog bij. Inmiddels is die situatie opgelost maar bleek mijn hulp daar toch erg prettig, gezien het team klein en beperkt is.

Ik heb iets meer dan een jaar lang de ballen in de lucht gehouden maar weet dat er voor nu een keus moet worden gemaakt. Zolang ik zo ziek ben als nu, is het waanzin om én te bloggen én betrokken te zijn bij een platform als ME Centraal.

Omdat mijn insteek ME-awareness is, heb ik gekeken waar ik voor mijn gevoel het meeste kan bereiken. Dat is met mijn betrokkenheid bij ME Centraal. Daar zullen ook af en toe nieuwe teksten van mij verschijnen.

Mijn blog gooi ik na 12 mei dicht tot ik substantieel beter ben dan nu. Een pijnlijke en moeilijke keus waar heel wat traantjes om worden gelaten.

Bloglezers die willen weten hoe het privé met mij gaat, kunnen mij vinden op Instagram onder de naam @minofmeermartine.

Liefs,
Martine

31 gedachten over “Pijnlijke keuze

 1. Je keuze is heel begrijpelijk. Ik zal jou, je blog en je tekeningen missen. Ik wens jou van harte toe dat er een zo danige substantiële verbetering mag optreden dat je weer in de gelegenheid zult zijn om te kunnen bloggen. Ondanks jouw situatie zo’n verschil te kunnen maken dat je een onuitwisbare plaats inneemt noem ik een sterk mens. Ik draag je met me mee, zal aan je blijven denken en wens je oneindig veel goeds toe. Met warme groet, 👍💙🕯️🙋‍♀️

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb je vanaf het begin gevolgd, en denk vaak aan je, Ik vertel vaak aan mensen over wat ik lees over ME, op jouw blog. Ik kreeg een andere kijk op katten (en haalde een jaar geleden een kat in huis). Ik wens je veel goeds toe!

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat jammer, maar ook begrijpelijk. Ik doe geen instagram ect maar hoop toch in de toekomst via een of andere omweg (bv misschien via ME Centraal) nog te horen hoe het met je gaat. Zal regelmatig aan je denken, veel sterkte!

  Geliked door 1 persoon

 4. Dank je voor alle inzichten die je me hebt gegeven, je keuze is sterk en logisch. Jij kan daar het verschil maken.
  Hoop dat je de tekeningen op Insta gaat plaatsen af en toe en dat ze daar worden opgepikt door iemand die er mee iets moois voor ME Centraal kan gaan doen

  Geliked door 1 persoon

 5. Lieve lieve Martine. In de afgelopen weken heb ik je vaak in gedachten meegenomen onze tuin in, om te kijken hoe die steeds groener wordt.
  Ik hoop dat je je substantieel beter zult gaan voelen – op enige termijn.
  Hartelijke groeten! J.

  Geliked door 1 persoon

 6. Lieve Martine, ik zal je missen. Ik volg je al jaren zoals je wellicht weet, nog uit de tijd van spaarcentje enz. Ik heb geen Insta en dat kan ik ook niet volgen door mijn eigen handicap. Veel te veel onrustige beelden en info. Ik denk aan je….. 😘😘 Toen ik kort geleden in Hoorn was heb ik aan je gedacht, zoals beloofd.
  Carola

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik begrijp je keus. Hopelijk komt er toch eindelijk verbetering en kun je straks weer wat gaan opbouwen qua energie en mogelijkheden.
  Jammer dat je je blog afsluit, want ik verwijs weleens mensen als ME ter sprake.

  Geliked door 1 persoon

   1. Oh, dan had ik het niet goed begrepen. Ik dacht dat al je blogs uit beeld zouden zijn totdat je weer gaat bloggen. Nu kan mensen op je blog blijven wijzen als ME ter sprake komt.

    Geliked door 1 persoon

 8. Wat zal ik het missen. Ik heb zoveel van je geleerd. Insta heb en wil ik niet. Ik zal regelmatig op ME-Centraal kijken. Ik snap je keuze en hoop zo verschrikkelijk dat je weer wat opknapt. Heel veel sterkte.
  Hartelijke groet, Marijke

  Geliked door 1 persoon

 9. Lieve Martine, ik begrijp je keuze, maar ga je zeker missen.
  Dankzij jouw blogjes veel kennis/ inzicht over ME opgedaan, dank daarvoor.
  Alle goeds voor jou en je gezin 🍀🕯😻

  Geliked door 1 persoon

 10. lieve martine .
  ik volg je al vanaf het begin zo ongeveer …
  je weet dat ik bijna dagelijks op je blog ben en en even aan je denk .
  dat kan natuurlijk ook zonder bericht van jou .
  ook ik zal je missen , met je scherpe analyses en het delen van je pijn en mooie momenten .
  ik heb geen instagram , maar wie weet hoor ik op een andere manier van je .
  dat het voor jou een moeilijke beslissing is om nu te stoppen met bloggen geloof ik ; jou een beetje kennende .
  ik wens je rust .
  dat de energie die je hebt gebruikt wordt voor MEcentraal
  dankjewel voor alles wat je hier deelde en ons wijzer en begripvoller door maakte .
  hartelijke groet voor jou en je gezin
  xxx joke

  Geliked door 1 persoon

  1. Lieve Martine,

   van in het begin, heel lang geleden, was je blog een inspiratie die me door moeilijke en betere tijden heeft geloodst. Ik weet niet goed hoe ik het moet zeggen, dagelijks ga ik even kijken op min of meer, en elke dag denk ik aan je. Ik ga je missen. Heel hard.

   Hoe is het met alle poezen? Onze zwerver wordt oud, dement en heeft veel zorg en aandacht nodig. We houden des te meer van hem.

   Heel veel liefs,
   Hildegard

   Geliked door 1 persoon

 11. Het is goed om een keuze te maken ,jij bepaald wat je nu op dit moment nog aankan .Ik heb veel gelezen maar niet altijd gereageerd omdat ik vaak niet wist wat te zeggen .Ik wens je veel sterkte Martine .
  Liefs Elisabeth

  Geliked door 2 people

 12. Beste Martine, dat zal een moeilijk besluit voor je zijn! Ik ga je schrijfsels en tekeningen missen, maar ik stop niet met aan je te denken. En ik hoop van harte dat er “ineens” weer bericht komt…want dan is er vooruitgang. Lieve naamgenoot, heel veel sterkte en liefs. Martine

  Like

 13. Dat je werk voor ME centraal maar net zo veel goeds mag brengen als je op je eigen blog hebt kunnen doen. Je verhalen, ervaringen en inzichten over besparen, koken, katten en je ziekte en leven daarmee hebben mij kennis laten maken en laten leren. Waarvoor dank!
  Ook in Zwolle wordt regelmatig aan je gedacht. Het ga je goed en hopelijk ook beter.
  Lente groeten

  Geliked door 1 persoon

 14. Lieve Martine,
  Ook ik volg je al vele jaren (nog uit de Spaarcentje tijd) en ik zal je blogs missen. Wat een moeilijke keuze zal het voor je (geweest) zijn. Ik ga je zeker volgen op Insta. En wens jou en je gezin alle goeds toe.

  Geliked door 1 persoon

 15. Ga je blogs ook missen en volg je ook, net als de meeste lezers zie ik, al heel lang. Doe wat goed voor jou en de jouwen is. Dank voor alle openhartige blogjes.

  Geliked door 1 persoon

 16. Lieve dappere wijze Martine, wat zal ik je missen, maar niet vergeten, je blijft in mijn gedachten.
  instagram heb ik niet, ik spreek de wens uit, dat er weer een tijd komt, dat ik je blog lees, want dat betekent, dat je situatie een stapje vooruit is gegaan, hetgeen je zo verdient.
  Martine bedankt en hopelijk tot ergens in de toekomst. Neem je tijd, want intussen doe je goed werk vanuit je hart. xx

  Geliked door 1 persoon

 17. Hoi Martine, wat ontzettend jammer, maar helemaal te begrijpen. Ook ik volgde je al sinds Spaarcentje en heb veel van je geleerd. Geregeld denk ik aan je en ik hoop en bid met heel mijn hart dat er medicijnen o.i.d. worden gevonden waardoor je weer wat opknapt. Lieve groeten en tot ziens op instagram.

  Like

 18. Ik snap je keuze maar ga je missen hier! Ik heb je in gedachten meegenomen naar Parijs, toen wij daar met de kinderen waren in de meivakantie. De Notre Dame in opbouw; het vordert gestaag. De bloeiende klaprozen in de Jardin des Plantes. De prachtige kristallen in het museum. De speeltuin ;). En uiteraard een croissantje gegeten. Lieve groet!

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s