75%·Pacing

Doe minder dan je denkt te kunnen, doe 75%, tips


Dat kan op heel veel manieren:

▪️Rust meer
▪️Doe minder
▪️Schrap iets of meerdere ietsen
▪️Doe alles langzaam
▪️Doe alles korter
▪️Maak iets niet af
▪️Wees signalen van je lijf voor
▪️Zeg vaker nee
▪️Zet jezelf op 1
▪️Leer aanvoelen wat je kunt
▪️Schrap impulsiviteit
▪️Splits handelingen op in stukjes
▪️Combineer geen handelingen
▪️Zie rusten als een handeling
▪️Vraag om hulp

Het doel is de 75% helemaal in te bedden in de neurale wegen in ons hoofd, zodat het een automatisme wordt.

6 gedachten over “Doe minder dan je denkt te kunnen, doe 75%, tips

 1. Lief groot voorbeeld, ik ga dit lijstje uitprinten en ophangen, want dringend nodig. Ik ga vanaf nu met je meedoen en telkens als ik met mijn neus tegen het lijstje aanloop, roep ik, dankjewel lieve lerares Martine, die er zeer toe doet in deze wereld xx

  Geliked door 1 persoon

 2. Hoi, ik vind het heel fijn dat het weer wat beter met je gaat en dat je weer meer schrijft hier. Maar nu post je elke dag en soms zelfs 2x per dag en ik vraag me af of je niet in de oude valkuil van je enthousiasme aan het tuimelen bent. Het patroon komt mij – ook uit eigen ervaring – erg bekend voor. Ik hoop voor jou dat ik het mis heb en ik wens je het allerbeste toe.
  Groetjes, Rina

  Geliked door 1 persoon

  1. Dit was ook echt mijn eerste gedachte…. Ik zie wel een patroon hierin.
   Ik hoop zo ontzettend voor je dat je dit kunt doorbreken want dat zou zo helpend zijn. Ik snap zoooo goed je enthousiasme ( wie niet want hoe menselijk is het om, zo gauw het enigszins beter gaat, wat meer te willen en een soort van overmoedig te worden)
   Ik zou je dat zo gunnen…..

   Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s