katten·Zwerfkatten

Zwerfkatten….

Sinds een aantal weken geven we twee zwerfkatten te eten (althans, ze zien er erg verwaarloosd uit) en dat moest natuurlijk ook doorgaan tijdens ons weekje weg, dus hadden we de huisoppassers instructies gegeven om eten buiten te zetten. Gisteren zag ik één van de twee katten voor het eerst weer na onze thuiskomst. Hij krijgt wat meer vet op zijn botten. Toen ik naar hem toe liep om de buitenbak te vullen, rende hij hard weg, maar het resultaat (een volle bak blikvoer) was te aanlokkelijk om weg te blijven dus kwam hij terug. Wel moet ik overgaan op ander kattenvoer. Die verwende beesten van ons krijgen biobrokken maar met vier katers kunnen we dat echt niet betalen. We moeten maar zien hoe het loopt. Het plan is eerst bijvoeren en aanpappen, uitzoeken of ze echt bij niemand horen en zo nee: oplappen. Het motto is ‘we zoeken ze niet actief op maar alles wat aankomt lopen en wordt geaccepteerd door de anderen, mag blijven’.

12 gedachten over “Zwerfkatten….

 1. Jammer van je verkoudheid. Hopelijk heeft de rest van de familie wel genoten. Door jouw opmerking zal ik eens letten op de prijzen in de franse supermarkt en gewone marktjes.

  Like

 2. Je zo voelen tijdens een vakantie is heel vervelend, en het ontneemt je het echte vakantie gevoel. Het valt mij ook op dat bij aanvragen van andere verzekeringen of i.d. er zo vaak fouten gemaakt worden. Dat er heel wat gebel mee gemoeid gaat.
  Ziek zijn en pijn hebben vraagt een hoop extra energie.Soms kan ik in paniek raken van verschrikkelijke vermoeidheid de enige manier is dan gewoon naar bed gaan en me niet schuldig voelen. Het trekt altijd wel weer weg, maar toch als ik midden in zo'n fase zit kan ik er wel down van worden er blijft zoveel liggen.Als het dan weggetrokken is kan ik extra genieten van de gewone dingen. Wat zit ieder mens toch anders in elkaar. Ach zomaar wat geschrijf op een zondagochtend terwijl het bed alweer lonkt naar me.

  Like

 3. Je kan in ieder geval op katvinder.nl kijken of iemand z'n katten kwijt is, zo heb ik al eens een meelopertje terug gebracht bij zijn ontzettend blije en dankbare eigenaren!

  Like

 4. Wat vervelend voor je dat je de hele vakantie niet echt bent opgeknapt. Da's echt balen. Frankrijk was voor ons jaren geleden het ultieme vakantieland en ook toen al vond ik de boodschappen duurder dan die bij ons. Fijne Moederdag verder nog.

  Like

 5. Welkom terug en beterschap!

  Hier in Amsterdam is een een stichting die zwerfkatten vangt, checkt, steriliseert en als ze verder OK zijn weer terugzet. Misschien is er bij jullie ook zo'n stichting actief? Dan krijgen de beesten iig medische zorg en als ze gechipt zijn wordt de eigenaar achterhaald. En als het echte zwervers zijn kun je daarna voor ze blijven zorgen, met misschien een geruster gevoel.

  http://www.amsterdamsezwerfkatten.nl/home

  Like

 6. Ooohh, balen van je vakantie dat ie zo is verlopen voor jou, zeg! Vele bloglezers hier hadden je het beter toegewenst, inclusief ik!

  Beterschap! Hopelijk wat zon de komende week, knap je vast van op!

  En die katten, ik hoop dat ze aarden. Lief dat je voor ze zorgt. Ze zullen je dankbaar zijn, maar het heeft misschien veel tijd nodig. Wij hebben een ouwetje uit het asiel gehaald, heeft lang geduurd, maar nu ligt ie niet meer op de kast, maar op schoot:) Lief is dat!

  Nou, laat je maar lekker verwennen met thee en honing en met dat geld… dat komt vast goed bij jullie. Wij gaan vaak naar Oostenrijk en tot nu toe vond ik het daar juist goedkoop! Gek is dat toch, he, die verschillen per land!

  Like

 7. oh oh oh hier hetzelfde geval over zwerfkatten. Man voert al 2 weken een kat
  het beestje ziet er niet uit. Tot vanavond!: Een buurvrouw was gelukkig aan het zoeken naar het beestje ze riep de naam van de kat en het beestje ging met haar mee het beestje is ongeveer 19 jaar. Wij hebben zelf op het moment 11 katten door omstandigheden geadopteerd of gewoon geaccepteerd? Schrijf ik dit goed? Wij hebben geen kinderen dus hopen wij toch iets goeds te doen voor de beestjes.En natuurlijk door zuinig te leven wat heel goed lukt voor een toekomst zonder (hopelijk)zorgen.
  Groeten Gea
  Groeten Gea

  Like

 8. Welkom thuis! Jammer dat het anders liep dan gehoopt. Hopelijk komt de krant snel (vermoeiende administratieve rompslomp) en ook het gevoel van controle op spaarpotjes :). Fijn de was buiten! Vandaag wordt het hier binnen weer een washok. Grijs en gemiezer….bleh. Fijne dag!

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s