katten·Zwerfkatten

Nacontrole dierenarts

Zeer content met de wending die zijn leven heeft genomen

Deze week gingen we met onze ex-zerfkatkat Dibbes naar de dierenarts voor nacontrole. Zijn oogoperatie is nu 5 weken geleden en we wilden graag zeker weten dat alles goed geneest. Zijn rechter ooglid hangt soms wat. De dierenarts was meer dan tevreden en vertelde dat het een paar maanden kan duren voordat het helemaal genezen zal zijn. Ook kan zijn rechteroog altijd wat meer blijven hangen, gezien de ernst van de aandoening. Het weefsel was daar zo verdikt dat het snijwerk moeilijk ging. De kat zelf wekt overigens een zeer tevreden indruk, los van de dag dat we naar de dierenarts moesten, toen heb ik hem weer gedrogeerd. Het blijft een straatkat met een verleden en zonder drugs laat hij zich niet in een mand stoppen.

In de avond moest hij even afreageren en zagen we wat mepwerk tussen de katten maar later kroop hij lekker tegen me aan in bed en was alles weer goed. Het verbaast me hoe snel hij van zwerver naar huiskat is gepromoveerd toen hij eenmaal over zijn angst heen was.

8 gedachten over “Nacontrole dierenarts

 1. Ja, op de momenten dat je gezondheid het wat laat afweten, da ga je niet lopen denken aan het onderhoud van je huis. Helaas komt het je dan later des te harder in je gezicht. Maar kijk wat het je allemaal bracht: een grote stap voorwaarts en veel inzicht! En hier komen jullie ook wel weer uit! Fijn dat het met Dibbes zo goed gaat!

  Like

 2. Geef op je lijstje het 'buitenwerk' altijd voorrang! Binnenwerk lijkt vaak meer in het oog springend, maar doet weinig voor het behoud.

  Pennie Wijs

  Like

 3. Vervelend dat je weer geveld bent 😦 Beterschappies!!!
  Super dat je huis weer in de verf zit, althans dat gedeelte wat zo nodig was, klaar is klaar 😉 en helemaal super van dibbes, heeeeeerlijk moet dat voelen!!!!
  Fijn weekend, ondanks je ziekzijn….

  Like

 4. Wij hebben na aankoop ons huis grondig onder handen genomen (was ook wel nodig..), en als ons spaargeld er toen ingestopt. Voorlopig heeft ons huis voldoende onderhoud gehad en kunnen we er wel een aantal jaar tegenaan 🙂

  Like

 5. Ik moet vaker aan Dibbes denken als ik ons eigen katertje onbekommerd overal lekker zie liggen soezen, lekker luieren en slapen. Als echte dierenliefhebster ben ik zo blij voor het beestje dat jullie elkaar zijn tegengekomen. En wat fijn dat hij nou zo'n mooi leven heeft bij jullie. Het is toch hartstikke mooi dat hij jullie zo vertrouwd na alles wat hij waarschijnlijk heeft meegemaakt en de pijn die hij had aan zijn oogjes. Geniet maar veel van elkaar. Fijn weekend voor jullie en de beestenboel.Marja

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s