leven met ME

Genieten van wat kan

 

 

Kijk, zo voelde ik me de afgelopen dagen: ik zie niets, ik voel niets en ik doe net alsof ik er niet ben.  Dus nam ik ook de telefoon niet op, al rinkelde die meerdere keren. Vrijdagmiddag ben ik in bed gaan liggen en ik ben er net uitgekropen. Ik zit nu beschilderd en al op de bank, bijna klaar om weg te gaan. Ik kijk niet in de spiegel, dan zie ik lekker ook niet die kringen onder mijn ogen.

Ergens deze zomer kwamen we erachter dat Ibrahim Maalouf vanavond optreedt, een Frans-Libanese trompettist wiens muziek me enorm raakt. Omdat ik op dat moment zo goed was, besloten we kaartjes te kopen voor ons 3tjes. Voor het eerst in jaren ga ik naar een concert! En voor het eerst ga ik samen met mijn kind naar een concert!

Omdat ik de afgelopen periode slechter was dan ik had verwacht – het herstel van mijn activiteiten eind september bleef uit – begon ik me wat zorgen te maken. Dus deed ik de afgelopen weken weinig. Vrijdag realiseerde ik me dat dit niet ging zoals gehoopt, kroop ik in bed en verroerde me niet.

Wat is wijsheid? Ja, wat is wijsheid. Niet gaan en een waarschijnlijk prachtig concert missen waar ik me echt maanden op heb verheugd? De vreugde vooraf was des te groter omdat ik een paar jaar geleden niet had durven dromen ooit weer zoiets te kunnen doen. Wél gaan en de klap voor lief nemen, in de hoop dat de klap morgen komt en niet als ik straks in de zaal ben?

Ik heb twee dagen in bed gelegen en gedacht: ‘ik ga gewoon, het gaat lukken, ik ga genieten en ook als ik moe ben kan ik de muziek horen.’  Maar het gaat natuurlijk niet alleen om vanavond maar om wat er na vanavond gebeurt. Ik heb besloten dat ik liever terugkijk op een avond met mooie muziek (en lekkere stoelen, die zijn er, dat weet ik zeker) dan het verdriet om weer eens iets niet door te kunnen laten gaan.

Dus laat maar komen muziek, de klap, het nagenieten en wat nog meer. Ik laat het gewoon over me heen komen en zet me niet schrap. Want dat kost energie. Ik stroom mee met wat er gebeurt. En voor de zekerheid neem ik oordopjes mee voor het geval het geluid te overweldigend is…

15 gedachten over “Genieten van wat kan

 1. Ook ik zie en hoor hem nu (voor het eerst) in Kunststof TV (NPO2).
  Wat 'n geweldig muzikant en wat 'n sympathiek mens!
  Veel plezier vanavond: hij is alles wat je vreest, waard!

  Like

 2. Heel veel plezier! En ik wens je zo ontzettend helemaal toe dat hoe hard de klap ook gaat zijn, deze avond het helemaal waard gaat zijn. Al twijfel ik daar eigenlijk al niet aan.

  Like

 3. Misschien geeft het juist weer meer energie omdat je iets leuks gedaan hebt (in je hoofd dan). Ik denk dat je nog minder energie krijgt als je niet zou gaan want die teleurstelling kost ook veel energie.
  Héél veel plezier en proberen ervan te genieten!

  Like

 4. Oei wat herkenbaar. Ik plan altijd van alles als ik me goed voel, en op het moment dat het zo ver is voel ik me vaak ziek, zwak en misselijk. Ik ben ooit huilend van beroerdheid meegesleurd naar de musical 'We will rock you”, uiteindelijk wel genoten. Hoe ik me de dagen erna voelde hoef ik denk ik niet uit te leggen maar ik hoop en duim echt heel hard voor je dat je vanavond kunt genieten!

  Like

 5. Ik hoop dat je genoten hebt.
  En we zien je wel weer als je weer boven water (of boven Jan) bent. We hopen allemaal dat dat snel is, maar we zien het wel. Een Frieze wijze zei laatst tegen me: “het is, zoals het is”. En zo is het.

  Like

 6. Ik hoop zo dat je terug kan kijken op een geweldig mooie avond met zoon en man! En als dat liggend (stuiterend) in bed is… dan is dat zo. Je hebt het wel gedaan! En wat een mooie, herkenbare foto van Dibbes. Onze poes ligt ook vaak zo op de bank, met een pootje heel lief over de oogjes. groetjes Esther

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s