katten

Hoeveel katten passen er op bed?

Als ik ’s avonds in bed ga liggen dan verschijnen er meestal binnen een paar minuten een paar katten, als er al niet eentje al klaar ligt. Vooral Dibbes kan in de avond echt ongeduldig zitten wachten tot ik aanstalten maak om naar boven te gaan. Als ik ‘kom maar, we gaan naar boven‘ zeg, dan stuift hij naar boven. Altijd wat geagiteerd want hij aast op de beste plek. En de beste plek is op mij of naast mij. Eerst word ik beprakt en bekopt en dan gaat hij liggen, liefst op mijn buik of – als ik het onfantsoen heb op mijn zij te gaan liggen – tegen mijn buik aan.

Zo lag ik laatst met Dibbes op mijn buik, Smoes lag ter hoogte van mijn knie rechts en Moos op dezelfde hoogte maar dan links. Ik lag helemaal ingeklemd en probeerde een boek te lezen. Gerrie besloot op dat moment dat hij er ook nog wel bij kon. De tijd van gepaste terughoudenheid is voorbij. De eerste maanden ging hij keurig op de rand van het bed liggen maar nu is hij klaar voor de volgende stap.

Dus stond meneer op zijn achterpoten met zijn voorpoten op de bedrand klaaglijk te miauwen. ‘Ik wil er ook bij, ik ben ook lief, maar er is geen plek, die dikke ligt op jouw schoot, ik hoor daar te liggen.’ Omdat ‘die dikke’ niet op of omkeek en zich ook niets aantrok van het gemiauw, ging Gerrie op de plank naast mijn bed zitten. Staren. Af en toe deed hij een poging om op bed te stappen maar dan keek Dibbes omhoog en krabbelde Gerrie weer terug. Want met die dikke wordt Dibbes bedoeld, voor het geval jullie dat nog niet doorhadden. Niet dat Dibbes dik is, hij is gespierd en atletisch maar als hij slaapt ligt hij helemaal opgerold tot een bolletje en dan lijkt hij dik. Maar hij is het natuurlijk niet en dat ik dat zo ontken heeft niets te maken met het feit dat ik als baasje verblind ben door liefde.

Na een half uur staarwerk te ondergaan van Gerrie was ik er wel klaar mee. Hij bleef twijfelen en er gebeurde niets. Dus schoof ik Dibbes van mijn schoot en legde hem naast me, tegen mijn heup aan de rechterkant. Dát was de uitnodiging waar Gerrie op zat te wachten. Hij stapte meteen op bed en ging links van me liggen, ook tegen mijn heup aan. Beide heren legden hun kop op mijn heup. Dibbes begon van de stress keihard te knorren en Gerrie durfde zich niet meer te bewegen, overmand door…ja door wat? Het was gelukt, hij lag er bij! En ik lag als een mummie volledig ingesnoerd door vier katten die uiteindelijk allemaal heel gelukkig in slaap vielen tegen ‘de blikopener’ aan. Alleen ik viel niet zo makkelijk in slaap, echt comfortabel met al die kattenlijven en kattenego’s lag het niet. Vooral die ego’s hè, die nemen zo veel ruimte in. En ik ben een watje, dat is wel duidelijk.

Fijn weekend!

20 gedachten over “Hoeveel katten passen er op bed?

 1. Ik vind het heel aandoenlijk, zoveel kattenliefde, maar is het niet onhygienisch om ze in/op je bed toe te laten? Ze lopen en liggen ook buiten en ze hebben geen schoentjes die ze uittrekken voordat ze op je bed springen. Linda

  Like

 2. Wat krijg je van je katten toch veel liefde terug. Vooral voor Dibbes en Gerrie moet het heerlijk zijn om nu in de donkere, gure nachten lekker warm binnen en dicht bij jou te liggen. Het genieten bij jullie van elkaars gezelschap is wederzijds. Fijn weekend voor jullie allen. Marja

  Like

 3. bij mij veranderen ze nog wel eens van favoriet plekje, zo lag ” Rikkert” eerst op het voeteneind, toen op het hoofdkussen en nu ergens knieholte. Terwijl “Siva ” soms onder de deken wil, dan weer tegen mijn buik op de deken of juist bovenop mijn zij ligt . Ik lig altijd op mijn zij in bed , nooit op mijn rug of buik. Ze slapen ook wel weer eens een tijdje op een ander bed, bij 1 vd kinderen of op de bovenste boekenplank, vensterbank enz.

  Like

 4. Wat een leuk verhaal weer over je katten, ik lees dat altijd met zoveel plezier. Hier ook twee katten op bed, gelukkig niet op of tegen me, maar ergens anders op mijn grote bed. De tweede, die ik pas sinds september heb, dacht in het begin OP mijn hoofd te gaan slapen. Lief maar echt niks voor mij. Ik heb haar dus steeds teruggezet op het kussen naast mij en nu snapt ze het gelukkig. Heb ook wel eens gedacht dat het een beetje verlatingsangst was (asielkat die al meerdere huizen gezien heeft) want ook op de bank wilde ze eerst alleen maar helemaal in mijn nek gepropt liggen. Nu gewoon altijd lekker ontspannen op schoot. Katten zijn echt geweldig. 🙂 misschien moet je eens nadenken over een kattenverhalenboekje waarin je alles bundelt?

  Like

 5. Haha, ik zie het helemaal voor me! Ik lag vannacht ook klem tussen onze twee katten in… Nu ik zwanger ben vechten ze om het plaatsje tegen mijn dikke buik en de ander gaat dan in mijn knieholte liggen, als ik snachts moet plassen, moet ik eerst acrobatische capriolen uithalen om uit bed te komen 😉

  Like

 6. Ik kan echt niet slapen als poes op de slaapkamer komt (wel geprobeerd natuurlijk). Dat betekend wel dat ik, als ik beneden zit alvast vooruit te maken krijg met een poes in m'n nek, in mijn trui, op schoot. In de raarste houdingen voldoe ik aan haar wensen en soms til ik haar toch echt van mijn schoot/nek/onder mijn trui weg, omdat ik krampen krijg. Maar ja, ze is dan ook héél zielig, dat ze niet in ons bed mag!! Dus ach, ik pas me wel een beetje aan… groetjes Esther

  Like

 7. Ha ha zo herkenbaar. Hier twee katten die altijd “ruzie”maken over wie er 's nachts in mijn rolstoel mag liggen (dat kussen schijnen ze echt het einde te vinden want wordt warm als je erop ligt) die natuurlijk naast het bed staat. De “verliezer” neemt genoegen met mijn benen of een ander plekje tegen me aan. Als ik er 's nachts uit wil is degene die in mijn stoel ligt beledigd, want waarom moet ik uit de stoel (hoeft niet je mag ook meerijden) en als ik dan weer uit mijn stoel ga “mag” de andere erin en komt de ene op me liggen.
  Maar nu in de winter met overdag de houtkachel aan is de favoriete plek van onze oude dame 10 centimeter van de kachel.af ook 's nachts want die kachel blijft heel lang warmte afgeven. De andere weet het dus niet altijd, ga ik voor de rolstoel of toch voor de benen met als resultaat dat er regelmatig een kat heen en weer gaat. Slaapt ook lekker

  Like

 8. Mijn katten mogen alleen van oud op nieuw mee naar boven, mijn slaap is me ook heilig. Ze wennen er aan en beneden is het ook comfi voor ze. Ik ben tenslotte de hoofdkat.

  Like

 9. Nou deze hoofdkat heeft dat van het begin af aan bij de eerste kat niet goed aangepakt. Na een jaar probeerde ik het slapen op bed terug te draaien maar dat ging helemaal ten koste van de slaap, en de buren vroegen zich af waarom de katten zo tekeer gingen….
  maar stiekem vind ik het wel zo gezellig en dat is natuurlijk het probleem 😉

  Like

 10. Mijn maximum is drie poezen bij me in bed. Nr. 1 lag in mijn knieholtes, nr. 2 tegen mijn buik en nr. 3 vouwde zich rond mijn hoofd, dus achterpootjes in mijn nek en voorpootjes rond mijn gezicht. Veel mensen griezelden daarvan als ik het vertelde, maar echt, ik heb nog nooit een krasje in mijn gezicht gehad. Nu zijn we voor het eerst sinds man ik en samen zijn poesloos, onze oude Buster hebben we een paar maanden geleden moeten laten inslapen…. Hartelijke groet, Tineke

  Like

 11. Nu vraag ik me wel af wat al deze kattenliefhebbers doen als ze de liefde willen bedrijven?! Staan er dan een paar katten te miauwen achter de deur? Linda

  Like

 12. Beter dat dan dat ze met zijn viertjes op een rij naar je gaan zitten staren. LOL
  over het slapen op bed… dat mocht mijn kat ook tot ze met haar vieze kattenbakpootjes op bed kwam…. echt niet lekker dus. Ik kon om twee uur 's nachts meteen mijn bed verschonen. Op mijn kussen slapen was mede daarom een absoluut 'no way!' sacha

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s