gezondheid

Zeikverhaal

Ja, je leest het goed, vandaag een heus zeikverhaal. Ik rende meerdere keren per uur met een kolerevaart naar de wc. Omdat ik ook buikpijn had, extreem rillerig was en wat andere klachten had die ik herkende, haalde ik een potje bij de huisarts, vulde het de volgende dag met de ochtendplas en leverde het af. Uurtje later kreeg ik al de uitslag: niets. Geen ontsteking.
Huh, maar eh die pijn dan en die aandrang?
Nou nu was er niets te zien, wat we niet zien bestaat niet, kom na het weekend maar terug en als het dan wél te zien is, dan krijg je een kuurtje.

ja, dát kennen we! Nu zit ik niet op een kuurtje te wachten hoor. Ik heb al heel veel kuurtjes gehad, ook al heel veel blaasontsteking. In de winter voor ik ME kreeg had ik 5 of 6 keer achter elkaar een antibioticakuur, ik sleepte me letterlijk van kuur naar kuur. De pest met blaasontsteking is dat het na het begin van de klachten soms echt een tijdje duurt voordat het aan te tonen is en als ze het eindelijk zien is het ‘ineens’ een woekerend gedoe daar beneden waar je niet meer van afkomt.

Mijn immuunsysteem is juist de laatste jaren iets beter. Ik ben beduidend minder vatbaar voor infecties.Waar ik best van baal is dat dit najaar en deze winter mijn weerstand het iets laat afweten. En dát met een (neo)paleodieet. Ik eet echt stapels groenten en fruit mensen, véél meer dan de meesten mensen, slik supplementen, slaap voldoende en dan tóch zo kwakkelen. Soms word ik daar echt wel wat door ontmoedigd. Ik besef me goed dat het zonder het gezonde eetpatroon misschien nog meer kwakkelen was, maar toch. Je hebt toch een idee: ik gooi er aan de bovenkant de goede benzine in en dan moet alles weer lekker lopen. Blijkbaar heeft een lichaam langer de tijd nodig om zichzelf weer helemaal goed af te stellen.

Iedereen roept altijd dat je met een blaasontsteking cranberriesap moet drinken, maar dat helpt echt geen ene moer bij mij. En ook niet cranberriepillen of extra vitamine C. Bij de groene vrouw las ik over Beredruif. Dat is een kruid waar je een drankje van maakt en dat drink je dan 3 keer per dag, met vooral véél water, zo stond er bij. Inderdaad is er héél véél water nodig om de gifsmaak weg te spoelen. Als ik een beginnende blaasontsteking was, zou ik ook echt op de vlucht staan van dit gif. Sodeknetter, wat is dát goor. Ik heb al veel smerigs naar binnen gewerkt in het verleden in de hoop op verbetering van de gezondheid, maar dit slaat echt alles. Maar het werkt wel mensen! Na drie dagen verdwenen de klachten!

Dus de tip van de week: denk bij een beginnende blaasontsteking eens aan beredruif, smerig als de hel, maar het werkt wél!

ps: ik ben geen dokter hè, dus vermoed jij een blaasontsteking, ga dan eerst even naar de huisarts om je urine te laten testen! Komt daar niets uit en heb je wel last, probeer dan eens Beredruif.

27 gedachten over “Zeikverhaal

 1. Bedankt voor de tip! Ik ben ook niet zo'n fan van antibiotica bij een blaasontsteking. Er is een tijd geweest dat ik echt weken achter elkaar blaasontsteking had. 4 kuurtjes gekregen en het was nog niet weg. Toen hebben ze mijn urine op kweek gezet en bleek dat de blaasontsteking door een heel andere bacterie werd veroorzaakt dan ze dachten, en dat ik dus al die tijd verkeerde antibiotica had geslikt. Daar was ik uiteraard op zijn zachtst gezegd niet blij mee…. En gek genoeg was mijn blaasontsteking na de laatste kuur toch wel over, in mijn geval toch dankzij heel veel cranberrie-bruistabletten…

  Like

 2. Wat vervelend dat je hier nu weer mee te kampen had Martine. Gelukkig is het weer weg. Wat mij zeer verbaasd is dat je bij de ene huisarts maar hoeft te bellen dat je een blaasontsteking hebt (en zelfs zonder urine in te leveren) en dat er dan een kuurtje klaar ligt en dat je bij een andere huisarts zowat op je knieën moet om dat geritseld te krijgen.

  Like

 3. Wat een ellende. De chinese genezer adviseerde me na een blaasontsteking silicea D12 te slikken,om de wand van de blaas te versterken. Ik hoop,dat het gaat werken.Die beredruif ga ik aanschaffen.

  Like

 4. Balen voor je, dat je weerstand niet doet wat je zou mogen verwachten, met jouw levensstijl. Ik kan me je frustratie goed voorstellen! Goed dat je op zoek blijft gaan naar zaken die voor jou wél werken! Grote pluim voor je doorzettingsvermogen! groetjes Esther

  Like

 5. Misschien was het meer de hoeveelheid vocht dan de beredruif wat je heeft geholpen. Mijn ervaring: drinken, drinken en nog eens drinken bij gevoel van opkomende blaasontsteking. Water, water met een beetje fruitsap voor de smaak, zo nu en dan een kopje groene of kruidenthee voor iets warms en dan weer: water, water, water!

  Like

 6. Vervelend dat je vatbaarder bent voor blaasontstekingen. Ik zou niet weten hoe het is om te hebben. Maar drinken doe ik altijd al veel om zo de kans op nierstenen te verkleinen. Twee keer nierstenen gehad en ik dat wil ik niet nog een derde keer meemaken.
  Hopen dat de beredruif werkt bij je.

  Like

 7. Bij mij is het ook gewoon drinken, drinken, drinken. Als ik het voel opkomen drink ik (extra) liters thee en water en dat helpt heel goed. Dat spoelt de boel schoon denk ik, en doordat je dan vaak moet plassen doet het ook geen pijn.
  Na een dag of twee is het dan weer zo goed als over.

  Like

 8. Balen dat je zoveel last gehad hebt, maar super dat je door een tip nu weer opgeknapt bent (van de blaas ontsteking dan). Ik hoop dat je lichaam snel nog beter alle vitaminen en mineralen van je gezonde leven stijl opneemt en je wat minder vatbaar wordt.

  Like

 9. Gelukkig is het weer wat beter gaat en stiekem denk ik…. gelukkig dat ik er slechts 1x in mijn leven last van heb gehad, want auwwwwwieje!!!!! Hoef ik ook die vieze beredruif niet te nemen dus.
  Fijn dat je er weer vanaf bent, houden zo!

  Like

 10. bah ik heb er ook al 2 avonden last van.. overdag gek genoeg niet, maar moet er dus wel aan denken om genoeg te drinken in de hoop dat t savonds ook wegblijft.. en ondertussen ook voor andere dingen naar de wc rennen 😦 zoontje ook al vanaf zondag dunne luiers..:( durfde vanmorgen zelf niet eens dochter naar school te brengen… 😦

  Like

 11. Zo vervelend, al die blaasontstekingen, en herkenbaar ook, hoewel ik geen pijn en weinig aandrang voel, ruik ik dat het weer mis is en dan ben ik natuurlijk altijd te laat voor allerlei huismiddeltjes waarschijnlijk zelfs voor de beredruif, dus 'k moet dan vaak ook de één na 'd andere kuur.
  I.i.g. beterschap

  Like

 12. Ik had in het verleden ( 6 jaar lang)ook altijd last blaasontstekingen en sleepte me van antibioticakuur naar de volgende kuur.Potten met pillen heb ik weggewerkt.Om de urine zuur te houden en noem alles maar op.
  Totdat ik het op een gegeven moment zo spuugzat was,en zelf op onderzoek ben gegaan.Ik heb Euchinaforce van Dr.Vogel gebruikt en guldenroede thee.Het was niet te zuipen,maar het heeft wel geholpen.Ik heb wel ondanks,dat ik geen symptomen meer had van blaasontsteking wel twee weken door gebruikt.
  Nu ben ik er gelukkig al jaren vanaf.Mijn oude huisarts was niet zo voor homeopathie,maar dat zou mij een Syberische Husky zijn.

  Like

 13. Jaren last van gehad. Let erop dat ze niet steeds dezelfde kuur voorschrijven: hiervoor kun je resistent zijn. En hou in de gaten dat een schimmelinfectie dezelfde pijn/plas klachten kan geven als een blaasontsteking. Kan zelfs stress gerelateerd zijn.

  Like

 14. Toen ik de klachten voor het eerst opmerkte (een paar maanden geleden) en van de verhalen van mijn oma (die overigens preventief op een steen van hematiet zit want dat schijnt te helpen, ik geloof daar niet zo in maar dat doet er niet toe) herkende heb ik telefonisch de huisarts geraadpleegd. Die wist eenvoudig te vertellen dat hij nu toch nog niets zou aantreffen maar als ik er op stond kon ik een kuurtje krijgen. De meeste eenvoudige standaard kuur doet niks (meer) bij mij (als jong kind teveel en te vaak gekregen), dus daar voelde ik niet veel voor. Daarna vertelde hij dat volgens mijn intussen opgeroepen dossier ik gezond genoeg zou moeten zijn om mijn lichaam zelf de problemen op te laten lossen. Inderdaad heel héél veel drinken, het liefste water maar feitelijk om het even wat als het maar doorspoelt en wat extra fruit kon ook geen kwaad. Dat laatste advies kwam van mijn tante die diëtiste is, ik dacht dat zij misschien de gouden tip zou hebben maar helaas. Na twee dagen veel water, thee, vers fruitsap en fruit (en weinig anders want hiermee was ik feitelijk redelijk voorzien) waren de klachten weg. En ik hoop echt dat het hierbij blijft…

  Groetjes Lily

  Like

 15. Hoi Martine,

  ook ik eet al een paar jaar veel gezonder, veel meer paleo en biologisch. Maar ook ik heb de afgelopen maanden de griep gehad, een flinke verkoudheid en meer last van de spieren van tijd tot tijd. Misschien is dit wel een wat heviger 'zieken' seizoen dan andwrs, dat idee heb ik.
  Mijn huisgenoten, die wat minder gezond eten, hebben nog nergens last van gehad…grrr.

  Like

 16. Ik ben ook geen dokter, maar wel een ervaringsdeskundige op het gebied van glutenproblemen. Het eerste jaar nadat een coeliaak op een glutenvrij dieet zit gaat het vaak niet lekker. In het begin wel en daarna is het een hele tijd een lappenmand voordat het echt beter gaat.
  Ben er zelf ook doorheen gegaan.
  Beterschap!

  Like

 17. Als je iets vies moet drinken kan je het ook door een rietje drinken dat je redelijk hoog op je tong legt om maar vooral niets te proeven. Doe ik wanneer ik water met appelazijn drink (eigenlijk om de tanden te sparen wanwege het zuur, maar de smaak is dan ook vrijwel niet te proeven)
  Groetjes, Jennifer

  Like

 18. Ik heb vorig jaar erg geklungeld met een steeds terugkerende blaasontsteking. Bij uroloog geweest en alles. Ik slik nu 2 beredruifcapsules per dag, gewoon een pot van de Tuinen, niets vies of zo en ik ben er nu toch echt van af. Het schijnt een veel betere werking te hebben als cranberry. Bij antibiotica kwam de ontsteking elke keer weer terug maar deze helpen echt.

  Like

 19. Ik gebruik altijd urosept. Dat kan je in amerika bestellen of in Tsjechië of Polen (daar haalde ik het altijd als ik of familie in de buurt op vakantie was). Werkt perfect. Zijn ook een soort cranberry pillen en nog wat andere dingen. Zoek maar eens op op internet. Succes

  Like

 20. Stooooom .Zo stom dat “ze ” die bacterien je net weer weten te vinden juist als je verzwakter weer wat er bij probeert te komen hè .
  En dan weer moeten bedenken wat het meeste kost : Het lichaam laten vechten of aan de pillen .Jij blijft ook zoeken en doen en naar binnen duwen hè. Wat een kracht en moed .Hier moet maar weer ge germ foobd worden .Ik ben pas op gaan knappen ,heb je haar weer ,nadat ik onder invloed van m,n U,S, Flylady chatroom sissies ten tijde van de h1n1 (mexicaanse griep ) aan het poetsen ging .Door de ME/CVS was elk griepje wat voorbij kwam ,wat bij een andere voor een paar duffe dagen zou zorgen bij mij er nog een beste weken durende klap boven op.
  En inderdaad vaak ook weer eens wat ontstoken .Eens een bijna ontplofte bloemkool borst.Borstonsteking ,dat kan niet meer op u leeftijd mevrouw . Ik mocht standaard antibiotica in huis hebben van de huisarts om gelijk te beginnen bij een opkomende blaas ontsteking .

  Door m,n germfoob gepoets In de V.S. hadden ze serieus wat te vrezen van die griep en hier stonden er ook desinfecterend flessen in de super markt, ben ik denk ik al die kleine aanvalletjes buiten de deur gaan houden waar door mijn lichaam de grotere beter kon hebben of zo.
  Ik vond mezelf soms echt maf .Met m,n mouwen over m,n handen het winkelwagentje duwen .Bij thuis komst gelijk m,n handen wassen
  Zo nu en dan het restje kokend water uit de ketel over de afwasborstel en de pannenspons en zo .
  En wat een strijd heb ik gehad met sommige mensen om niet in mijn gezicht te hoesten of blaffen .
  Bij de acht uur routine met het laatste sopje ook de deurkrukken ( De postmen kon eens langs geweest zijn ;-)en de wc mee nemen.
  Duurt maar twee minuten .
  Daar voor was ik nogal van een gezonde dossis huishoud bacterieen zorgt voor een goed weerstand .Maar als een imuunsysteem toch al in de hobbel is waarom zou ik dat extra belasten .
  En dit resultaat ging spontaan .
  Moet er maar weer aan ,Al bijna drie maanden “kwijt” deze winter met grieperig en beroerd voelen .Ik heb eucaliptus olie in een spuit flesje gedaan en dat gaat mee om op een zakdoek te spuiten of op m,n handen als ik het openbare leven ,ziekenhuis of zo in moet.
  Lakens en thee doeken strijken ben ik ook weer gaan doen Ook al vanwege de huisstofmijt allergie .
  En zo houden ze ,die bacillen,ons lekker bezig 😉
  Succes met de strijders te ver slaan .Op JOU manier .
  Groet Irma

  Like

 21. Wat een gezeik 🙂 Ik voer al weken een verbeten strijd met een griepvirus en vanmorgen schoot het in mijn rug.. Allemaal dankzij een verminderd herstelvermogen .. Maar we gaan vrolijk door! Hoewel ik nu vooral plat op de bank lig.. Met af en toe een kort loopje ( naar de wc :-))

  Like

 22. Hoi Martine, fijn dat je blaasontsteking over is. Ook ik heb heel vaak blaasontsteking gehad. Sinds ik bij een iriscopist ben geweest gaat het beter. Ik slik preventief elke avond popurine van bloem. Helpt! Daarvoor alles alles geprobeerd niets hielp.
  Groetjes Carola

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s