katten

Telkens dezelfde kat….

Kijk ik deze week de tuin in, zie ik Dibbes zitten. Nee wacht, het is Gerrie! Nee, krijg nou wat, het is niet Gerrie of Dibbes maar een dubbelganger! Voor de zekerheid pak ik mijn bril erbij en tel ook even de katten, maar zowel de één als de ander ligt te pitten in de huiskamer.

Soms lijkt het wel alsof het leven een eindeloze herhaling is van telkens dezelfde soort kat die hier komt aanlopen. Half wit, half cyper. De kat bekijkt mij uitgebreid. Ik bekijk de kat. Scan hem met kennersblik, dat mag ik inmiddels toch wel zeggen. Ziet er goed doorvoed uit. Vacht beetje verwaarloosd. Niet heel angstig. Zelfde vierkante bouw als Dibbes, dikke kont en wiebelloopje. Komt waarschijnlijk kijken waar de rest van de familie is gebleven. Zucht. Ik heb echt mijn grens bereikt. Dus kijk ik héél erg niet uitnodigend naar de kat met het vertrouwde uiterlijk, in de hoop dat dit indruk maakt.

Helaas wij zitten vol!
Probeer het eens hiernaast….

21 gedachten over “Telkens dezelfde kat….

 1. Oh, wat zal dit moeilijk voor je zijn! Maar je hebt gelijk. Pas door een grens aan te geven, kan je de al aanwezige poezenbeesten de hoge standaard begeleiding geven die ze verdienen en die jij ook echt geeft! groetjes Esther

  Like

 2. Gelukkig lijkt dit exemplaar er wat beter aan toe te zijn dan Dibbes en Gerrie toen waren. Anders was het nog moeilijker nee verkopen, maar het lijkt mij nu ook lastig!
  Groetjes,
  Niet-bloggende-Marion

  Like

 3. Wij hebben er nu zes…en zitten ook vol…wel doorvoed betekent waarschijnlijk dat hij/zij wel een thuis heeft. Onze Toppie is 7 weken 'op avontuur' geweest. Overal melding gemaakt…avonden geroepen en de buurt door. En na 7 weken, letterlijk ''moddervet' schreeuwend voor het raam, ik wil er in…Hierna nooit meer een nacht weggeweest. WMT

  Like

 4. ik begrijp je heel goed 🙂
  wij zitten met 4 ook echt vol. Ik hou mezelf dan ook voor dat , wanneer zich een nr 5 meldt, ik deze evt naar het asiel zou brengen (is beter dan op straat)
  Je moet ook denken aan de katten die je al hebt. Zowel bij jullie als bij ons heeft een nieuwe kat steeds veel onrust en gedoe gegeven en het duurt een eeuwigheid voordat ze elkaar accepteren en de rust weer een beetje terugkeert. Ik hou me daarom voor dat ik de katten die we nu hebben een goed en veilig huis moet bieden en niet tot oneindig nieuwe katten kan toelaten. Dat is niet eerlijk tov mijn huidige ” kroost” Dierenliefde is ook gaan voor wat je hebt ;))
  Je geeft aan dat de nieuwe er goed doorvoed uitziet…misschien heeft ie wel een huis.
  voorbeeld: 1 van onze katten loopt bij iedereen in de buurt aan, die wordt ook vaak aangezien voor een zwerfkat (ze heeft een wat rommelige vacht en een manke poot)
  Diverse buren halen haar aan/binnen en geven haar lekkers (tot ze weten waar ze thuishoort, inmiddels weet iedereen het wel;)) Zij maakt er gewoon een sport van en heeft inmiddels een heel dagelijks rondje van buurthuizen, snackplaatsen en ligplekjes. Misschien is deze aanlopen er ook zo`n eentje ?? Een gezelligerd die overal komt kijken of er iets te snaaien valt ????

  groet,
  Jessica

  Like

 5. Kun je niet via jouw blog mensen vinden voor alle zwervers die via jouw achtertuin een goed tehuis zoeken… misschien weten zij juist wel dat jij letterlijk duizenden mensen weet te bereiken met je verhaal/oproep?

  Ik ben sinds december in het gelukkige bezit van Kater Heino geboren in 2000 die sinds 2013 met 3 poten door het leven gaat na een amputatie van zijn linker voorpoot waar een tumor op groeide… toen ik zijn verhaal hoorde via een collega dacht ik direct dat zou een perfecte kat voor mij zijn… hij krijgt geen buitenvogel gevangen… en dat klopt ook, wel jachtinstinct maar niet de snelheid die nodig is om toe te slaan.. we zijn heel gelukkig met hem en hij met ons!
  Bieke

  Like

 6. Owwweee ze weten je wel te vinden. Tja het zal de mond op mond reclame zijn vermoed ik. Het gerucht gonst dat ze bij jullie veel liefde en een fijn huisje krijgen: ) lijkt me wel erg moeilijk om nee te zeggen als er weer zo'n moppie voor dec deur staat. Fijn weekend.

  Like

 7. Mijn niet zo heel slimme Half siamees is van mei tot oktober elders geweest.Na echt alle instanties geinformeerd te hebben ( asiel, dierenambulance, dierenartsen in de buurt en flyeren) stond meneer op een morgen brullend met zijn vader weer op de stoep. Het zou zo maar kunnen dat hij bij iemand anders is geweest. Hij is gechipt. Misschien even de scan erover laten gaan bij de dierenarts.

  Like

 8. nou de zwervers die we tot nu toe opvangen lieten zich pas na maanden aaien……maar ik hoop en verwacht dat deze nieuweling geen zwerver is, ziet er redelijk goed uit en niet uitgehongerd zoals de anderen.

  Like

 9. De aanhouder wint ? hier met 4 katten en 3 honden ( allemaal dieren met een rugzak ) ook echt meer dan vol.
  Als er hier een aankomt lopen breng ik hem uiteraard wel naar de opvang of asiel.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s